Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Brezvestno parkiranje “komot” voznikov

Brezvestno parkiranje “komot” voznikov

Ker sem pred kratkim s svojo 6-mesečnico v deževnem dnevu spet obiskala ljubljanski Citypark, ne morem, da nebi tu gor napisala nekaj vrstic na to temo in podelila mnenja z vami.

Kaj menite o brezvestnih voznikih, ki jim avtomobil pade dobesedno z riti na mestih, konkretno pred vhodom v Citypark, ki so označena kot peš cona oz. kolesarska steza, pa čeprav je pokrito parkirišče na voljo meter stran? Tako da npr. z vozičkom z otrokom, ali pa nakupovalnim polnim vozičkom sploh normalno ne moreš priti s pokritega parkirišča do glavnega vhoda ali obratno drugače, kot po cesti, saj so vozila parkirana dobesedno povsod tam, kjer za to ni določeno. Za nekatere res pravim:” Čez komot’ ga ni!” Še najbolj pa me razjezijo razni vozniki službenih kombijev in vozil, ki v času malice pridejo urejat osebne zadeve ( banka, vplačilo lota, nakup), za katere se izkaže, da niso dostavljalci, saj je dostava na drugem koncu objekta in puščajo vozila, ki seveda niso njihova osebna last, ampak last delodajalca, povsod. Brezobzirneži!

Dajte no malo, tisti, ki to počnete in slučajno to berete, prevetrite svoje možgane in pošlihtajte kulturni predalček! Objestnost pa taka! Upam, da boste nekajkrat plačali kazen redarske službe ali pa odvoz pajka, preden vas bo srečala pamet! kajti Cityparkovci so baje pričeli klicati mestno redarstvo in opozarjati po zvočnikih, a še vseeno ne zaleže.

Pa da ne bo kdo mislil, da sem sitna in prstjena mami z vozičkom – videla sem tudi invalida na vozičku, ki se je peljal po dežju po dovozni cesti, ker drugače ni šlo. In kaj je hotel drugega, kot ubrati pot po cesti??

Izpostavila sem samo dotični primer, čeprav vem, da jih je posvod drugod še veliko…

Lep dan,

Alias

mislim si svoje… večinoma se ne poglabljam toliko v druge, ampak skušam pospraviti pred svojim pragom…

LP

Kaj pravite na to, da sva šli z malo ta taden eno dopoldne mal pohajat v citypark. In grem lepo ven iz parkirne bajte, Ko sem biola pri izhodu ven, mimo prileti en dedec v eni makini. Tud pogledal ni, a kdo prihaja, prednost pa ima seveda tisti, ki prihaja ven. Dobro, da sem to nekako predvidevala in se še pravočasno ustavila, če ne bi cepec priletel naravnost v mojo punči;o( Me kr strese, ko pomislim.
Ja pa da ne omenjamo nekaterih šoferjev, ki puščajo svoje avte glih vsepovsod, kjer jim zapaše.

Kaj pa počne šestmesečnica v City parku?!!! Nakupuje?
Priznam, da tudi sama spadam med tiste, ki “vržejo avto kot jim pade z riti” to pa zato, ker semi ne ljubi iskat parkirnega mesta, ker navadno ne nameravam ostati v CP dlje kot četrt ure. Če pa že grem v šoping (do sedaj se je to zgodilo mogoče petkrat” pa se malo bolj potrudim s parkiranjem.

Tudi meni gredo na živce avtomobili parkirani na pločnik, jaz pa moram s svojim otrokov z vozičkom na cesto pono avtomobilov. V takšnem primeru bi najraje poklicala policijo. Res ne morejo pgoledati, eč se že zapeljejo na pločnik, če je dovolj prostora za prehod z vozičkom!!!

Pa ne spet ena, ki bo odprla debato o tem, ali lahko otroci gredo v trgovine. In potem se bomo morale vse zagovarjat, pa čeprav gremo z malimi tja enkrat na vsake kvatre.

Hehe, eni imajo čas za obrekovanje brezobzirnih voznikov, eni pa brezobzirnih mamic. Btw. tudi jaz parkiram avto na pločniku vsake kvatre, ampak priznam, da ga in to direkt pred vhodom v CP.

ALi lahko razložiš kako smo brezobzirne?

Če bi policija delala red tam, kjer je treba, bi bilo tudi takih “city park” variant manj. Kličeš policijo, ker imaš zaparkiran pločnik in voziš z vozičkom po glavni cesti – nimajo časa. Eno uro za tem na istem mestu streljajo z radarjem. Za bruhat.
In ta :-))) je mrzla, da ostaneš samo četrt ure. Nima veze. Nihče ne ostane tam tri dni. In če bi bili vsi tako arogantno razmišljali bi bilo sploh krasno, ne?

Saj že vemo, če ni količkov, se parkira. Invalidi in vozički – doma nej bojo, a ne?? Kva pa hodjo po svet?! Jz sem car in parkiram, ker mi paše. Pa še hvalm se s tem in druge za osle proglašam, k si upajo kej prot temu rečt. Herojsko!

