Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tašča je ostrigla mojega otroka

Tašča je ostrigla mojega otroka

Tašča mi je pazila na otroka (2 letni fantek) 2 dni, ker sem bila v sluzbi, partner je tudi delal cele dneve. Danes sva šla ponj in opazila da ga je ostrigla. Ali ga je peljala k frizerju,ali ga je sama,ne vem. Partner ji noče nič rečt,ker se noče kregat. Jaz pa bi ji najraje zavila vrat. Tokrat je res prestopila mejo. Razumem,da nam dost pomaga, ampak striženje otroka ni njena pravica. Sploh pa ne brez,da bi vprašala za dovoljenje naju s partnerjem. Take stvari se ne dela na lastno pest.  Jezna sem in si bom v bodoče raje najela varuško. pač tašča svojega vnuka ne bo dobila v varstvo še en lep čas. Sama si je kriva…

Ne kompliciraj…pač se je zgodilo.

 

Ali otrok izgleda slabše, kot prej?

Če ti gre to res na živce, ji povej, ne pa da jo šimfaš po forumih in si užaljena.

Verjetno pa je imela dober namen.

Ker 2 leti star fantek ima pa res tako gosto čupo, da se bo poznalo še pol leta kako škodo so mu naredili ma frizuri.  Daj se skuliraj ženska.

Moje mnenje je, da se moraš z njo pogovoriti.Obvezno.Ni treba s povišanim glasom, ampak lepo diplomatsko.Da si opazila, da ima otrok novo frizuro.Da bi si želela drugič, da ga sama pelješ k frizerju in da je to tvoja izbira, ker si mama.Da prosiš, da boš to v prihodnje urejala z otrokom ti.

Imam štiri predšolske vnuke in mi na kraj pameti ne pade, da bi jih strigla ali peljala k frizerju.Mislim, da je to del spoštovanja do mlade družine.

Ne priporočam pa ti, da zaradi tega ignoriraš taščo.Očitno ni vedela, da si je privoščila preveč.Zato ji raje lepo povej, kot da si jezna in ji odteguješ vnuka.

 

ZA TISTIH PAR LASKOV SE DAJEŠ V ZOBE?? AH DEJ NO.  PA KAJ Z VAMI ŽENSKE DA HOČTE MET DOLGOLASEGA 2 LETNIKA DOMA??  A JE TOK LUŠN  RAZČESAVAT TISTE TANKE ZAMEŽLANE LASE?? SEJ BO ZRASL , ŠE DALJŠE K MA ZDEJ. MENE SO NONSTOP ŠIŠAL NA 0.3MM DA NEB MEL PROBLEMOV Z LASMI IN UŠMI. PA MI NČ NE MANJKA, RES PA DA JE BLO TO 40 LET NAZAJ.

Oba s partnerjem sta delala 48 ur v kosu?? Ja, seveda…

Točno tako kot je napisal (a) Realno…lepo ji povej kaj si misliš…z pisanjem po forumih ne boš rešila problema

1  Dve leti starega otroka se ne daje spat drugam.

2. Tašča ne bi smela ostrižt troka.

3. Naj ji mož pove, da vama ni prav, ker ga bo drugače naslednjič spet.

4. Ne delaj drame, ker večje škode na sinčkau ne bo.

5.  Dva dni pazit dvoletnika, ki ni tvoj, ni enostavno. Si se zahvalila in bila hvaležna al si samo pihala od jeze?

6. Svojega otroka pazi sama, pa bo mir.

 

 

Prvo so lasje, pol pa še kaj. Mic po mic se nabira. Pogovorit se z njo v mirnem tonu pa basta.

Sem ženska. Pri 4 letih me je oče peljal k svojemu brivcu, ki me je postrigel na stopničke levo in desno od obraza. Ko me je mama videla, je imela živčni zlom. Ko si je opomogla, naju je poslala nazaj h brivcu, ki je problem rešil tako, da me je postrigel na krtačko. Meni je bilo vseeno, čeprav so me ljudje zamenjali za fanta, lasje so pa v enem letu itak zrasli.

Sigurno je imel dolge grive. Prav je storila

Rešitev je čisto preprosta, ne vozi otroka babici za več kot 2-3 ure in še to samo, če ni druge možnosti  in tega se drži do njegove polnoletnosti, ker babica ne bo vedno naredila vse po tvojih željah tako pač je, še bolje da nikoli ne daš otroka tastarim v varstvo, tudi, ko bo bolan ga ne dajaj babici, vzemi dopust in neguj svojega pamža sama, ravno tako, ko bo v šoli/vrtcu naj ne hodi babica/dedek po njega ker boš ti še v službi, otrok je tvoj in TI moraš skrbeti za njega ne pa tastara dva.

