Prevara možain dopust
Mi smo šli tako za 3 dni. Jaz sem spala pri otroku.
Drugače pa je bila muka. Tip si ni vzel časa sa bi govoril o tem.
Vmes so biki ns obisku prijatelji. Mož, zdaj bivši, je bil cel pozoren do mene in osladen. Jaz ps resnax ker me je bolelo. Tako da ne lepo poskrbel za fasado, svojo sevedo. Jaz pa sem izpadla tečna baba
Danes sem ločena.
Poskrbi za svoj denar. Ozemi budalo, res. Moj se je hotel še handlat za preživnino pa kaj vem vse 🙁
Hudi časi so bili to….
anonim334, 10.01.2023 ob 12:07
“zdaj pa izvem, da me je prevaral…” – koliko je to dokazano, da ni reklakazala..kaj je prevara… ena noč? ali razmerje…. že pred leti ali prešnji teden?
Tole v bistvu ni pomembno. Pomembno je dejanje prevare in priprave (manipilacija varajočega) na prevaro. Jbg…
Pojdi na dopust, seveda, skuliraj se kolkor se da. Tam je itak druga scena, tako da ne bo tako opazno pred otroki, da nekaj ne stima.. Pogovarjaj se z njim kolikor je treba, ko bosta na samem pa seveda ga odjebi vseh pogledih. Potem bos pa videla kako in kaj bos naredila doma. Kot je ze ena pisala, ni se treba izselit iz danes na jutri, pocasi razmisli in pripravi teren.
BTDT nepr., 10.01.2023 ob 11:18
brabukrian, 10.01.2023 ob 11:11
domnevam, da ima sedaj mož slabo vest in jo izkoristi do konca. Naj plača dopust, pojdite na dopust, ti se tam posveti sebi in otrokoma, on pa naj zraven opravlja opravke za vas. Pokaži se v najboljši luči, flirtaj s kelnarji in ostalimi, zrihtaj se. Vmes pa računaj, kaj se ti najbolj splača.
Tako obnašanje ti ne bo prineslo zadovoljstva, niti ne bo pomagalo pri razreševanju problema in prihajajoče ločitve. Maščevanje kakoršnokoli že, bo predvsem omadeževalo tebe kot osebo. Vkolikor pa ima tvoj mož kak problem z lastno psiho pa mu bo tako tvoje obnašanje dalo povod in “dokaz” za to, da je on naredil le tisto, kar si tudi ti počela. S takim maščevanjem boš le sebi iz rok izbila (moralne) adute, ki ti bodo ob ločitvi in kasnejšemu novemu žačetku , kakršenkoli že bo, prišli še kako prav.
Točno to. Ne maščuj se, ker potem se veliko od njega ne razlikuješ..,
Poskusita se ločiti na čim bolj miren način, zaradi otrok. Krpanje vezi zaradi otrok pa ne poskusiti, ker sem otrok, kjer so bile prevare in je oče ostajal v vezi samo zaradi naju (nama to njuno vsakodnevno prepiranje) ni pomagalo, prej škodilo. Ko sem bila sama v vezi 25 let, sem doživela prevaro, odreagirala pa enako burno in maščevalno kot moj oče. Edina sreča v mojem zakonu je, da je otrok že odrasel, sicer bi mu z krpanjem veze zaradi okolice precej škodovala.
Vztrajati ob prevari NIMA SMISLA, prav zaradi otrok ne.
Žal nismo roboti. Iz lastne izkušnje odsvetujem druženje – sama sem govorila, saj bo šlo, saj si razumna, odrasla oseba, skupaj se sestavi zaradi otrok – bomo uživali, morda se sčasoma spet zbližava. Posledica te moje pametne odločitve skupnega dopusta, je v nekem trenutku bilo moje popolno sesutje in histerično kričanje nanj, s psovkami in obtožbami, ki sploh ne vem, od kod sem jih jemala in to z bonusom: pred otroci! Pa cel dopust ni naredil pravzaprav nič narobe – če sedaj analiziram za nazaj.
Te stvari se zgodijo navadnim ljudem in so običajno večplastne – predvsem pa boleče. Morda celo upam namigniti, da se tvoje vprašanje kaj narediti nanaša ne toliko na skupni dopust, kot na skupno življenje.