Mene sam zanima, kje so slavni redarji, če si morjo že kifeljci jajca praskat v svojih prostorih, enota BTC?!

Kako se ti da to pisat, daj raje ti prevetri svoje možgančke in pošlihtaj svoje predalčke!
Ja, čez komot ga pač ni! Pač tudi jaz parkiram tam na pločnik, res pa je, da nikoli ne na prostor za invalide! Pa ne hodi s svojo 6-mesečnico v Citiy park, če bi se ti morali zdaj vsi umikati! Verjetno pod kakšnim drugim nikom boš pa kritizirala starše, ki hodijo s svojim otrok v nakupovalna središča, namesto da bi šli na sprehod, kljub deževnemu vremenu!

Še ti parkiraj kdaj na pločnik, da ti ne bo treba z vozičkom se prerivat med vozili, ki so na pločniku! :-))

Ja, kot da bi jim iz riti padel… Sem se grenko nasmehnila tej prispodobi…

Pokazatelj, kako postajamo vedno vecji egoisti… samo na svojo rit pomislimo…”saj grem samo za cetrt urice…” Da pa s tem oviramo vozickarje, invalide, starejse… briga nas… Saj takim ni potrebno hoditi naokoli…

Tako razmisljanje ne pelje nikamor…

Dosledno kaznovanje… ja, ko bi te res posteno vsakic udarilo po denarnici, bi pa naslednjic premislil, kje bos parkiral… tudi samo za cetrt urce…
Vsaj na severu je tako…
Prav je AliaS, da opozarjas na take stvari… Zamislimo se…
Lp! S.

BUH NE DEJ, DA BOŠ TI KDAJ NA INVALIDSKEM VOZIČKU, BOŠ POTEM MALO DRUGAČE ČVEKAL(A) TU GOR…..Ke si te sorte, da ti avto pade z riti, kjer pač pade, verjetno tudi divjaš po cestah, kolikor ti paše, in si zato tudi najboljši kandidat za tanajhujše – recimo invalidski voziček. Boš sedaj še nesramno otresal(a)??

Get a life in se sproščaj na drugačen način!

OK, da se ne boste preveč jezile. Kot prvo tako parkiram izključno v CP, drugače pa vedno po “reglcih” na ustrezno parkirno mesto. Za invalide so pa določena takšna parkirna mesta, ki imajo direkten dostop do dvigala in tekočega traku, ki pelje v CP. Sem kar pozoren nanje, brez skrbi! Mi grejo pa na živce ženske, ki imajo očitno preveč časa in premalo idej in peljejo dojenčka v trgovino “na en krog”.

A si že kdaj slišal/a za nakupovalne vozičke??
In rada bi videla tvoj fris,ko boš opazil/a lepo globoko prasko na svojem avtu.Če gre nakupovalni voziček bolj na trdo mimo pač ni moj problem.Avto tam ne bi smel biti parkiran…..

:))

Ja, prav imaš! šestmesečnica nakupuje hrano skupaj z mami za dva starejša bratca, za očija in za mami in zase!! Ker mami ponavadi ne nakupuje takrat, ko ima vse tri otroke ob sebi……

In tista o brezobzirnosti kar drži, kajti ti in tebi enaki, ki ste brezobzirni pri parkiranju, ste še večji brezobzirneži za volanom in zaradi vas smo drugi dostikrat ogroženi na cesti. Takim voznikom jaz pravim: prepotenca za volanom! Sproščaj se drugje!

Ostali pa oprostite, ker se nisem mogla zadržati – hvala!

Alias

Eh, zdaj se pa ne grem več. Da bi poškodovala moj lepi avtek…..TUKAJ SE PA VSE NEHA!

Nič bat,sam na pravo mesto ga parkiraj pa se mu ne bo nič zgodilo.

Razumem, da “moraš” včasih parkirat na pločnik,ker drugje ni prostora, glede na prenasičenost z vsem plehom, ampak ne razumem pa ljudi, ki imajo pet metrov stran pokrito parkirišče!!! Mislim…brez besed.

sam neki ne zanima, alias… a si ti gorenjka?

LP

Če ga boš pa poškodovala, ga bom dala pa še popravit, a ne?! No, tok pa še nisem broke, da nebi mogla ga pelat spolirat pa polakirat!

Ja, ampak si pozabila, da je pakirišče največkrat (vsaj takrat je bilo, ko sem bil jaz) do fula zasedeno, da bi pa parkiral pred npr. Kolosejem in se “sprehajal” do CP, mi je pa (sorči) škoda časa.

Ina in :))) !

Preberita si dobro: ni bilo govora o parkiranju na prostorih za invalide, ampak na pločniku in kolesarski stezi vdolž pokritih parkirnih mest, tako da pešci, invalidi in mame z vozeki nimajo KJE drugje hoditi, kot po cesti!
tukaj se vidi kultura Slovencev! Tudi vajina. Saj – ko bosta pa imela družino, vaju bodo, če ne že prej, že otroci naučili kulture! Mladost – ludost!

Vongola

Če je tebi prav,je tudi meni:)

jagodka,

nikakor.

New Report

Close