Pedofilija in Vatikan
Tudi pri cerkvenih nebi smeli gledati čez prste glede pedofililje. Čedalje
več je tega, ker njihova komanda ta problem vztrajno zanika, jih
skriva in pravi, da ljudje lažejo. Podobno je pri nas. Ne vem če se spomnite
primera pri nas, ko je cerkveni uradnik (ne bom ga omenila čeprav vem kdo je)zanikal taka dejanja. To je hudo narode.
Robi_1 napisal:
“Prababi, obtožujem te nestrpnosti, ker deluješ očitno zavajajoče in “poledično” (kaj je to?) poledično 🙂 sovražno proti veliki večini svojih lastnih sodržavljanov”
Po nepotrebnem me obtožuješ, vse kar sem napisala o PAPEŽU, je bilo napisano v dnevnem časopisju.
Ali se ne sme pisati – povedati, kaj je bilo napisano v časopisih???? Nisem si tega izmislila jaz. Pojdi v uredništva časopisov in jim povej, da to ni res, da se to ne sme pisati! Najlažje je mene “naskočiti”
Ali si že pozabil, kaj se je po SVETU, dogajalo zaradi njegove izjave, v zvezi s “CITATOM”???? “Sve i svašta”, tudi gorelo je!!
Robi, nisem nestrpna do ljudi, prav zaradi nestrpnosti drugih, sem se pojavila tukaj, odgovarjam, pa primerno njihovem pisanju. Nekaterim so pač zrasle peruti. Prerekali ste se pred menoj in se boste tudi, ko me ne bo več tukaj.
60 let ali 1500 let na oblasti, je pa velika razlika, kaj???
Prav ti si bil prvi, ko si mene napadel, ko sva imela pogovor z “mik-om”, nisem se pogovarjala s teboj. Ko sem ti odgovorila, sem ti zgleda stopila na rep in še sedaj cviliš.
Midva si lahko podajava žogico v nedogled, vedi pa, da ti ne bom več odgovarjala, prosim, da me drugič pustiš pri miru in moje poste preskoči!!
Odgovarjati tebi nima smisla, ker do sedaj še nisi nič dejal, o Francu Miklavčiču, ne o akademiku dr. Antonu Trstenjaku, ko sta pisala o vaških stražah in o Gregoriju Rožmanu. NE, o tem molčiš, odgovor, pa zahtevaš od mene, ker nimam nič pri tem!!! Tudi ti, si skopiraj moj post, ki sem ga napisala: 01-10-06 22:38, na sosednjem forumu in se ga nauči na pamet, ponavljaj NAGLAS!! Mogoče, ti bo ostalo kaj pod streho?
Ha ha, oproščaš se mi, ker si mi dejal, da sem senilna :-))), v isti sapi pa praviš, da sem zlobna, ha ha, kaj si boš še izmislil??? Verjemi, da ti tudi zameriti ne morem, smejim se ti in to zelo.
Moram pa ti napisati še tam nekaj besed, zato tukaj končujem.
Spomnim se srednje šole v Mariboru kjer nas je učil samoupravljanje s temelji marxizma nek nagnusen dedec ,ki je imel to navado ,da je dijakinje klical v svoj kabinet na “pogovore”. Tam je imel celo kavč. Ti pogovori so zgledali takole, da je spraševal punce če so že kdaj seksale in jih pri tem otipaval. Najraje je klical neko dijakinjo ,ki je bila noseča in potem se je večkrat vsa objokana vračala iz njegovega kabineta.
Kljub pritožbam dijakinj pri ravnateljici se ni nič spremenilo.
Bila pa je kasneje tudi afera na mariborski šoli ,ko je neka dijakinja zanosila z učiteljem , menda so imeli cele orgije z učitelji, pa saj tega je po šolah precej.
Spomnim pa se tudi najmanj dveh primerov objavljenih v Delu, ko je dedek zlorabljal svojo vnukinjo.
Da ne govorim o vzgojnih domovih….
Prababi, dobesedno dokazal sem ti, zakaj trdim, da si zlobna.
Tvoje zanikanje seveda pri tem ne bo pomagalo, kajti dejstvo, da črniš nekoga, ker je bil proti svoji volji včlanjen v hitlerjugend, pove več o tebo, kot o tistem, katerega ime hočeš blatiti.
Seveda se ti izgovarjaš, da je tako pisalo v časopisu in da nimaš nič s tem…
Kako prikladno, ne?
Pa kaj če je Trstenjak pisal o Rožmanu? Niti on, niti ni, nista pojasnila, zakaj so nastale vaške straže (kot odgovor na ČIGAVO nasilje?).
