Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kaj bi naredile ve, če bi bile na mojem mestu?

kaj bi naredile ve, če bi bile na mojem mestu?

Najprej en lep pozdrav vsem.
Bom kar prešla na problem. Torej:

v decembru se imava s partnerjem možnost udeležiti ene novoletne zabave, za katero predvidevava, da bo “fajn”, ker je pač nekoč že bila. Ampak…
Partner pravi, da bi bilo za mene zelo koristno, če bi šla, glede na to kakšna je bila nosečnost in da že celo večnost nisem bila med ljudmi in po pravici povedano bi tudi jaz zelo rada šla. Ampak….
Miška bo takrat stara šele 3 mesece!!!! Čuvala bi jo sicer moja mama in midva bi šla na zabavo samo za nekaj uric, ampak meni “duša ne da”. Zakaj?
Torej, poraja se mi cel kup dvomov in vprašanj in rada bi, da mi nekako pomagate razrešit tale notranji konflikt. Bom kar po alinejah nanizala, da ne bom predolga:

– na zabavo bi odšla z “lahkim srcem”, če bi imela miška pač en tak dober dan (večer), ko bi jo lepo okopali, nahranili, potem bi se mama malo z njo poukvarjala in miška bi potem zaspala… Ampak kaj pa če ne bo tako lepo? kaj pa če bo ravno tisti večer tak, ko bo hotela mamico, ko bo hotela bit pri njej v naročju ali pa bo takrat imela krče, kot nekaj dni nazaj in se mi je srce trgalo, ko je otrok tako jokal. Niti slučajno nimam srca, da bi v tistem, ko bi otrok prestajal te muke, odšla skozi vrata.

– morda ne nepomembno ni tudi to, da je omenjena zabava kar nekakšen finančni zalogaj in se je potrebno na njo prijavit že zdaj. Ne mi rečt, da sem skopuška, ampak tisti denar bi rade volje dala za zabavo, po drugi strani bi mi bilo pa res škoda ga stran vreč v primeru, da bi v zadnjem trenutku kaj prišlo vmes, da ne bi mogla it. Res bi raje potem tisti denar videla v svoji denarnici.

– no, ampak glavni problem je pač moja vest! Se strinjam z vsem kar je že bilo spodaj napisano, da bom potem jaz bolj zadovoljna in posledično otrok in mož in kaj vem kaj še vse….hej, ampak mene res ne bo konec, če na to zabavo ne grem. A se vam zdi 3 mesece še prekmalu?

Povejte mi samo:
a bi ve na mojem mestu šle?
Pa ne mi svetovat tako hipotetično v smislu: ” Hja, boljše bi bilo, če bi šla…” Ja, teorijo poznam tudi jaz…vi meni povejte, če bi ve šle (ali ste šle) pri tako majhnem otroku?

najlepša vam hvala za odgovore in lep večer vsem,
bivša miška

Ne, ne šla. Kratko in jedrnato.

raglja

da, bi šla

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Iskreno rečeno – ne. Ker sem tak tip, da ne bila mirna in se sploh ne bi mogla sprostiti.Kar pomeni, da bi dejansko vrgla denar stran, ker ne bi uživala.

Prvič sem šla “ven” pri hčerkinih 10-ih meseceih in še to za slabe tri ure (pazil jo je mož), ker sem jo kar nekako pogrešala, pa čeprav je spala. Res, da sem se “zunaj” imela fino, ampak vseeno… Ti pa naredi po svoji vesti. Če ti srce ne da, če se ti ne gre, potem pač ne iti. Če pa te vleče na zabavo in bi bila rada malo “frej”, potem pa le brez vesti naredi to. Mama bo že poskrbela za otročka za tistih nekaj ur, otroček pa še opazil ne bo, da te ni.

Ja bi šla.
Kot prvo bi zaupala, da bo vse uredu, drugače niti ne bi pomislila, da bi šla.
Otrok se mora itak navadit, da mamice ne bo ves čas ob njem. Na to ga navajaj postopoma, za 5 minut, deste, pol urice…tako naj ga ima še kdo drug po rokah oziroma na dosegu rok.
Zaupaj, da bo vse uredu, imaš pa tudi mobilni telefon v torbici a ne. Če bo blazno hudo, pa se lahko prej vrneš domov.

ne bi šla

pojdi na zabavo ,miški ne bo nič manjkalo-tebi pa bo zelo koristilo

Ne bi šla. In tudi ne grem – kot bi brala sebe pri tvojih pomislekih.

Jaz bi definitivno šla.
Tudi mene je na začetku dajala slaba vest,ampak potem ko sem ugotovila da je z otrokom vse v redu in ne bo imel zaradi tega nobenih (psihičnih)posledic sem tudi jaz z veseljem šla.
Halo,sej za sebe pa tudi lahko kaj narediš koristnega,zaradi otroka ti pa zdaj res ni treba bit nonstop doma za štirimi stenami zaradi otroka.Verjemi tudi pri mami ji bo fino,in neobremenjuj se kako se počuti ker te ni ker verjetno še opazila ne bo,važno je da bo imela nekoga zraven ki se bo ukvarjal z njo in ji nudil potrebno bližino.
Če boš šla pa na zabavo samo zaradi naših postov ti pa tam ne boš uživala,potem je pa res brezveze.
Pojdi in uživaj,sporoči kako si se odločila

Ne bi šla – podobnih misli kot ti – meni srce ne da in mi niti ne manjka oz. zaenkrat še ne pogrešam take vrste zabave.

Jaz ne bi šla … ampak ne zaradi tega, ker si ne bi upala ta malega pustit v varstvu (marsikdaj sem ga že … tudi zvečer … in ni bilo nobenega problema) … ampak zato, ker bi rada preživela prvo novo leto mojega mišeka skupaj z njim oz. da smo vsi skupaj kot družinica. Meni to veliko pomeni.

