Bi si upali na kožo permanentno pritrditi zapestnico?

06. julij 2022

Bi si upali na kožo permanentno pritrditi zapestnico?

06. julij 2022
Foto: Instagram

Zakaj je ljudem nakit, ki je neprestano na njihovih telesih, tako pri srcu?

Uhani v ušesih, tetovaže in spajkane zapestnice so v porastu. Ko gre za nakit in dodatke za telo, se zdi, kot da vsi iščemo kose, ki bodo prestali preizkus časa. Je to zato, ker živimo v dobi velike negotovosti in iščemo stvari, ki bodo ostale nespremenjene?

Mogoče je to malo preveč filozofsko, a ne glede na naše ugibanje, smo podporniki trenda trajnega nakita nakita – in leto 2022 je leto, ki ga bo prevzelo.

Za ljudi, ki živijo s svojim nakitom, je božji dar, da se odločijo za nekaj, česar jim ni treba obleči in sleči. Odstrani nekaj korakov v procesu priprave, kar pomeni, da imate več časa za spanje ali pitje šampanjca (ne glede na priložnost).

Zapestnice za vedno

Če še niste slišali besede “spajkano”, je to zapestnica, ki je narejena po meri in je permanentno pritrjena na vas. Postopek traja manj kot 15 minut, a ko končate, odidete s trajnim kosom nakita, ki ga lahko hranite za vedno.

Edini način, da jo snamete, je, da jo prerežete ali pa se vrnete v trgovino in jim naročite, da vam jo odstranijo. Prav tako ga lahko “odlepijo” in dodajo več obeskov, če želite mešanici dodati nekaj novega. Spajkane zapestnice so znane kot zlata verzija tetovaž in bodimo iskreni, so manj strašljiva alternativa pravemu tetoviranju.

Zakaj je trajen nakit v porastu?

Ko gre za strokovno znanje na področju nakita, so SARAH & SEBASTIAN prava izbira. Blagovna znamka je pionir gibanja za spajkanje zapestnic v Avstraliji in vodilna trgovina v Sydneyju je nenehno zasedena z ljudmi, ki želijo oblikovati svoje večne verige. Soustanoviteljico Sarah, ki je znana po svojih nežnih verigah in edinstvenem dizajnu, so na ELLE vprašali, zakaj je obsedenost s trajnim nakitom trenutno v porastu.

“Priča smo neverjetnemu odzivu na ponudbo storitev SARAH & SEBASTIAN v naših trgovinah,” je Sarah povedala za ELLE Australia. “Tako linija Soldered kot Piercing govorita o konceptu trajnega nakita in sta zelo zaželeni izkušnji, pogosto rezervirani za več mesecev vnaprej. Naše Soldered zapestnice so fine verižice iz masivnega zlata, ki se po meri prilegajo zapestju in jih trajno in brezšivno spajkamo na stranko. Pogosto simbolizirajo povezavo med prijatelji ali ljubimci, oprijemljivo izražajo vezi, označene kot nova alternativa tradicionalnim zapestnicam prijateljstva. Smo v času, ko stranke iščejo luksuzne izkušnje, prilagojene posebej njim.”

Nakit v ušesih

Če pa si želite trajnega nakita v ušesu, se morate naročiti pri svetovalcu za piercinge, ki vam bo predstavil različne možnosti in pozicije vaših uhanov.

“V našem Piercing Labu strokovnjaki za piercing oblikujejo strankino ‘ušesno alkemijo’. Ustvarijo edinstveno kuracijo iz našega 18-karatnega zlata, uhane z notranjim navojem in postavitve piercinga, prilagojene posamezni anatomiji ušes,” je pojasnila Sarah.

Ko pomislite na to, se zdi zelo smiselno. Vsak se lahko odpravi v zlatarno in kupi nekaj s police, a če iščete edinstven kos, ki bo trajal leta, je iskanje teh trajnih možnosti odlična izbira.

Kaj še sledi v letu 2022?

Sarah v letu 2022 predvsem napoveduje ušesa polna uhanov oz. tako imenovan “ear stack”. Kar pomeni, da bomo imeli ušesa po celi dolžini polna uhanov.

“Predvidevam, da bodo v letu 2022 ključni trendi ušesne alkimije piercingi visoko na ušesni mečici (piercing neposredno eden za drugim) in ravne konstelacije (skupine treh ali več piercingov v ušesu) glede na številne prošnje letos,”

je povedala.

Če si torej želite nakita, ki bo z vami za vedno in ga ne boste zvečer potrebovali sneti, razmislite o trajnem nakitu. Ne bodo vas zapustili, ne bodo zbledeli, pa še ne bolijo!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close