Eurospin
Tudi sama kupujem nekaj izdelkov v Eurospinu, nekaj sem jih kupila tudi pred kratkim na podlagi vaših priporočanj:) In opazila ter vas opozarjam, da je treba biti previden pri navodilih za uporabo v slovenščini, saj so pogosto napačna. Na primer pri arganovem olju za lase v originalnih navodilih piše, da pri uporabi na suhih laseh izdelek nanesemo na lase, pri slovenskem prevodu pa piše, da nanesemo na lasišče. Pri color look maski v sprayu 5 in 1 pa je čudno, da piše pred uporabo pretresi, je pa izdelek take konsistence, da to ni možno, saj je pregost. Ste tudi ve opazile kaj podobnega?
Nasplosno meni so njihove vse ok. Od svezih, do suhih tre mulini. Znamka za bio je ammo essere. Kupujem moko 00 za pizo je ” top” tudi za testenine. Imas tudi polnozrnate .
Dober je pa tudi riz. Tudi crni riz.
Paraboild pa sploh, za smesno ceno.
Basmati tudi. Pa se en pise ti gor za rizote. Dober celo za sushi .
P.s. arganovo olje je super za to ceno. Se pa itak uporablja na konice ne na lasisce 😉 . Vcasih smo ga kupovali v drogerijah , drag kot hudic. Sedaj pa v eurospinu. Pa intimno milo mi je tudi super.
Ja, suhe testenine za lazanjo – slovenska navodila pravijo, da jih je treba kuhat, v italijanščini pa, da so pripravljene za pečico. Sicer ne znam italijansko, ampak to sem pa razumela. Pa mi pravi mož, zakaj sem šla kupit testenine, ki jih je treba najprej še skuhat in sem res mislila, da sem pomotoma zgrabila napačno škatlo.
Ja, suhe testenine za lazanjo – slovenska navodila pravijo, da jih je treba kuhat, v italijanščini pa, da so pripravljene za pečico. Sicer ne znam italijansko, ampak to sem pa razumela. Pa mi pravi mož, zakaj sem šla kupit testenine, ki jih je treba najprej še skuhat in sem res mislila, da sem pomotoma zgrabila napačno škatlo.
[/quote]
Ja, prevajalci za Eurospin nimajo pojma njhovi, kaj pišejo in kako prevajajo. Očitno ne znajo ali italijansko, ali pa slovesko -le kdo jim te prevode dela, ker je veliko stvari narobe prevedenih.
Drugače pa “plahte” suhe za lazanjo se nikoli prej se ne kuhajo v vodi – vedno nalaga v pekač plastno, se samo polije z bešamelom, pasato paradižnikovo ( dovolj vode je noter), pa ostalim ( zelenjavno ali mesno omako), vse ponavljajoče v plassteh 🙂 To je tekočina, ki jo ta suha testenina v ploščah za lazanjo med pečenjem v pečici absorbira.
Ja, prevajalci za Eurospin nimajo pojma njhovi, kaj pišejo in kako prevajajo. Očitno ne znajo ali italijansko, ali pa slovesko -le kdo jim te prevode dela, ker je veliko stvari narobe prevedenih.
Drugače pa “plahte” suhe za lazanjo se nikoli prej se ne kuhajo v vodi – vedno nalaga v pekač plastno, se samo polije z bešamelom, pasato paradižnikovo ( dovolj vode je noter), pa ostalim ( zelenjavno ali mesno omako), vse ponavljajoče v plassteh 🙂 To je tekočina, ki jo ta suha testenina v ploščah za lazanjo med pečenjem v pečici absorbira.
[/quote]
Dejansko so včasih obstajale take, da si jih moral predhodno skuhat (ali pa si jedel trde testenine). Ne vem, ali so danes še, midva z možem sva še iz tistih časov in jaz vedno pogledam, ali so oven ready.
Na hitro sem poguglala recepte za lazanjo, pa marsikje piše, da je suhe testenine treba kuhati, svežih pa ne … najbrž se pa res zmanjša čas pečenja, če jih prej daš za par minut v krop.
