Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Pedofilija in Vatikan

Pedofilija in Vatikan

Danes so v poročilih povedali, da je angleška televizija naredila dokumentarec o tem, kako je novi papež Benedikt XVI ravnal v primerih odkrite pedofilije. To je bilo v časih, ko je bil še kardinal Ratzinger.

V dokumentarcu je bilo rečeno, da je sam napisal navodilo, kako mora cerkev kakršnekoli pedofilske škandale zatreti, škofe ali duhovnike premestiti, vplivati na žrtve, da teh dejanj ne prijavijo, v kolikor naj bi žrtve vztrajale pri prijavi oblastem, pa jim je treba zagroziti z izobčenjem iz rimskokatoliške cerkve!

To me je zelo razjezilo, razžalostilo pa tudi. Kako je lahko v vrhovih Vatikana toliko licemerja, dvojne morale, laži in pookvarjenosti? Ubogi otroci, kaj so morali pretrpeti, potem se pa še pritožiti ne smejo!

Ravno zaradi takih, in podobnih, dejanj je postal papež.

Pridružujem se tvoji jezi.

Jezna,

kaj si pa pričakovala od njega, ali nisi poslušala poročil in brala, kaj je bil preden je postal papež. Bil je v Hitlerjevem podmladku. Vidiš kaj je zakuhal s tistim citatom, kaj so počeli po svetu.

Poglavarji ver, vedno kaj zakuhajo, so in bodo. Pedofilije, je pa največ tam.

Nekateri, jih pa še zagovarjajo, jaz že vem kakšni so, nič prida.

So pa nekateri izjemni, veliko jih poznam, kljub temu, da ne hodim k maši. Takile jim delajo pa sramoto.

Prababi, zakaj spet lažeš in zavajaš?

Ratzinger ni bil po svoji volji v Hitlerjevem podmladku, ampak so bili tja prisilno včlanjene cele generacije. Ti pa mu to šteješ v oteževalno okoliščino. Te ni nič sram ob tvoji dvojni morali?

Ti nisi nič prida, ker si nestrpna in ker te omejujejo tvoje ideološke plašnice.
Še par takih in boš resen kandidat za prijavo zaradi širjenja verske in idejne nestrpnosti preko interneta.

Pa da se razumemo, sem zato, da se takoj najostreje kaznuje kakršnakoli oblika pedofilije, s strani kogarkoli!!!

mah…dokler se bo prakticiral celibat, bo tako. otroci so pač najšibkejši, zato se izživljajo na njih. bog gor al dol, pod kožo smo vsi krvavi.

Dejstvo je, da jih ščitijo (pedofile iz svojih vrst). Slovenija ima tudi razpisano mednarodno tiralico za pedofilom, pa se je pod okriljem cerkve in z izgovorom bolezni skril v Afriko. Ko so ga tam našli (bil je v nekem misionu) je pa tudi od tam poniknil neznano kam.

PEDOFILIJA je eden najgrših in najbolj obsojanja vrednih ZLOČINOV kar jih lahko stori človek.

Ampak… vedno ko nanese pogovor na “pedofilijo in cerkev” in ko ljudje začnejo z največjim besom in gnevom udrihati po duhovnikih, ki naj bi bili vsi po vrsti pedofili in posiljevalci vprašam vsakega posebej naslednje vprašanje:
Ali lahko z imenom pove za EN (samo EN) primer, ko je dotični duhovnik PREVERJENO skušal storiti kaj takega njemu, njegovim otrokom, njegovim sorodnikom in otrokom njegovih sorodnikov oziroma poimensko znanemu človeku (kar široka množica ljudi aneda)? Odgovor je VEDNO negativen.
Potem postavim naslednje vprašanje:
Ali lahko z imenom pove za EN (samo EN) primer, ko je dotični duhovnik PREVERJENO skušal storiti kaj takega nekomu (nepoznanemu)? Odgovor je VEDNO pozitiven – seveda pa je za ta primer zvedel od sosedove sosede, ki je to izvedela od bratranca žene svojega prvega moža…

Skratka, rekel bom takole: “Kdor je brez greha naj prvi pobere kamen in ga vrže vanj ampak naj ga vrže potem, ko bo prepričan, da ga meče v pravo osebo.”

Angleži so posneli dokumentarni film… Že samo dejstvo da so angleži, ki so po pravilu “anglikanske vere” posneli dokumentarni film o sedanjem, rimokatoliškem papežu nemškega rodu je vzeti majčkeno z rezervo.

Kogar v njegovi veri zamaje angleški dokumentarec naj se zamisli, kako globoka je sploh njegova vera.