Tudi ime Angela Vode ti ni kaj preveč pri srcu, ne? Že veš zakaj…
Speder, problem je predvsem v tem, da RKC ščiti storilce, jim plačuje odvetnike in poskuša utišati žrtve. Pred kratkim je tudi v Sloveniji enga duhovnika, obtoženega pedofilije umaknila v Afriko, da se je izognil našemu sodstvu.
Močno dvomim, naprimer da bi tebi tvoj delodajalec plačal odvetnika, žrtvi pa ponudil poravnavo, da bo tiho, če bi ti storil kaj takega, ali pa da bi te premestil izven dosega našega sodstva in policije. Kaj meniš?
******Prababi, kaj se je dogajalo po slovenskih vaseh, da so fantje in možje pričeli vasi stražiti s tako imenovanimi vaškimi stražami? Proti komu so zaščitili vaščane, živino, hrano, življenja? Še vedno čakam tvoj odgovor. *****
Odgovor si že dobil, takoj ko si ga prvič zastavil, ti ga ponovno citiram:
Avtor: megaboy.
Datum: 15-10-06 19:12
*****Prababi, kaj se je dogajalo po slovenskih vaseh, da so domačini ustanovili vaške straže? *******
Delalo se je spiske zavednih (nevernih) Slovencev, ki jih je okupator potem pošiljal v taborišča.
Nekateri so se temu uprli in narodne izdajalce kaznovali, drugi branili okupatorja in napadali partizane.
Megaboy, lepo, da si vzel pod svoje okrilje Prababi. Znana mi je tvoja razlaga. Poznam pa prababico, ki je izjavila, ko sem jo poprosil za njeno mnenje o množičnih izkopih kosti in pobojih tole:
“Kar so jih pobili, so jih premalo!”
Izraz na obrazu je bil “divji”. Ko sem to slišal in videl, sem se zgrozil. Ali je mogoče, da človek, ki je že v spoštljivih letih in hodi redno k maši, goji tako mržnjo in sovraštvo. Pa od njenih ni bil nihče ubit ali kako drugače od ta belih maltretiran. Je pa članica Zveze borcev že vseskozi in predvidevam, da ta mržnja prihaja iz tega združenja in njihove mislenosti. To mi je nerazumljivo, po tolikih letih!
Pobiti so bili mali otroci s starši vred, noseče žene, bratje in sestre in prepričan sem, da svojci ne gojijo takega sovraštva kot ta borka. Svojci pobitih ne želijo nič drugega kot resnico, ki bo razjasnila kako se je in kaj se je dogajalo.
Podpiram to, da naj pride resnica na dan. Bili smo naučeni drugače, pa so nam očitno lagali v šolah.
Ker sem tu našel točno tako prababi, sem se oglasil in želim odgovor od nje. Zato njej zastavljam vprašanje in pričakujem od nje odgovor. V kolikor ga ne dobim, ji samo želim še dolgo življenje in mirno spanje?!
megaboy.
Točno za to gre, kot pišeš.
Bistvena razlika je, da druge institucije ali posamezniki ukrepajo, za razliko od RKC, ki pefofile v svojih vrstah ščiti, jih premešča, tako da lahko še drugje zganjajo svinjarije, jim plačuje odvetnike, torej jih celo nagradi.
Kot smo videli v zadnjem primeru v Sloveniji, odgovorni niso ukrepali nič, čeprav so o svinjarijah župnika v Artičah bili obveščeni. In še veliko je takih primerov. To so dejstva in ne samo članki v časopisju.
Pedofili so povsod, največ pa jih je v RKC. In da se to dogaja v takih institucijah, ki učijo o veri, poštenosti, služijo bogu, to je pa najbolj podlo in za to ni opravičila.
L.p.
*****Megaboy, keč je v tem, da takrat še ni bilo Švabov na tej zemlji. *****
Robi keč je v tem, da imaš ti napačne podatke. Vaške straže so se pojavile po okupaciji.
Je pa papež še pred vojno obsodil komunizem, fašizma in nacizma pa nikoli. Tle je keč, zakaj so nekateri stopili na stran fašistov- nacistov, ker jih je RKC, ki je bila na strani fašistov zavedla. Rožman je že takoj po okupaciji daroval zahvalno mašo, v Mussoliniju pa poslal pismo v zahvalo.
Takoj po okupaciji je okupator začel izseljevati zavedne Slovence, spiske so delali domači izdajalci, saj okupator ni poznal ljudi kajne?
Mussolini in Papež sta bila v prijateljskih odnosih. Mussolini je pravzaprav daroval papežu državnost.
Angele ne bom komentiral, ker o njej vem premalo.
Robi_1
Tri dni me ni bilo, joj joj, ti pa še kar lajnaš.:-)) Že pred časom sem ugotovila, da ne prebiraš vsega, kat ti kdo napiše, ali nočeš, ali pa namenoma pozabiš.