Ojk, 10.01.2023 ob 11:12
Problem je v vsej tej jezi kazat normalen obraz in obnašanje. Pri nas ni šlo za dopust, ampak sem poskušala zaradi otrok ostati še vsaj nekaj časa skupaj. Grozno je. Pa ko že hočeš popustit malo pri možu, pa, spet pride jeza in zamera na plano. Otroci to slej ko prej opazijo, enostavno se ne da fejkat.
Joj, saj ne gre za par let na dopust. Do takrat se boi že lahko pretvarjala.
Mogoče bo to zadnji dopust, ki ga bojo otroci preživeli z očkom in mamico.
Odvisno, 10.01.2023 ob 12:07
Lajka816, 10.01.2023 ob 11:00
V kratkem gremo na dopust, rezervirano že pol leta nazaj, to smo že zelo dolgo želeli,planirali, otroka zelo navdušena.. Zdaj pa izvem, da me je mož prevaral.. Dol mi je padlo vse.. , Kaj naj, gremo, ne gremo, otroka bosta obupana, kako se naj pretvarjam 10 dni, če se odločim, da gremo, ker kar se mene tiče, sva z mojim potem zaključila itd.. Praktično se mi je svet podrl iz danes na jutri. Kar se tiče rizika odpovedi, ga imam, ampak enostavno ne morem tega naredit otrokoma..
Ne vem, a te je prevaral na službeni zabavi v pijanem stanju, ko so s službo prespali v hotelu daleč stran od doma? Ali te je varal večkrat, eno, dve leti, razumsko???
Če je drugo pol ne pride v poštev noben dopust, s takim člivekom si ne bi želela preživet niti 5 min.skupaj.
Si pač egoistka, ki prvo misli nase in na svoje težave kot pa na otroke. In ko je človek tako naravnan, to pomeni, da ne bi smel imeti otrok.
Koga jebemti briga vaš ranjen ego. Vi dste se odločili, da boste imelo otroke.
Sajam163, 10.01.2023 ob 11:21
Se strinjam, ko mož prevara, vse obrne na žensko in najde vsako malenkost za nazaj, da kdaj ga je pa ona srala, čeprav ni.. Vse za reševanje svoje riti v stilu, napad je najboljša obramba.
ja pa saj tako nasplošno delujejo napadalci, goljufi, varalice itd-vedno vse obrnejo na žrtev, okrivijo žrtev. izključno zato, da pozornost prenesejo iz sebe na žrtev in da čim bolj zminimalizirajo svoje dejanje. saj isto je ko posilijo žensko ali otroka.. kriva je žrtev, kaj pa je imela obleko, kaj pa je šla po temni ulici kaj pa je plesala kaj pa je bil ministrant v tisti cerkvi kaj pa je hodil k verouku itd itn.
Ne vem, kaj bi naredila, odvisno od pocutja, definitivno pa ne bi sla na dopust tako, da bi se delala, da ni nic.
Verjetno bi se glede na pocutje odlocila, da gremo na dopust in tam razcistimo vse v smislu, da se otrokom pove, da se locujeva, da je to nas zadnji skupni dopust, da se oba potrudiva, da funkcionirava narazen in skupaj zavoljo otrok in da otroci vidijo, da sva se vedno oba starsa, ceprav se locujeva. Hm, verjetno bi pred dopustom vse skupaj povedala otrokom in moze bi se seveda pred dopustom odselil.
Druga opcija bi bila, da gre moz na dopust sam z otrokoma, jaz bi si pa doma lizala rane.
Ta komentar ni vezan na avtorico.
ne razumem vas vezane in poročene, zakaj greste delat namerno probleme, če imate doma družino, majhne otroke? Kaj se vam plete po glavi, ko porivate drugo/drugega, razdirate dolgoletna partnerstva ali zakone? Zakaj si ne poiščete samsko osebo? Ali ni bolje pred varanjem končati zvezo, če ne ljubite več moža, žene ali se vsaj pogovorite in rešujete stvari? Prihranili boste mnogo energije, časa, čustev, denarja, živcev …
BTDT nepr., 10.01.2023 ob 11:05
Poskusi to rešiti z možem povsem brez vpletanja otrok. Pojdi na družinski dopust, odigraj svojo vlogo in čas na dopustu porabi za tehten premislek.
Razmisli predvsem zakaj te je mož prevaral, kje so vzroki. To ti bo pomagalo razrešiti problem.
Bravo zakaj bi že ona morala reševati njegov problem? Je bila ona tista, ki je dajala noge narazen drugemu in porušila zaupanje? Nima ona kaj reševat lahko le čaka in pusti, da ji dalje pluva v obraz.