Če pa zate to ni toliko pomembno, potem pa kar brez slabe vesti. Ta mala se tako ali tako mora navaditi, da mamice ne bo vedno zraven. Pa tudi če ima le tri mesece. Jaz sem mojega mišeka za par urc pustila v varstvu že pri mislim da mesecu in pol, ko sva popoldan z mojim dragim šla pohajat z motorjem. Prvič zvečer pa ko je imel mislim da ena dva in pol, ko sva z mojim šla na zabavo ob poroki enega najinega prijatelja … in ta mali je užival ko nor pri babici. :))) ;)))

Ne gre za zabavo prav na Silvestra, ampak za zabavo, ki se dogaja pač decembra meseca. Prvo Novo leto pa bomo definitivno skupaj, saj smo ja družina.

No … pol pa res ni problema. :)))) Pol bi pa šla. :)))

Glej … če ti povem kako je bilo z nami prejšni vikend. En prijatelj je dobil hčerko in je imel žur … drugi prijatelj pa 30 let. In ta malega smo pustili pri babici … seveda z vsem potrebnim če bo lačen itd. in ob 20:30 sva šla najprej na en žur … in potem še na ta drugega … in ob 1h zjutraj sva prišla domov. Ta mali je spal ko angelček v postelji … in ko sva prišla z mojim domov sva se le vlegla poleg njega in vsi skupaj smo zaspali. Je pa tako, da smo z babico zmenjeni, da če je preveč siten ali če je karkoli narobe nas pokliče in pridemo takoj domov, neglede kje smo.

Tako da po mojem se res nimaš kaj sekirat. Je pa res, da tudi jaz, ko sem prvič pustila našega v varstvu za tiste pol urce … uh … sem bila tako napeta, da če bi mi zapičil iglo v kožo bi se igla zlomila. :))) Poskusi jo že kdaj prej pustiti za kako urco v varstvu in boš videla kako se bo obneslo. Potem boš tudi žur veliko bolj uživala.

Pojdi!Tudi vidva z možem rabita par urc zase, tvoja mama pa bo že znala poskrbeti za malo štručko, tako kot je zate.Sicer so pa danes mobiji in si lahko v par minutah doma če gre kaj narobe.Mamice prepogosto pozabimo, da obstaja po porodu še kaj drugega kot pleničke in naše ljube štručke.

Jaz sem ša, ko je imela šefinja 50 let, hčerka pa 3 mesece. Res je, da je že 1 mesec spala po 10 ur skupaj in se ni niti enkrat prebudila, tako, da zaradi tega ni bilo problema.

Ampak na zabavi od mene ni bilo nič…. En velik dolgčas…. Nisem se znala vključiti v družbo, ugotovila sem, da se ne znam pogovarjati o drugih stvareh kot o otrocih…. Seveda pa to drugih ne zanima, logično…. Zato sem bila skoraj ves čas tiho, čeprav ponavadi nisem takšna…..

Sedaj pri 7 mesecih bom šla na službeno novoletno zabavo, ker mislim, da sem se s prvo nekaj naučila…. Zanimati so me začele tudi druge stvari in ne samo otroci, otroci, otroci…

lp,
Mateja

Ja, bi sla. Prvic sem sla ven na prijateljicino dekliscino, ko je mala imela 2m. in pol. S tezkim srcem sicer, mala pa je spala bolje kot vse noci dotlej. Mi je dalo misliti.

Tudi jaz po vsej verjetnosti ne bi šla. Meni se naš miškolin še zdaj pri 11 mesecih zdi premajhen, da bi ga puščala cel večer v varstvu.
Saj mogoče to ni dobro, ampak kaj morem, če pa ne morem? :))

Jst bi šla, če je otročiček v varnem varstvu ne vidim problema.
Naj ti povem,da sva midva z možem šla na poroko od prijateljev,ko je bilo hčerkici 4 mesece. Pazila jo je moja mama in obe sta se imele fajn……midva z možem sva vmes priskočila pogledat,potem pa sva šla še na večerjo in prišla domov ob enih ponoči…….hčerkica je blaženo spančkala.

Tako,da stran z slabo vestjo in uživajta!
Ti garantiram,da ti bo dobro delo malo sprostitve in odklop :-)))

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Pojdi!

Jaz sem malega kmalu dala mami v varstvo (ker sem honorarka in porodniske nisem imela), sla sem tudi na marsikak koncert, pa mu res popolnoma NIC ne manjka. In mu ni manjkalo. Fino sta se imela, cuva ga ze ves cas in zdaj je otrok zelo prilagodljiv. Ni problemov, ce jaz MORAM nekam…

Rabis nekaj casa tudi zase…

Tanja

Zabave in razvedrila si zagotovo potrebna, to ima tvoj mož čisto prav. Kaj pa če bi šla na kakšno drugo zabavo, kjer ne bi bilo treba plačati toliko vnaprej in bi se lahko vrnila po dveh, treh urah? Da vsaj malo pozabiš na plenice, prideš med ljudi, poklepetaš, morda celo zaplešeš? Pa bi drugo leto šla na tako zabavo, kamor sta mislita iti letos, ko bo otrok že večji. Če boš vedno vsa prestrašena in nikoli ne boš upala od doma ter vse najslabše naprej predvidevala – začela se boš sama sebi smiliti in še depresivna lahko postaneš. Ti kar pojdi pa lepo se imej.
LP

Jaz bi šla!

Jaz bi šla.

Vsekakor bi šla ! Tudi vidva z možem potrebujeta mičkeno razvedrila , in nič bat , vse bo ok.

jaz bi šla!!!!!

New Report

Close