Bipolarni lepotni trendi na ulicah Pariza

10. marec 2023

Bipolarni lepotni trendi na ulicah Pariza

10. marec 2023
Foto: vse Profimedia

Na eni strani umirjeni in klasični lepotni videz, ki kliče po pomladi, na drugi strani nenavadni koncept lepote v izvedbi ekstravagantnih pričesk in futurističnih sončnih očal.

Drugačen pogled na svet

Opazna, velika, futuristična. Na ulicah Pariza so modni navdušenci v času tedna mode pokazali resnično široko paleto najrazličnejših sončnih očal. Inspiracija? Risanke, film Matrica ter oblike oči najrazličnejših žuželk. O tem, ali je to trend, ki bi ga tudi vi `posvojili`, presodite sami.

Naravne ustnice so nazaj

Nežno poudarjene ustnice v paru z rjavimi odtenki ličil na očeh so zmagovalna kombinacija, ki so jo videli na pariških ulicah. Po rdečih odtenkih, ki so zadnjih par let v ospredju in postajajo varna izbira, so modne vplivnice in zvezdnice usta obarvale z nežnimi mareličnimi, rjavimi odtenki ter dramatičnost videza ustvarile rajši z poudarjenimi očmi.

Kapo in klobuk gor

Modni dodatek, s katerim lahko povsem običajnem videzu dodatek kanček dramatičnosti, je nedvomno pokrivalo. Teh smo na ulicah Pariza videli kar nekaj, vse od francoskih baretk, kavbojskih klobukov, do klobukov iz šestdesetih. Mi pravimo, da lahko vsakdo nosi klobuk, le pravo obliko, ki pristaja k obrazu je treba poiskati.

Okrasje v laseh

Enako kot pri sončnih očalih, je bila kreativnost glavno vodilo pričesk na modnih ulicah Pariza. Lasje so namreč dobili takšne in drugačne dodatke. Običajnih sponk in rutic v laseh smo sicer vajeni, malce manj pa punkerskih špic, okraskov, ki spominjajo na piercinge ter kičastih kroglicah, kakršne smo si v lase pletle v osnovni šoli v devetdesetih.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close