Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sestra sili hčerko v nečloveško situacijo

Sestra sili hčerko v nečloveško situacijo

Odgovor na objavo uporabnika
Jz, 04.01.2022 ob 13:35

V sloveniji je moznost posvojitve da poznas posvojitelje in otroka in imas stike z njim. V velikih primerih je to za otroka in biolosko mamo to veliko bolje. Obrnite se na CSD.

Ne ni.

Posvojitev je dokončna, biološki starš je tujec, posvojitelji so uradni vpisani kot starši in kdo je v bistvu dal otroka v posvojitev, nimajo pravice in možnosti izvedeti!

Ko bo rodila, lahko po 152/3 Druzinskega zakonika pridobi poslovno sposobnost. Ti jo pa le vzami k sebi, ce je to opcija. Mama je na dobri poti, da jima unici lajf. Sicer pa na dolgi rok za razresevanje druzinskih travm pomaga tudi kaksna postavitev druzine

V treh letih je menda že rodila, a ni?

Nisem za splav. Boljša možnost je posvojitev, vendar na željo matere in/ali očeta.

Razumeti skušam mamo. Vsi vemo, kakšni znajo biti otroci npr. glede domačih živali. Hočejo jo, potem pa mama ali oče skrbita zanjo, otrok ga poboža 1 x na teden. Njena hči je še otrok in ta otrok ima otroka. Mogoče se boji, da bo glede tega vse na njej, predvidevam, da nima moža, hčerka pa ne očeta, ki bi bil tam zanjo – od financ, do vzgajanja … Mama najboljše pozna svojo hčerko in ve koliko je dorasla vlogi matere.  Vsi vemo, otrok zahteva veliko časa, energije, potrpežljivosti .. .

Upam, da najdejo pravo rešitev.

Moj nasvet je, da je zaenkrat to stvar tvoje sestre in njenega otroka, zato se ne vtikaj v odločitve, sploh če ji nisi potem pripravljena 100 % stati ob strani.

Avtorica, jaz bi na vašem mestu ponudila nečakinji dom pri meni, skupaj z njenim še nerojenim otrokom in bi jima pomagala dokler se ne bi bila sposobna osamosvojiti. Četudi bi imela zaradi tega prostorsko stisko lastnih družinskih članov. Saj, če ste dobro vzgojili svoje otroke in imate razumnega in srčnega moža se bodo tudi oni strinjali.. Njena mati ni vredna niti črke m od mame, niti črke č od človek. Me je kar zmrazilo zaradi hudobije te tako-imenovane mame.

New Report

Close