Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Še eno gospodinjsko vprašanje

Še eno gospodinjsko vprašanje

KDAJ LIKATE?
Jaz vedno zvečer; ponavadi v nedeljo.
in ali likate vse stvari? Moja mami namreč lika praktično vse; od majic, do spodnjih hlač….

Pa še to: velikokrat sem že rekla, da bom likala sproti, ko poberem perilo…pa mi je to uspelo samo parkrat…Ponavadi imam Triglav perila…
Lep dan! (pa upam, brez likanja…)

Jaz likam minimalno, na srečo nosim bombažne pulovarčke, jih vedno pazljivo obesim, da mi sploh ni trepa likati, ne likam perila, posteljnine, otroških oblekic….

:)))

Takrat ko enemu družinskemu članu zmanjka nečesa.

Smo pa štirje. Če enemu zmanjka bodijev – likat bo treba. Če je nekdo brez najljubše srajce – likat bo treba. Če nekdo nima kavbojk – spet likat. Takrat potem navadno zlikam cel kup. Dokler pa se da “zvoziti” brez tega, tisti kup skrivam tako, da samo jaz vem zanj.

še ena taka kot klarisssa
mož je bil na srajcah, pa sem mu rekla (ker jaz srajc ne nosim :), ali si pegla sam, ali nosi k mami ali pa prešalta na pulije :))) kaj mislite, kaj je naredil

znam peglati in tiste 3 srajce za takmašne gvante že speglam, k sreči pa sva oba v poklicih, ko bi bila kravata skoraj greh :)))
T.

To pa je tudi moj problem – likanje – ki ga prestavljam, kolikor je mogoče (oz. dokler mož ne reče, da zdaj pa nima nobenih zlikanih hlač več).

Takrat zagrabim moj kup (lahko rečem tudi Triglav) perila. Likam le moževe hlače, srajce, moje bluze in otroška oblačila, ki brez likanja izgledajo zelo zmečkana, pa robčke tudi – ostalega ne. No, potem pa grem v napad – do zadnjega kosa perila. Ponavadi še z vrvi poberem, kar je za zlikat, da je potem vsaj nekaj ur moja vest zaradi likanja mirna.

Likam pa kadarkoli je pač taka nuja – najraje čez vikend, da mož popazi otroka.

Lep dan – brez likanja – želim tudi jaz.

Vidka

Mene pa reši likanja sušilni stroj.

Vam pa nič ne zavidam.

Ta je pa malo bosa.A ti tudi spegla al kaj?No ja,meni so nespeglane cote grde in v njih zgledaš k en capl.Likam čez vikend,če smo doma.Ko mi pa zagusti si poiščem pomoč in tudi rade volje odštejem nekaj tolarčkov,da je v omarah red.Imam tudi sušilni stroj,ampak en pametne povezave med njim in likalnikom pa ne najdem.

važička!

Likam 1x na mesec. 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari zložimo. Zlikam moževe kavbojke, kakšno majico, pa prt za na mizo. Od celega stroja perila mi ostanejo kakšni trije kosi za zlikat. Likanje mi ni nek grozen problem, likam zelo hitro, mož mi pa zlaga, tako, da nikoli ne traja več kot uro. Mogoče ni profesionalno zlikano.

Ja sušilni stroj veliko perila tudi polika! Zlasti s spodnjim perilom je neprimerno manj likanja pa tudi druge stvari je lažje in hitreje likati. Vsaj meni se, odkar imam sušilni stroj, ne nabirajo več kupi. Če bi ženske vedele, kakšen dober prijatelj je sušilec, bi ga vse takoj nabavile, tako kot pralnega!

Jaz sem ga nameravala kupiti, pa ga žal nimam kam dati…

Ravno sem končala……. ;o)) Nimam urnika, likam, ko je kup…… pa če hočem ali nočem! Brisač, posteljnine, brisače in spodnjih hlačk ne likam. Ostalo pa polikam, ja!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

živjo!

še ena familija tle, kjer se ne lika. in prav v redu zgledamo ;-)))) ne hodimo okoli kot capini!
šalo na stran…likam 1x-2x mesečno in sicer moževe srajce za delat, kakšno mojo bluzo in še kakšen kos obleke, ki se ga ne da “gladko” spravit.
sušilca nimamo, mokro perilo lepo obesimo da se lepo posuši in ko je suho, ga lepo zložimo. to je to. od tamalega nisem zlikala še niti ene oblekice. osebno mi likanje ni všeč in se mi zdi zguba cajta, še posebej če likaš prav vsak kos perila!

lp
Pati

Zaradi kroničnega pomanjkanja časa – ko posledično potem ni časa med drugim tudi za likanje – sem iz avangardno/elegantne scene prešla na športno oblačenje (na mojo občasno grozo, ko se pogledam v ogledalo, predvsem pa na grozo mojega koruznika, mame in prijateljev)………
Navadno “pametno” obesim perilo ali pa ga “pravočasno” poberem iz sušilca. Nato samo zložim, pospravim in fertik.
Če likam, likam zjutraj med tednom, včasih tik pred odhodom v vrtec in službo, pa še to samo oziroma pretežno otroške stvari, tudi otroško spodnje perilo, brisače… Minimalno (če je glih mus in “zoprn” material) zlikam še za naju s partnerjem.
Uuuf, toliko opravil čaka name, da za likanje nimam časa. Pa čeprav mi je nekoč (kje je že to?!) bilo likanje najljubše gospodinjsko opravilo. Predstavljalo mi je neke vrste meditacijo, častna beseda. Takrat sem z užitkom skrbno zlikala vse, poleg ostalega še brisače, spodnjice, nogavice itd. (vse to odnekdaj lika tudi moja mama)……..