Vsekakor se morate pogovoriti s taščo in postaviti meje. Tišina in izogibanje ne bosta pripomogla ničemer, stvari se bodo samo zaostrile. Strinjam pa se z vami, da striženje otroka ni stvar babic, tudi sama imam štiri vnuke, pa mi kaj takega ne bi padlo na pamet.

Verjamem, da te je ujezilo, vendar bi sama ravnala precej bolj diplomatsko in s pogovorom, zakaj je do tega sploh prišlo in kakšno je ozadje ter postavit meje. Sedaj se res ne da nič spremenit, lasje bodo spet zrasli, važno pa je od tvojega ravnanja, kakšni bodo odnosi v prihodnje. Odloči se, kaj ti več pomeni. Vse dobro 🤗

Lasje rastejo!

Odgovor na objavo uporabnika
Mare397, 30.12.2022 ob 15:12

Točno tako kot je napisal (a) Realno…lepo ji povej kaj si misliš…z pisanjem po forumih ne boš rešila problema

preje naj premisli, da bo do otrokove odraslosti še velikokrat potrebovala varstvo za otroka.
Varuške niso, da jih s kljuke snameš, ona ali partner pa bosta lahko morala na vrat na nos npr. na urgenco in bosta tam visela neskončno časa

Če je res….bi tudi jaz znorela. Pa ni problem v laseh, ti bodo zrasli -ampak v nespoštovanju.

In vsi tisti, ki zagovarjate babičino dejanje niste glih dobre duše…pazite da vam karma ne vrne.

Moji starši se niso v marsičem in se še ne strinjajo pri vzgoji mojega sina. Nikoli niso naredili ničesar, kar ni bilo po najinem z možem glede vzgoje, hrane, oblačenja, obiskovanja dejavnosti, cerkve…

.Kaj pa mož pravi na taščin frizerski eksperiment? Saj je otrok tudi njegov, ali je izključno tvoja lastnina?

No in kaj ji boš rekla, k te bo vprašala, zakaj najemaš varuško in jo boš odsekala? Naredila boš le galamo. Kot so ti rekli, povej ji, da naj tovrstne stvari prepušča vama. Mogoče je pa mislila, ker sta skoz zasedena, da niti pred prazniki nimata tamalga cajt peljat udrihati k frizerju, pa je še kle mal pomagala. ☺☺☺

Odgovor na objavo uporabnika
ah dej se no žret, 30.12.2022 ob 15:45

Sem ženska. Pri 4 letih me je oče peljal k svojemu brivcu, ki me je postrigel na stopničke levo in desno od obraza. Ko me je mama videla, je imela živčni zlom. Ko si je opomogla, naju je poslala nazaj h brivcu, ki je problem rešil tako, da me je postrigel na krtačko. Meni je bilo vseeno, čeprav so me ljudje zamenjali za fanta, lasje so pa v enem letu itak zrasli.

Hahaha

Moja štiriletna hčerka pa je bila pri moji mami. Je imela kar dolge lase. Bilo je v začetku devetdesetih, ko je bil v modi tisti “goban”, zelo kratki paž, zadaj pol lobanje pobrite…

Pa se nisem nič jezila, saj zraste. Ko sem hčerkici rekla, da ji paše, tudi ona potem ni travmirala.

Pa so mi neke babe pravile, kako si je lahko dovolila, kako si upa, njanjanja, češ one ne bi pustile. Ma bejžte nekam, hude reči se dogajajo ljudem, pa ja ne bom piz.ila za eno frizuro.

    Oooo šit konc sveta🫨tašča ti je uničla otroka😵‍💫.Ma ne komplicirej, sej mu ne manjka pol glave. Bodi vesela da imaš vsaj koga da ti počuva otroka, nekateri še tega nimajo.

Jaz ostrizem oba moja vnuka. Brez vprašanj staršev.Sta mi oba povedala, da vnuke s frizuro urejam jaz. Se spoznam na to, sem frizerka. Avtorica, ti se pa razpoci, očitno ne znaš poskrbeti za svojega otroka, kdaj ima predolge lase. Spredaj sploh ni dobro za vid pri majhnih otrocih, tudi na splošno ne.

 

Babica je zelo pomemben člen v otrokovem življenju zato je ne izključi iz njegovega življanje.

Bi bilo pa dobro, da se s starši prej pogovorite kaj je vama ok in kaj ne. Pač, da imate neke želje in da bi rada da to spoštujejo tudi oni.

Pa z leti se človek nauči, da malo zamiži na eno ali obe očesi ko so otroci pri starih starših. Včasih je bolje pogledat mal z druge strani mal zadihat pa videti da ni vse tako hudo.

Ok vama to ni všeč, povejta, da bi raje videla naj prej vpraša. Za to sedaj pa se ne sekirat ker lasje zrastejo nazaj.

Premalo seksas pa si tecna. Ni tasca kriva, pac pa tvoj bimbo.

New Report

Close