8 zlatih pravil za nego kože, ki jih priporoča dermatolog slavnih

14. februar 2024

8 zlatih pravil za nego kože, ki jih priporoča dermatolog slavnih

14. februar 2024
Foto: Instagram @majamalnar

8 zlatih pravil za nego kože, ki jih priporoča dermatolog slavnih

14. februar 2024
Foto: Instagram @liza_wdmn

Četudi so kakovostni kozmetični izdelki dobrodošli, pa to ni vse, kar potrebujete, da bo vaša koža videti zdrava in sijoča. Upoštevajte 8 pravil, na katere prisegajo tudi znani in slavni.

Slavni prisegajo na znani in cenjeni strokovnjake, med katerimi je tudi dermatolog dr. Harold Lancer, katerega redno med drugim obiščejo Kim Kardashian, Beyonce, David in Victoria Beckham.

Victoria je v svojih intervjujih večkrat poudarila, da ji je prav dr. Lancer rešil kožo. Da ni vse samo v kakovostni kozmetiki, je prepričan tudi sam dermatolog, ki predlaga 8 nasvetov za nego kože, vredne rdeče preproge.

Foto: Instagram @zoeygrossman

1. Izdelek najprej preizkusite

Da ne bi po nepotrebnem zapravljali denarja za izdelek, ki vam ne odgovarja, ga pred nakupom preizkusite. Uporabite notranjo stran podlakti, ki je najbolj občutljiv predel. Če koža po nanosu ne postane pordela in srbeča, se ne pojavijo nobene spremembe, bi moral biti izdelek primeren tudi za obraz, vrat in dekolte. Dermatolog obenem svetuje izogibanju umivanja in prhanja z vročo vodo, saj ta kožo zelo izsuši.

2. Naspite se!

Kolagen, ki skrbi za elastičnost naše kože, se hitreje obnavlja med spanjem. Če si boste privoščili premalo spanca, boste poslabšali regeneracijo kože. Premalo spanca negativno vpliva na stanje kože, saj se prav tako povečuje občutljivost in nagnjenost k nastanku ogrcev in aken.

3. V svoji lepotni rutini bodite dosledni

Tako kot je treba redno skrbeti za svoje zdravje z zdrav prehrano ter zadostnim pitjem, enako je z nego kože. Privoščite si piling in tako odstranjujte odmrle celice ter pustite izdelkom čas, da začnejo delovati. Koža je živi organizem, na katerega lahko vplivamo. Nedoslednost privede do problematične kože, slabšo elastičnost in pust videz.

Foto: Instagram @michellesalasb

4. Ne pozabite na posteljnino

Na to mnogi pozabijo! Posteljnina je odličen vir okužb, zato prevleko za vzglavnik zamenjajte vsak teden. Poskusite izbrati nežne praške za perilo, ki ne vsebujejo agresivnih sestavin. Še največ boste za svojo kožo (in lase) naredili, če boste uporabili svilene prevleke, ki so veliko bolj mehke in nežne.

5. Vključite kar se da veliko beljakovin

Lasje, koža in nohti potrebujejo beljakovine za rast in obnovo, zato jih morate kar se da veliko vključiti v svojo prehrano. Aminokisline sodelujejo pri nastanku kolagena, ki je bistvenega pomena za mladosten videz kože. Dobri viri beljakovin, ki so najboljši anti-age v živilih, so v pustem mesu, ribah, leči, fižolu, oreščkih in žitaricah.

6. Zmanjšajte vnos soli!

Čeprav je v majhnih količinah pomembna za telo, preveč soli zadržuje vodo. To ste že verjetno slišali, morda pa vam je nov podatek, da se višek soli ob potenju izloča na povrhnjico, kar pa povečuje možnost nastanka aken.

Foto: Instagram @tazulay1

7. Kumare so podcenjena superhrana

Visoka vsebnost vode je odlična za kožo, lupina te nizko kalorične zelenjave pa je sestavljena iz silicija, ki je sestavni del kolagena. Na splošno je ustrezen vnos vode ključ do lepe kože. Če pijete veliko kave ali alkohola, morate konkretno povečati vnos vode, da preprečite dehidracijo telesa in opazne dehidracijske linije na obrazu.

8. Ne dotikajte se obraza!

Verjetno že veste, da vsepovsod naokoli, predvsem pa na vseh predmetih, ki se jih dotika veliko ljudi (kljuke, stranišča, denar) kar mrgoli bakterij. Z nenehnimi dotiki obraza povečujete možnost nastanka aken, saj se te bakterije s predmetov prenašajo na vaše roke. Poskrbite za ustrezno in pogosto higieno rok, v torbici pa naj ne manjka niti antibakterijski gel.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close