Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Spolno nadlegovanje druga gimnazija

Spolno nadlegovanje druga gimnazija

Zdaj ze bivša uciteljica prijavila nadlegovanje in napeljevanje spolnim odnosom na ekskurziji..ko se je potožila ravnatelju, je ostala brez službe.
Potem jo je baje napadala in grozila še žena učitelja, ki jo je nadlegoval..Oba profesorja na šoli.
Morata met pa dobre veze in vpliv, da do kar takole potunkali zadevo, ženske, ki je prijavila, pa se rešit.
Pa se ravnatelj je ostalim zaposlenim zagrozil z mailom, da naj ne drezajo v to zadevo..

Tole, kar navajaš kot vzrok za prenehanje službe, ne pije vode. Ali se ta ženska ne zna postaviti zase? Brati menda zna, če je učiteljica. Pa naj bi preštudirala ZDR in kolektivno pogodbo, se obrnila na delovno inšpekcijo. In tudi je malo čudno, da se nobeden od kolegov ni potegnil zanjo.

bla bla bla

Tole, kar navajaš kot vzrok za prenehanje službe, ne pije vode. Ali se ta ženska ne zna postaviti zase? Brati menda zna, če je učiteljica. Pa naj bi preštudirala ZDR in kolektivno pogodbo, se obrnila na delovno inšpekcijo. In tudi je malo čudno, da se nobeden od kolegov ni potegnil zanjo.
[/quote]

Na 24ur je bilo, sindikalist šolstva se je obrnil na zaposlene, pa vsi molčijo in nocejo sodelovat, sam je rekel, da gre za ocitni mobing in ustrahovanje.
Ženska je najprej dobila urnik za naslednje šolsko leto, potem pa naenkrat postavljena pred vrata..
Dobra je, da je vse dala v javnost, preveč žensk tako nastrada, v smislu nadlegovanja..pa so tiho..

24ur – družbeno odgovorno novinarstvo 🙂

Verjamem. Črno na belem imajo, ravnatelj je opozoril ostale učitelje preko mailov, da naj se ne umešavajo, drugače bodo sankcije. Mislim, da ima ženska dobre možnosti, glede tožbe.

a jo je trezen nadlegoval? ali je isti maščevalec kot sodnik-zalezovalec? pa kaj je s temi “izobraženimi” dedi? a mislijo, da jim bo vsaka dala?

Napako, in to veliko, je naredila, ker je stvar prijavila ravnatelju, namesto policiji.
Kaj ima ravnatelj za raziskovat to zadevo?

Res je

Pa sej problemi v šoli se najprej rešujejo tako, ne greš kar direkt na policijo, sploh če misliš, da je folk normalen. Teli očitno niso.

najprej ponudila svoju pizdu za lizat svomu ravnatelju, tako kot tista učitlca v Maribora in ga spravila na vešala. Zdej je pa u Vojniku zaprta.

Če greš na spletno stran II. gimnazije pogledat ilustriran seznam učiteljev na tej šoli, s pomočjo priimkov hitro ugotoviš kdo sta mož in žena, ki naj bi nadlegovala to profesorico. Tista ženska že na svoji sliki zgleda žleht kot hudič.

tipično zabito slovensko ženšče z geni tlačene kranjske micke, za hlapce vzogejni za hlapce rojeni, ne morte kurice iz tega okvirja za večno ste zaznamovane edina rešitev vam je noge hit narazen dat pa nč javkat

hehehe..ja vse za ugled, oziroma,moj pa že ni tak..

Ostala je brez službe, ker ji je potekla delovna pogodba za določen čas.
Pravi naslov za spolno nadlegovanje je policija, ampak ženska že ve, zakaj ni poklicala tja.
Pa verjetno med počitnicami ni bilo ekskurzije se mi zdi.

prijava je bila že junija
zakaj je bilo treba vsem profesorjem poslati mail, da jim grozi odpoved, če bodo poizvedovali po primeru?

Kjer je dim je tudi ogenj. Policija zdaj ve in se mora vmešati po službeni dolžnosti.

prijava je bila že junija
zakaj je bilo treba vsem profesorjem poslati mail, da jim grozi odpoved, če bodo poizvedovali po primeru?
[/quote]
In kaj so ugotovili policaji? Da je bilo nadlegovanje ali ne? so podali kazensko ovadbo?

To da je ženski potekla pogodba za določen čas nima veze z dogodkom. Pač niso ji dolžni podaljšat pogodbe in ji niso, niso dolžni razlagat zakaj.
Tako kot v vsaki drugi službi, se prijaviš na razpis in te ne vzamejo, niso te dolžni vzet in niso dolžni razlagat.