Ja, suhe testenine za lazanjo – slovenska navodila pravijo, da jih je treba kuhat, v italijanščini pa, da so pripravljene za pečico. Sicer ne znam italijansko, ampak to sem pa razumela. Pa mi pravi mož, zakaj sem šla kupit testenine, ki jih je treba najprej še skuhat in sem res mislila, da sem pomotoma zgrabila napačno škatlo.
[/quote]
Ne glede kaj piše na embalaži (mgd. se strinjam glede prevodov, ampak ker pač znam italijansko se s slo prevodom ravno ne ukvarjam) vedno cca 8 minut kuham suhe “bleke” , ki se jih dobi na polici, medtem ko tiste sveže iz hladilnika uporabim kar take. Kupujem pa oboje – ene za takojšnjo uporabo, druge za na zalogo. Priporočam oboje. Pa pašta Bronzo.
Saj pravim, dobre so te malo dražje banjice, ko je liter dva evra. Saj je povsod približno ista cena, se mi zdi.
Eurospin ima jogurtov sladoled z gozdnimi sadeži.
Ljubljanske mlekarne so še vedno zakon, Otočec če ga dobim v akciji, nabavim na zalogo.
Lidl ima dobro sladoledno rolado.
[/quote]
No,ko smo že pri sladoledih-obožujem S-budget od spara čokolada -vanilija ali vanilija -jagoda
proizvajalec Incom.
Tudi orehov sladoled znamke Spar je odličen.
Pa une napolitanke, ko so “bicolore” – torej kakav in vanilija v enem, 700 gramov, 1,55, EUR -Gran Royale – tooop, kako se pa to stoi takoj v ustih, pa sploh niso presladke.
pa Dolciando Wafer – nocciola ( lešnik), ker so malo slankaste, ne tako osladno sladke, da te po grlu dol ne požge od cukra – 900 gramov, zdajle v akciji 1.99 EUR. Top so. Tanke ploščice, ne debele naplastane. Vse ostale konkurenčne tovrstne napolitanke ( torej lešnik neoblite s čokolado), se lahko poskrijejo pred temi.
Pa une napolitanke, ko so “bicolore” – torej kakav in vanilija v enem, 700 gramov, 1,55, EUR -Gran Royale – tooop, kako se pa to stoi takoj v ustih, pa sploh niso presladke.
pa Dolciando Wafer – nocciola ( lešnik), ker so malo slankaste, ne tako osladno sladke, da te po grlu dol ne požge od cukra – 900 gramov, zdajle v akciji 1.99 EUR. Top so. Tanke ploščice, ne debele naplastane. Vse ostale konkurenčne tovrstne napolitanke ( torej lešnik neoblite s čokolado), se lahko poskrijejo pred temi.
[/quote]
pa kako so šele zdrave!
pa kako so šele zdrave!
[/quote]
FYO: zagotovo bolj kot druge od konkurenčnih tako diskontarjev, kot proizvajalcev ( OK, samo še Loacker imajo toliko manj cukrat not, , ker imajo več kot 50 gramov cukra na 100 gramov – te jih imajo samo malo čez 30 gramov, pa brez palmine maščobe – meni je tudi to pomembno ( sarkazem off).
Lej, ne ti men zdravo – genetika prenešena, krvna slika top, nobenih hudih kroničnih bolezni – z užitkom si jih privščim kdaj v svojih letih. Nisem pa nobena zamaščena zavaljena MONa, ki bi se z njimi nažirala, če tja pointaš.
Koliko je pa koneckoncev “zdravo” npr. sezamovo seme; ga bannajo povsod sedaj – pa skoraj povsod je prisoten…. 😛
https://www.gov.si/novice/2021-02-02-umik-odpoklic-sezamovega-semena-in-izdelkov-iz-njega/
Jebat ga – raje občasno tele napolitanke iz Eurospina zatorej, manj škode, kot že pri enem sezamovem semenu torej xD