Zapomniš si samo tisto, kar tebi paše. Prav to, pa meni pripisuješ.
Zlobna sem,:-) ker sem napisala kaj je pisalo v časopisu. Ali uredniki časopisov so pa okej, ki so dovolili objavo??? Pojdi jih nadirat, kot nadiraš mene!!!
Franc Miklavčič in akademik dr. Anton Trstenjak, sta opisala o vaških stražah, pa megaboy ti je tudi, če se ne motim, ti je že 2 x napisal, če hočeš več, poišči vir, kjer to piše.
O Angeli Vode, pa si tudi poišči vir pa boš videl kaj je bilo, mene ni bilo zraven. 🙂 Sem pa tudi brala.
Jaz imam čisto vest, bom pa končala, da se tebi kaj ne naredi, ker se s tem preveč razburjaš po nepotrebnem, ker tega midva ne bova rešila. To je zgodovina, ki se ne more zbrisati. Lahko začneš na novo pisati, ampak to bo zate in za tebi podobno misleče. Vojne razmere so napisane tudi v drugih arhivih, kot primer imaš knjigo italijanskega zgodovinarja Maria Cuzzija, ki piše iz arhiva nekdanje italijanske vojske.
Lepo se imej in pazi na zdravje.
Robi_1
Kako pa komentiraš ti dejanje domobranskega oficirja, ko je postrelil devet domobranskih fantov, ker niso hoteli več naprej, ampak so se hoteli vrniti na svoje domove. To se je zgodilo 11. maja 1945, o tem pa nisi nič odgovori, tudi avtor “zg”.
To ti ni všeč, kaj?? Pa se je zgodilo, že po koncu vojne. Pojdi prebrat članek iz DELA, 15. julija, ki je napisan “zg” avtorju.
en mal mem
napisal:
“Poznam pa prababico, ki je izjavila, ko sem jo prosil za njeno mnenje o množičnih izkopi kosti in pobojih tole:”
“Kar so jih pobili, so jih še premalo”
en mal mem, ona že ve zakaj ti je tako odgovorila, ti pa lahko predvidevaš kar hočeš.
Ona hodi k maši, pač veruje, v tiste, ki jih ti zagovarjaš, pa prav gotovo NE, drugače ti tako ne bi odgovorila.
Veš veliko je ljudi, ki so člani ZB, pa hodijo v cerkev, zakaj jim bi branili. Mislijo s svojo glavo.
Pišeš:
“Ker sem tu našel točno tako prababi” a mene misliš? imaš mojo sliko?
Robi, nisem taka, jaz ne hodim v cerkev, :-)))), mislim pa s svojo glavo.
Vprašaj tisto prababi, še očem, mogoče, pa ne bo napravila, “divji” obraz, (tako si zapisal ti) in se ne boš več zgrozil.
Nekaj sem preje odpirala poste o županih, pa sem videla, da si bil tudi tam kar precej dejaven. Še slab dan, pa bo “VOLILNI MOLK”, pazi, da ga ne boš prekršil, kazen je visoka. :->))))))
Lepo se imejta z Robi_1-jem.
Danes se na Okrožem sodišču v Krškem nadaljuje tudi sojenje župniku Joštu iz Artič. Zlorabil je najmanj 16 mladoletnic. In še koliko je tistih, za katere se nikoli ne bo zvedelo.
Se strinjam g. minister stvar se širi in kar je najhujše, najbolj nemoralno, da se širi med tistimi, ki dajejo moralne napotke. Med tistimi, ki naj bi naše otroke učili o dobrem, o spoštovanju, veri…. ŠIRI SE MED tistimi, ki delujejo v RKC (župniki, škofi, ….. )
Za takšne NI in NE MORE biti opravičila in tudi ne milosti. Za katero sicer tako prosijo.
L.p.
No, takole, se je obravnavala pedofilija pred slabimi 2-mi leti.
Nekateri pišemo še vedno z istim imenom, nekateri so ga spremenili.
Prepoznali sebe, se pa gotovo bodo.
Ja, po dveh letih se pa papež Benedikt XVI. opravičuje za spolne zlorabe duhovnikov.
Hja, le zakaj se opravičuje, saj ste nekateri trdili, da je to laž!
Papež se opravičuje zato, ker se je to resnično dogajalo!
Nekatere škofije so zaradi izplačila odškodnin žrtvam spolnih zlorab, prišle na “kant”, to je tudi pisalo v večih časopisih.
Niso pa vsi duhovniki taki, nekateri so res dobri in poučujejo vero, za kar so se usposobili. Nekateri jim pač delajo sramoto.
To sem tudi že večkrat napisala.