83-letna voditeljica: Ljudje moje starosti bi se morali oblačiti drzno in barvito!

09. april 2023

83-letna voditeljica: Ljudje moje starosti bi se morali oblačiti drzno in barvito!

09. april 2023
Foto: Profimedia

Če imate radi kuharske šove, potem zagotovo poznate legendarno voditeljico šova The Great British Bake Off.

Prudence Margareth Leith je televizijskemu občinstvu najbolj poznana kot Prue Leith iz britanskega kuharskega šova The Great British Bake Off.

Voditelji šova The Great British Bake Off (Foto: Instagram @prueleith)

Južnoafričanka chefinja, voditeljica, pisateljica in novinarka slovi po svojih barvitih in drznih kombinacijah ter izstopajočih ogrlicah. Pravi, da jo petdesetletnice sprašujejo, kako je lahko tako pogumna, saj si same zaradi svojih let ne upajo nositi barvnih oblačil, saj menijo da barve niso letom primerne. 

“Kaj mislite s tem, da je neprimerno? S staranjem potrebuješ več barve.”

Prue Leith

Leith pravi, da jo živahne barve spominjajo na domači Cape Town, njen neustrašen modni stil pa se je zares razvil, ko se je poročila s svojim drugim možem in upokojenim modnim oblikovalcem Johnom Playfairjem (njen prvi mož Rayne Kruger je leta 2002 umrl). “John je bil zelo vzpodbuden. Rekla sem mu: ‘Ali misliš, da je to preveč?’ In on je rekel: ‘Ne, ne, premalo. Nadeni si še uhane!”

Foto: Instagram @prueleith

Leith je imela priložnost sodelovati z znamko Kettlewell Colours, s katerimi je izdala svojo prvo linijo oblačil – od jaken, majic in dodatkov. Voditeljica meni, da je zelo lepo, da modne znamke ne razmišljajo zgolj o mladih, temveč mislijo tudi na starejšo generacijo. Navsezadnje se družba stara, več je starih kot mladih in zakaj bi bili prvi omejeni zgolj na dolgočasne bež in siva oblačila, meni 83-letnica in dodaja, da so starejše ženske v modni industriji zapostavljene tudi kar se tiče postave. 

“Če se zelo trudite, lahko vse življenje ostanete enako težki, vendar se običajno zgodi, da ženske s staranjem nekoliko pridobijo na teži, zlasti okoli trebuha. Vendar mislim, da blagovne znamke raje oblikujejo oblačila za vitka dekleta – jaz pa nisem vitka.”

Prue Leith
Foto: Instagram @prueleith

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close