Diesel novo kolekcijo predstavil pred goro 200.000 kondomov

24. februar 2023

Diesel novo kolekcijo predstavil pred goro 200.000 kondomov

24. februar 2023
Foto: IMAXTree

Svoboda, užitek, eksperimentiranje, igra: Diesel se zavzema za demokracijo, izbiro in spolno pozitivnost kot človekovo pravico. Napovedano je tudi zanimivo sodelovanje.

Manekenke so se v središču modne brvi te sezone sprehodile okoli gore, sestavljene iz 200.000 škatel kondomov Durex. Dodatnih 300.000 kondomov znane znamke bo aprila letos brezplačno razdeljenih v trgovinah Diesel po vsem svetu.

Spolna pozitivnost je nekaj neverjetnega. Pri Dieslu radi igramo in to resno mislimo. Zabavajte se, spoštujte drug drugega, bodite varni. Za uspešno spolno življenje!” je dejal Dieselov kreativni direktor Glenn Martens.

Foto: IMAXTree

Kondomi pošiljajo močno sporočilo svobode posameznika celotni svetovni skupnosti Diesel. “Vse moramo opomniti, da je varna spolnost še vedno pomembna, tega ne smemo pozabiti,” je dejal Martens.

Instalacija je uvod v prihajajočo kapsulno kolekcijo z Durexom, ki bo izšla aprila 2023, kar je tudi prvič, da je Durex ustvaril kolekcijo z modno znamko.

Foto: IMAXTree
Foto: IMAXTree

Diesel je bolj osredotočen, eksperimentalen in ambiciozen kot kdaj koli prej. Na voljo je tudi z moto jeans hlačami, nizko prirezanimi na bokih in izrazitimi “brki”. Zgornji del jeansa je oblikovan, medtem ko je moto usnje močno obrabljeno, da razkrije kovinski logotip. Črtasto krilo in jakna imata močan videz z ostrimi obdelanimi detajli kot na jeansu.

Foto: IMAXTree

Umetniški kosi so pridobljeni iz upcycle materialov za nadaljnjo uporabo, kot so kolesarske kavbojke, ki so metalizirane, ali jakne z resicami v kombinaciji z jeansom. Ostanki najlona iz starih oblog so prekriti s plastiko in segreti, kar ustvarja učinek nenavadnega krzna.

Umetno krzno Deadstock je pobarvano, prevlečeno s plastiko in nato segreto, da se ustvari učinek tekočega krzna. Na motorističnih jaknah so uporabili varilni stroj in tako je nastala njihova ekstremna arhitektura.

Foto: IMAXTree

Natikači so prevlečeni z diamantnim sijajem; denim škornji imajo uporabne žepe. Predstavljen je bil nov model superge – Prototype 3, katerega velik podplat prevzame superge. Predstavljena je tudi nova torba D-Charm, prešita s podloženim jeansom s pritrjenim obeskom, medtem ko je torba 1DR opremljena s pop obrazom.

Nova kolekcija Diesel Eyewear v posebnem sodelovanju z EssilorLuxottica predstavlja nov okvir, očal, ki lebdijo na žičnih ročajih.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close