Christian Bale pravi, da vsi igralci dolgujejo Leonardu DiCapriu

09. oktober 2022

Christian Bale pravi, da vsi igralci dolgujejo Leonardu DiCapriu

09. oktober 2022
Leonardo v ikonični vlogi iz filma Volk z Wall Streeta. (Foto: Profimedia)

Med promoviranjem svojega novega filma Amsterdam je igralec razkril, da veliko hollywoodskih igralcev svoje kariere dolguje Leonardu DiCapriju.

Med promocijo svojega novega filma Amsterdam je Christian Bale za revijo GQ dal obsežen intervju, v katerem je spregovoril o svojih zgodnjih igralskih dneh in o tem, kako je na poklic gledal predvsem kot na sredstvo za preprečevanje izgube družinskega doma.

Ta finančna ambicija je bila prisotna v času, ko je dobil svojo ikonično vlogo v filmu Ameriški psiho, ki jo je dobil samo zato, ker je bil pripravljen delati za minimalno plačo.

Igralci živijo od DiCaprijevih drobtinic

Med intervjujem je novinar Zach Baron opazil, da je bil za glavno vlogo v tem filmu sprva izbran Leonardo DiCaprio, a jo je na koncu zavrnil. Baron je nato Bala vprašal, ali je res, da je samo v 90. letih zaradi DiCapria izgubil vsaj pet vlog, vključno s Titanikom.

Christian Bale, eden največjih hollywoodskih igralcev, ki ima za seboj zavidljivo kariero in oskarja, je razkril, da vsak igralec živi od Leovih drobtinic z mize. “O, človek! Nisem samo jaz. Poglej, do danes kdorkoli dobi katero koli vlogo, je to samo zato, ker jo je prvi zavrnil. Ni pomembno, kaj ti kdo reče. Ni pomembno, s kakšnimi režiserji si prijatelj.

“Vsi ljudje, s katerimi sem delal večkrat, vsi so mu najprej ponudili vsako od teh vlog. Eden od njih mi je dejansko to povedal. Torej hvala, Leo, ker dobesedno lahko izbere, kaj točno bo počel. In blagor mu, res je super. Ampak mislim, da skoraj vsi v Hollywoodu njegove starosti dolgujejo svojo kariero temu, da je opustil kakšen projekt.”

A Bale ni izgube vloge zaradi DiCapria nikoli jemal osebno. “Ali veš, kako hvaležen sem, da dobim karkoli?” je rekel Bale. “Mislim, ne morem narediti tega, kar počne on. Tudi jaz ne bi želel njegove izpostavljenosti. In to počne veličastno.”

Foto: Profimedia

Film Amsterdam s Christianom Balom si bomo lahko v kinematografih ogledali od 13. oktobra. Film slovitega režiserja in scenarista Davida O. Russella je združil največja imena Hollywooda.

Poleg Bala (ki je to vlogo morda dobil, ker jo je DiCaprio zavrnil) so tu še imena kot so Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivolo, Andrea Riseborough, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaño, Rami Malek in Robert De Niro.

Film Amsterdam, ki temelji na politični zaroti iz leta 1933 v ZDA, spremlja tri prijatelje – zdravnika, medicinsko sestro in odvetnika, ki jih ujamejo pri umoru ameriškega senatorja.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close