Kar razloži otrokom naj se odločijo ali grejo z mamico ali z očkom, tisti ki ostane naj spakira moževe stvari. Vedno bosta starša, ni potrebe po pretvarjanju, da sta še zakonca.
Jaz večine odgovorov, ki priporočate skupne počitnice zaradi “fasade”, otrok,…, čeprav se želite ločiti, niti približno ne razumem. Niti približno sam, ne-bi želel preživljati časa na majhnem prostoru z nekom, ki me je tako ali drugače močno prizadel in ga sedaj precej preziram. Če odpoved počitnic ni opcija, bi šel z otroci sam ali tja poslal svojo bodočo bivšo ženo.
Druga zadeva je seveda, če želita oba rešiti zakon. Verjetno bi se mogla odkrito pogovoriti(sam prevera je navadno samo vrh ledene gore). Vendar tudi v tem primeru, nisem prepričan, če so počitnice najboljši kraj za takšno početje.
Haa, 10.01.2023 ob 17:58
Bravo zakaj bi že ona morala reševati njegov problem? Je bila ona tista, ki je dajala noge narazen drugemu in porušila zaupanje? Nima ona kaj reševat lahko le čaka in pusti, da ji dalje pluva v obraz.
Kar razloži otrokom naj se odločijo ali grejo z mamico ali z očkom, tisti ki ostane naj spakira moževe stvari. Vedno bosta starša, ni potrebe po pretvarjanju, da sta še zakonca.
@Haa
Problem je žal skupen, čeprav ona ni tista, ki je sprejela odločitev o varanju in varala. Pisal sem le o smiselnosti impulzivnega ravnjanja, ki praviloma nikomur ne prinese nič dobrega, še zlasti pa ne otrokom.
Sem bila na istem, sicer ne prevarana, ampak skregana zaradi necesa drugega, ki se ni dalo oprostiti, tik pred dopustom. Smo sli, mah bom rekla, da imam ta dopust v bledem spominu, razmisljala sem samo o stvari, ki je pripeljala do spora, kako, kdaj, zakaj., kot da nisem bila najbolj prisebna, 8 urni let z letalom mi je minil v trenutku.. Zdaj ze bivsi moz in otroka pa so”uzivali”po svoje. Ne vem, kaj bi ti rekla, midva sva sicer (samo) spala na dopustu v isti postelji, ampk je bilo konec, kmalu po dopustu sem ga nateraa kot je bil dolg in sirok.
Jaz pa bom malo predstavila tisto drugo stran. Tistega, ki vara. Pa nisem jaz osebno vpletena. Recmo, da poznam primer, kjer sicer moški po res dolgem zakonu vara. Moški bi rekla res ok, priden, skrben, finančno podpira ženo in otroke. Žena pa razvajena, konfliktna princeska, ki zapravlja njegov denar in tko že leta in leta. In kaj naj zdaj moški naredi? Če se loči, žena ima prenizke dohodke za preživetje. Žal mu jo je. Ni mu vseeno, ampak mu je spila vse živce. Kaj bo z otrokom? In edina svetla reč v življenju je ljubica. Ampak če gre, žena in otroci ne bojo preživeli oz zelo težko. Je to ta prasec, ki vam je vedno prasec, ker vara.
Ne vem, ni nujno da bi moralo vsako varanje peljati v ločitev. Je pa dobro, da se doma sproti rešuje probleme. Varanje je verjetno samo češnja na torti. Da moški vara niti ni tako osebno. Pač so ga tiščali lešniki in nastavila se mu je deklina.
Možno je, da imata v zakonu že dlje časa težave. Da bi bil samo en skok čez plot problem verjetno ni dovolj. Naj se glave malo ohladijo pa se pogovorita 😀
Juhej247, 10.01.2023 ob 22:55
Ne vem, ni nujno da bi moralo vsako varanje peljati v ločitev. Je pa dobro, da se doma sproti rešuje probleme. Varanje je verjetno samo češnja na torti. Da moški vara niti ni tako osebno. Pač so ga tiščali lešniki in nastavila se mu je deklina.
Možno je, da imata v zakonu že dlje časa težave. Da bi bil samo en skok čez plot problem verjetno ni dovolj. Naj se glave malo ohladijo pa se pogovorita 😀
Jah, avtorici njegovo varanje predstavlja nerešljiv problem, torej bo ločitev kar prava pot.
Jaz tudi ne bi hotel nadaljevati skupne poti z osebo, ki me vara.