Če ste svojega partnerja že kdaj postavili pred test, imate težavo

06. julij 2022

Če ste svojega partnerja že kdaj postavili pred test, imate težavo

06. julij 2022
Foto: Pexels

Preizkušanje partnerja je vedenje, s katerim želite v partnerju sprožiti reakcijo in tako ugotoviti, v kakšnem stanju je vajino razmerje. Strokovnjaki svetujejo, da tega ne počnite. 

Morda ste se že kdaj spraševali, ali ste osebi sploh zanimivi in všeč, morda ste imeli celo občutek, da sami več vložite v odnos in vedno prvi predlagate zmenek ali začnete pogovor. Gotovo vam je kdo ob tem svetoval, da preprosto počakajte. Ne kontaktirajte jih in glejte, kako dolgo bo trajalo, da vam napišejo sporočilo ali predlagajo srečanje. 

Testi oziroma skrivne preizkušnje imajo več oblik:

1. Iskanje informacij pri družinskih članih in prijateljih

Če svoje prijatelje in družinske člane vprašate za mnenje o tem, kakšna čustva ima po njihovem vaš partner do vas, je to test. Gre za indirektno iskanje informacij, pri katerem vaš partner, glavni akter, ni vključen. V primeru, da partner izve za vaše povpraševanje, bo videti, da s partnerjem ne zmorete ustrezno komunicirati in mu zaupati.

2. Ljubeznski trikotniki

Preverjanje zvestobe prek tretje osebe, za katero menite, da bi vaš partner lahko bil zainteresiran ali bi vam ostal zvest, je najbolj klasičen, a tudi najbolj drzen izmed testov. V to kategorijo sodi tudi preverjanje, ali bi partner postal ljubosumen, če bi vi pokazali interes za nekoga drugega. Bi jim bilo mar?

Tako so zvestobo svojih partnerjev preizkušali v trendu na TikToku, v katerem punca pokliče prijateljičinega fanta in mu predlaga, da se dobita in ljubimkata za prijateljičinim hrbtom. 

Foto: Unsplash

3. Ločitveni preizkus

Pri ločitvenem preizkusu gre lahko za fizično ločitev, kjer sta partnerja fizično ločena in se preverja, ali par lahko funkcionira na daljavo. Med ločitvene preizkuse sodi tudi čustveni ločitveni preizkus, kot je odtegovanje stikov – partner vas mora prvi kontaktirati in povabiti na zmenek.

Tretja oblika ločitvenega preizkusa pa je tudi siljenje partnerja v nekaj, s čemer bo dokazal svojo predanost in zvestobo – od njega na primer zahtevate, da prevozi večjo razdaljo in vas pride obiskat, čeprav obstajajo razlogi in okoliščine, ki mu to preprečujejo. 

Foto: Pexels

4. Javni preizkusi vzdržljivosti

Ste se že kdaj v javnosti pretvarjali, da ste razburjeni ali žalostni, samo zaradi tega, da bi preverili, ali je partnerju mar za vas in vas bo vprašal, kaj je narobe in potolažil? Ali pa ste grdo govorili o sebi, zato da bi vam partner nasprotoval in vam dal komplimente? Ste že kdaj preizkusili partnerja, ali bo spustil vse iz rok in vas potolažil, čeprav je sredi dela ali načrtovane aktivnosti?

Vse to so primeri vzdržljivostnih preizkusov, s katerimi preverjate, kako zelo je vašemu partnerju mar. Vsi testi, ki jih preizkušate v javnosti, ustvarjajo pritisk na partnerja, da javno izrazi svoja čustva do vas oziroma do vajine zveze.

5. Indirektni testi

To so testi, s katerimi preverjate, kako intimen si partner želi biti. Analizirate, kako dolgo vas partner drži za roko, preden jo odtegne stran, šalite se o tem, da se gotovo želi kmalu poročiti, zato da od njega dobite več informacij o temi, ne da bi ga naravnost vprašali. 

6. Tudi direktno spraševanje je lahko test

Neposredno vprašanje je lahko prav tako preizkušnja, če imate v glavi določena pričakovanja glede odgovora. Če ga direktno vprašate o težavah, ki jih vidite v vajinem razmerju ali če mu zaupate svoja čustva in od njega pričakujete določen odgovor, na podlagi katerega boste razbrali, ali je zveza uspešna ali ne. 

Foto: Unsplash

Namesto na test se osredotočite na komunikacijo

Če čutite potrebo, da svojega partnerja preizkušate, je to znak, da se morate osredotočiti na komunikacijo med vama. Izrazite svoje potrebe, pričakovanja in strahove. Partner, ki mu je mar za vaša čustva, vas bo pomiril in ob tem ne bo zmanjševal pomembnosti vaših čustev. Pomembno je, da partnerju zaupate in se naučite biti neodvisni od njega.

Partner lahko gre na fantovščino, v službo ali na pijačo s kolegi in ob tem od njega ne smete zahtevati, da vam pošlje sporočilo vsako uro. To jasno nakaže, da imata v razmerju težavo. 

Pomembno je tudi, da se komunicira v živo ali prek telefona, še bolje pa je, če svoje misli pred tem zapišete na list papirja. S tem se vaši možgani namreč umirijo in lahko dobro razmislite o svojih čustvih. 

Foto: Pexels

Test ustvarja tisto, česar se bojimo

V razmerju si z različnimi testi v resnici želimo več varnosti. S tem ni prav nič narobe, toda testi ustvarjajo nepotreben konflikt, ko pa enkrat začnemo s preizkušanjem partnerja, se je zelo težko ustaviti. Čeprav ta morda naredi tisto, kar si od njega želimo, ga še naprej preizkušamo. V odnosu se med partnerjema ustvari razdalja, vi pa se začnete osredotočati le na slabe stvari in potencialne znake, da so ti utemeljeni. 

Če ste svojega partnerja kdaj preizkušali, to ne pomeni, da ste slaba oseba. Zaradi nizke samopodobe in strahov si želite potrditve, toda na račun teh lahko uničite povsem dobro zvezo.

Partnerju zaupajte svoje težave in tako bo lažje videl, da vas v določeni situaciji obhajajo dvomi in slabe misli. To zahteva veliko poguma, toda pomembno je, da svojo zvezo ohranite kar se da zdravo in prevzamete odgovornost.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close