Itak da je treba poslat mail, da naj ne brskajo po zadevi. Že govorice, tudi če se izkažejo za lažne, škodijo ugledu šole. Naj policija brska po zadevi, ona je zato poklicana.

Zdi se mi popolnoma razumljivo, da se je najprej obrnila na ravnatelja. To pa zato, ker je ravnatelj v tej hierarhiji za takšne in drugačne zadeve prvi naslov. Če bi bil ravnatelj kompetentna oseba, bi to zelo resno zadevo pričel reševati in svoji sodelavki že sam predlagal prijavo na policijo, saj je v primerih spolnega nadlegovanja to bistven korak, tako pa se je odločil, da bo zadevo pometel pod preprogo in ostalim zaposlenim zagrozil, da bodo v primeru poizvedovanja odpuščeni. Uštel se je verjetno le pri tem, ker si ni mislil, da bo gospa prišla v medije. Že tukaj je sam odgovoren za izvajanje mobinga nad svojimi zaposlenimi, da ne omenjam, da zaposleni, ki je žrtev spolnega nadlegovanja in psihičnega nasilja s strani sodelavcev ni nudil podpore, temveč jo je še sam poteptal z odpovedjo, pa najsi bo upravičeno ali ne. Skratka ravnanje ravnatelja je porazno in tudi sam bi si zaslužil kakšno zagovarjanje in pojasnjevanje pred pristojnimi institucijami in svojimi nadrejenimi. Poleg vsega tega me zanima zakaj v medijih ni navedenih imen profesorja in profesorice, ki sta spolno nadlegovala in grozila. Zakaj se vedno izpostavlja žrtev. Je bilo pa silno smešno, ko je ravnatelj povedal, da je profesor, obtožen spolnega nadlegovanja sodelavke, povedal popolnoma drugačno zgodbo. Ne vem ali je samo tako naiven ali še kaj hujšega, a je res pričakoval, da mu bo rekel tako kot je bilo, seveda bo zanikal. Profesorici zgodovine bi pa rekla samo to, da je ženska z izjemno pokončno držo ter pogumom, da se je izpostavila in povedala kaj se dogaja tudi na delovnih mestih kot je recimo izobraževalna inštitucija, ki je del JS. In da je takšen primer nam vsem v opomin, da se moramo postaviti in izpostaviti za žrtve, ko se borijo za svojo pravico in skupaj z njimi takšno ravnanje ustavljati. Kdo ve kdaj se kaj podobnega zgodi nam, naši hčerki, sestri, nečakinji, prijateljici, sodelavki, teti…

Na žalost je prevečkrat tako, da žrtev, tudi drugi “potunkajo”, oziroma obsodijo. Daleč smo od tako rečene kulturne družbe. Držim pesti za žrtev, da najde pravico.

tipično zabito slovensko ženšče z geni tlačene kranjske micke, za hlapce vzogejni za hlapce rojeni, ne morte kurice iz tega okvirja za večno ste zaznamovane edina rešitev vam je noge hit narazen dat pa nč javkat
[/quote]

O, ti ubogi, ubogi revček. In kdo pravi, da sem ženska?

A ti tvoja spet ni dala, če jo sploh imaš?

Najprej je dobila urnik za naslednje šolsko leto, se pravi razpored dela..potem pa naenkrat sprememba..da ne. Po moje po teh sestankih, ki jih je imel ravnatelj konec avgusta z vsako vpleteno osebo posebej, se pravi z učiteljem, ki naj bi nadlegoval, njegovo ženo, ki jo je potem nadirala in pa to učiteljico, ki je prijavila nadlegovanje. In potem so skupaj naumili, da je najbolje, da ji ne podaljšajo pogodbe. Urnike je pač dobila že malce prej.
Ob vsem tem pa je ravnatelj vsem zaposlenim na šoli poslal maile, naj se ne vtikajo in poizvedujejo o zadevi, drugače bodo sankcije..Halo??

Točno tako! Bravo učiteljici, da je stopila v javnost. Malokatera bi si upala..
In ja, ravnatelj pa tak, navadna pi.da je. Vsaj po videnem.
Očitno imata profesorja zakonca dobre položaje in veze na šoli..Sicer pa ni težko ugotoviti za koga gre.

Babe dans vsepovsod vidjo nadlegovanje. Še vrjetn v tem, če jo vprašaš če se počuti dobr “Dobro? zihr me to sprašuje, ker bi me rad izkoristil in poseksal, prasec! Ga bom kar prijavila zaradi spolnega nadlegovanja.”. Bruh.

New Report

Close