Dianin pulover s črno ovco prodali za več kot milijon dolarjev

20. september 2023

Dianin pulover s črno ovco prodali za več kot milijon dolarjev

20. september 2023
Foto: Instagram @warmandwonderful

Dianin pulover s črno ovco prodali za več kot milijon dolarjev

20. september 2023
Foto: Profimedia

Gre za najdražji pulover, kdajkoli prodan na dražbi.

Znameniti rdeči pulover s črno ovco med belimi ovcami, ki ga je pokojna princesa Diana nosila leta 1981 kmalu po zaroki z britanskim princem Charlesom, je dražbena hiša Sotheby’s v New Yorku na spletni dražbi prodala za 1,14 milijona ameriških dolarjev oziroma okoli milijon evrov, poroča STA.

Sotheby’s je vrednost puloverja sprva ocenil na med 50.000 in 80.000 dolarjev. Najvišja ponudba je bila do zadnjih minut pod 200.000 dolarjev, v zadnjih 15 minutah pa se je razvnel boj med več kot 40 udeleženci in na koncu so ga prodali za 1,14 milijona dolarjev. Imena kupca dražbena hiša ni objavila.

Iz dražbene hiše so sporočili, da je to najdražji pulover, kdajkoli prodan na dražbi.

Foto: Profimedia

S puloverjem ni pošiljala sporočila

Enostaven pulover, ki ga je marca na nekem podstrešju našla oblikovalka Joanna Osborne, je dosegel tudi višjo ceno od številnih v zadnjih letih na dražbah prodanih predmetov princese Diane. Njen avtomobil Ford Escort mu je prišel še najbližje, ko so ga lani prodali za 806.000 dolarjev.

Pulover s črno ovco so pogosto označevali za simbol njenega položaja v kraljevi družini, vendar so modni zgodovinarji prepričani, da z njim ni pošiljala sporočila, kot je to morda storila v poznejših letih s svojo slavno “maščevalno obleko”.

Foto: Profimedia

Pulover je namreč nosila leta 1981 kot 19-letna Diana Spencer, mesec dni pred poroko s takratnim britanskim prestolonaslednikom Charlesom, ki je sedaj kralj Karel III.

A zakon, v katerem sta se jima rodila sinova William in Harry, ni bil srečen in se je leta 1996 uradno končal s ločitvijo. Le leto dni pozneje je Diana konec avgusta umrla v prometni nesreči v Parizu. Stara je bila 36 let.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close