Neverjetno: mikroskopsko torbico prodali za več kot 57.000 evrov

30. junij 2023

Neverjetno: mikroskopsko torbico prodali za več kot 57.000 evrov

30. junij 2023
Foto: Profimedia

Umetniška skupina, znana po provociranju potrošniške družbe, je izdelala mikroskopsko torbico, ki je dovolj ozka, da gre skozi šivankino uho.

Skupina MSCHF, znana po projektih, v katerih se pogosto norčuje iz potrošniškega kapitalizma (medtem ko sama z njimi seveda služi), je izdelala človeškemu očesu komaj vidno fluorescentno rumenkasto-zeleno torbico, ki spominja na priljubljeni dizajn Louisa Vuittona. Na njej so pod mikroskopom vidne celo inicialke LV.

Mikroskopska torbica meri 657 x 222 x 700 mikronov oziroma: v višino meri približno za premer devetih las, v širino za približno deset in v globino za premer treh las.

Foto: Profimedia

Lastnik je poleg torbice dobil še mikroskop

Torbico, za katero skupina MSCHF trdi, da gre skozi uho igle in je manjša od zrna morske soli (seveda odvisno od vrste soli), so izdelali s pomočjo tehnologije za 3D tiskanje plastičnih delov v mikro velikosti.

Mikroskopska torbica je nekakšen posmeh modni industriji in njeni obsesiji z majhnimi torbicami, saj je ta modni dodatek po njihovem mnenju izgubil svoj prvotni namen in postal “zgolj označevalec blagovne znamke”.

Foto: Profimedia

Na dražbi je bila prodana za več kot 57.000 evrov (okrog 63.000 ameriških dolarjev), novi lastnik pa bo dobil tudi mikroskop z digitalnim zaslonom, pod katerim bo lahko občudoval nov ‘modni dodatek’.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close