Jaz ne likam praktično nič,razn ene poletne kiklce pa hlače ker se pač mečkajo.
Drugače pa ne likam tud bombažnih majic,ker se da lepo na obešalnik in se samo polika.Je pa res da moraš obesit takoj ko se opere,ker če stoji še v stroju neko časa, potem je pa res zmečkano.
Moj si pa poletne srajce lika sam,če bi blo po moje jih tud nebi likala,če se mu pa da,pa nej jst pravm.
LP

Odkar imamo sušilca praktično ne likam nič drugega, kot srajce. To pa je ponavadi enkrat zvečer, največkrat takrat, ko ima mož zunaj rekreacijo.

Največ dela imam z likanjem moževih srajc in oblek. Žal je v taki službi, da je obleka, kravata in srajca obvezna :((( Sem pa zato zreducirala svoje bluze in nosim večinoma majčke in pulije, čez katere z likalnikom samo po sredini potegnem. Enaka ta hitra varianta velja za sinove majčke in hlače.

Ne likam pa posteljnine, sp. perila, brisač, … Likam cca 2 uri na teden, največkrat v soboto ali nedeljo pred TV.

Pri meni je ravno tako, kot pri anonimusss. Tudi jaz sem imela včasih likanje za meditacijo (jah, tudi štunfi pašejo zraven). Pri dveh mulčkih me je čisto minilo.

Glede na vaše poste likam veliko in kar nekajkrat sem se že čudila, kako, da ne likate bombažnih otroških oblačil, bombažnih majic… pa saj se ja vidi, da ni bilo polikano?
Ne likam brisač, posteljnine (morda le prevleke za vzglavnike včasih) in spodnjih hlač, ter seveda nogavic.
Pa sem že hotela nekajkrat pižame le zložiti in dati v omare… pa imam tako slab občutek.
Pa nimam te likalne “manije” od doma… mama je zelo malo likala… enostavno se mi zdi, da ne izgleda, če ne polikam…
Najbolj sovražim likanje srajc (4-5 na teden) in še otroške zraven…
Likam največkrat zvečer, ko gredo otroci spat. Sem se pa zadnje čase precej disciplinirala in likam precej redno in so zaenkrat moji “Mt. Everest-i” :o) preteklost. Res se je lažje spravit k likanju, če je kup manjši. Danes me že čaka :o(
Lep popoldan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Če bombažno majico obesiš na vrv tako da je fino nategnjena in jo prej še mal “strkaš” je potem ko je suha čisto vredu,jaz jo potem še z rokami pogladim in nategnem k jo zlagam in je čist fajn.
Rajši čas izkoristim zakaj drugega,že tako nam vsak dan primankuje časa za vse in pa zase in nevem zakaj bi ga zapravljala še z likanjem če mi ni treba.

vladka, sem poskusila, pa res ne morem in sovražim to. Morda se res malo vidi, a odkar so materiali bolj prilagodljivi, mislim, da se ne opazi toliko. Zveniš, kot da potem zmečkani okoli hodimo :))))
ej, ne morem, ko gre dete spat, pogledam kaj na teveju ali grem v banjo ali pa se ukvarjam z možem ali pa berem kakšno knjigo …
t.

Jaz otroške bombažne majice likam, le da je to “ta hitra” varianta – en poteg čez trup in dva čez rokav. Spodnjih bombažnih majic pa jaz ne nosim, ker jih ne prenesem, mož in sin pa imata take iz rebrastega materiala, ki jih po moje res ni treba likati. Ima pa mož nekaj spodnjih majic, ki so gladke in fuj, tiste je res treba polikati. Jih zložim čisto na dnu kupa, da pridejo le malokdaj na vrsto :))))

Jaz pazim, kako perilo obešam, tako da likam samo tisto, kar je pač potrebno likati. Brisač, spodnjega perila ne likam. Včasih sem likala sproti, sedaj pa mi ne znese več in ponavadi zlikam takrat, ko se mi že kupi delajo, največkrat pa ob nedeljah (če nimam službe) dopoldan ali med tednom, ko sem prosta.

1 krat na mesec cel popoldne…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Likanje -fuj, fuj, manj ko ga je, bolš je. Najbolj sovražim srajce, pa kaj naj?… kar je treba je treba.

New Report

Close