Toliko o tem… aja, PREBERITE še enkrat PRVI stavek mojega posta, da ne bo pomote!!!

mmi,
meni se ne zdi problem posamezen duhovnik pedofil (saj se pedofile najde tudi izven cerkve). Mnogo hujše pa se mi zdi, da je RKC vzpostavila sistem, s katerim skriva in ščiti pedofile v svojih vrstah.

********************
Crimen solicitationis is indicative of a worldwide policy of absolute secrecy and control of all cases of sexual abuse by the clergy.

But what you really have here is an explicit written policy to cover up cases of child sexual abuse by the clergy to punish those who would call attention to these crimes by the churchmen.

You’ve got a written policy that says that the Vatican will control these situations and you also have I think clear written evidence of the fact that all they are concerned about is containing and controlling the problem.

Nowhere in any of these documents does it say anything about helping the victims.

The only thing it does is say that they can impose fear on the victims and punish the victims for discussing or disclosing what happened to them.
********************
vir:

Preberi si malce zgodovino papežev. Ne samo pedofilija, tudi incest je med njihovimi podvigi.

Pa misliš, da bi bilo z ukinitvijo celibata kaj drugače? Koliko civilov počne isto, pa jih ne veže obljuba celibata in so pogosto tudi poročeni. To, da smo krvavi pod kožo nikomur ne daje daje pravice, da bi se spolno izživljal na otrocih. Če hoče potešiti svojo spolno slo, naj si najde polnoletnega partnerja ali partnerico.

Zakaj pa Mladina piše članek:

a je po tem vse to zlagano, a so v Trenjih na POP tv tudi lagali.

mml, ne vem no po tem ne smemo verjeti nobenemu časopisu in televiziji.

ja bi bilo drugače, ker bi se praznili redno, ne pa da se jim pri 50-ih letih strga. taki si potem tud sebi primernega partnerja ne morejo najt, pa se na otroke spravijo.

Pa me res zanima zakaj tako trdno tiščijo v ta celibat? A bodo kaj slabši, če bodo imeli družine?

se gredo neka odrekanja al kaj vem kaj. po mojem bi kvečjem pridobili s tem, če bi imeli družine, bi vsaj vedeli o čem nakladajo : )

mega ne… verjeti časopisem, televiziji, medijem na splošno… to je prepuščeno tebi in tvoji vesti. Hvala Bogu, da imamo možnost slediti vsem možnim medijem in jim verjeti po svojem občutku in vesti. Nekateri so bolj populistični kot ostali, nekateri so bolj desni, drugi spet levi, eni so “neodvisni” in drugi neodvisni in tako naprej v nedogled. Ampak odločitev je spet čisto tvoja.

Če je pedofilija zgolj posledica prisilnega celibata, kako bi potem razložila dejstvo, da se spravljajo na otroke tudi mlajši od 50 let, ki so poročeni ali živijo na koruzi s partnerko?

ma bolniki so vsi po vrsti.
le da so tile v celibatu bolj rizični, ker ko se jim po 50 letih strga, je konec.
to je tako kot v zaporu, ko tudi heteroseksualni moški seksajo z moškimi….ker drugega pač ni. ( taki z dolgo kaznijo ) pa tega se nisem jaz izmislila, to so dejstva.

O čem pa nakladajo? Ne, res me zanima… o čem nakladajo, kar je povezano s celibatom in družino. Ampak pazi, NAKLADAJO. O družinskem življenju mi še noben duhovnik nikoli ni NAKLADAL.

meni tudi osebno še ne, ker se jih na daleč izogibam : )

Neverjetno veliko izkušenj imaš z moškimi starejšimi od 50 let, ki živijo v celibatu oziroma v, seveda, moških zaporih.
V zaporih vsi poživinijo in se angavijo med sabo ko zajci… dejstvo, aneda.

najbrž glih toliko kot ti. al se direkt iz vatikana oglašaš mogoče?

Nikar ne meči v isti koš pedofilije in homoseksualnosti. To ni isto in tudi to je dokazano dejstvo. Če praviš, da je dejstvo, da se vsem pri petdesrtih strga, kako boš pri sebi to preprečila. Se boš pravočasno fentala?

mml,
zakaj rajši ne komentiraš organiziranega skrivanja zločinov in ščitenja zločincev v cerkvenih vrstah?

No roko na srce, iz kakih globokih osebnih izkušenj pač ne morejo govoriti o reševanju zakonskih težav in vzgoji otrok.

halo??? a znate razbrat kaj vam človek napiše?

nisem rekla da je homoseksualnost = pedofilija, ampak da človek v določenih situacijah pač uporabi kar ima na voljo.

niti tega da se vsem strga pri 50-ih, ampak roko na srce. še živali se gonijo, kako lahko človek toliko let zadržuje ta nagon brez kakršnihkoli posledic enkrat v prihodnosti?
jaz se pa izživljam sproti, tako da ni strahu da se mi bo kdaj preveč nabralo.

New Report

Close