Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek VČASIH……………

VČASIH……………

ko sem bila še par stoletij mlajša, sem se vgsakega pisma, ki ga je prinesel vaški tečnež od poštarja, razveselila. Pač—-ni še bilo v navadi, da bi prinašal SAMO položnice :-)))

Kaj pa danes?! križana gora!
Eno brezvezno in za stranske igralce “nerazumljivo” pismo, naredi celo štalo!
In kar je še huje: povzroči razdor, prizadetost, zadere meč v srce – točno tja, koder ni treba !
Naj zato vsako jutro zijam v Tjavendan ot tele v nova vrata in zaman iščem horoskop?!?
Naj si zato “naslikam” Zajčka, Marijo, Severnico, Tiho, Daso………. in tisti skomno moško zasedbo, ki nam je še ostala, le v mislih?!
Niobe že itak sto let ni bilo tukaj.
O Ježku pa se mi bo, očitno, lahko le še sanjalo ali kaj?!

A bi že končno prilezli iz svojih lukenj na plano, se zazrli v sonce, zajeli z dlanmi le topel dan in poslali v tri krasne tiste, ki delajo zdraho?!

Mejdun!

Bi se dalo ponovno začeti od točke nič?
Če ne bo šlo drugače, spečem štrudl, saj se ve, da gre ljubezen zmeraj skozi želodec :-)))

Torej..?!

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Hej Štefi,

očitno je tokrat šlo za malo prenosa misli na daljavo.. Ja, sem kar precej mislil nate in sicer med prebiranjem tiste knjige, ki si jo tu nazadnje priporočila.. Ja, tudi doganje v tej knjigi je po svoje en Tjavendan.. Ženske vse držijo pokonci, okrog njih se vse vrti…Eva je faca; v službi nadzira pogojno izpuščene prestopnike, doma ima za prvo pomoc joint nad štedilnikom.. Je vegetarjanka, alkohol ji pa kar paše.. Hmmm, izredno je pa med drugim tudi to, da po štiridesetem še lahko seksa tudi v položaju lotosovega cveta.. Moški se izključno posvečajo biznisu, so skrajno nesposobni, nezreli in celo hudo pokvarjeni, le občasno je kakšen veterinar uporaben tudi za seks.. No eden od njih je tudi skrben ata ob vikendih.. Me živo zanima, kako si to knjigo doživela ti? Torej..?!

A mogoče misliš, da bi bilo dobro predstavit kak bolj vlažen odlomek, da se spravijo brat še Mariči, zajček, Seve in morda še kdo?

Kot stranski igralec nisem zasledil “nerazumljivega” pisma, bolj kot v štalah, mi je vsec diseca otava na kozolcih, hehe..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

hehehe, ježek, ta knjiga je pravi balzam za žensko dušo in tisti, ki jo je napisal še kako dobro VE, kako nežnemu bitju pihati na dušico, ane:-))
V bistvu je knjiga zelo priročna: glavna junakinja pravzaprav dobi točno to, kar si želi. Vse ostalo, kar jo spravlja v bes, v dileme in razpotja, je okoli nje spretno nanizano v ravno pravšnji meri, toliko, da je knjiga berljiva.
Za piko na i je VSAK moški, ki ga ima, vleiko mlajši od nje, kar hoče, po enis trani, tudi poudariti, da jo edinole tak lahko zadovolji s tistim lotosom ipd, ali kaj? :-))
V bistvu knjiga da veliko samozadoščenja in žlehtnih občutkov, čeprav, to pa moram reči, pusti bralko mojega kova na koncu nekako nepotešeno: ali se mi je to zgodilo zaradi foušarije ali zaradi česa drugega, ne vem. Vendar…
še stari (??) dedci se niso nikoli metali za menoj, kaj šele tisti, pol mlajši.-)))))
Skratka, Ježek, Indija Koromandija se očitno dogaja le posameznim angleškim gospodinjam, ki se nočejo poročiti, ki rade sexajo, kadijo jointe, ki jih v posteljo zvabljajo mladeniči, ki imajo v stanovanju svinjak, pa se istočasno vsi ti moški v njem dobro počutijo….

nekaj mi govori, da so najina občutka po zadnji strani te knjige zelo podobna?
Anede?

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Končno.. ena konkretna… debata :)))))))))9

živjo obema 🙂 Sem se spraševal že ene par dni.. al bo tale vročina popustila al pa se bo tale Tjavendan zbudu… obveljala je zadnja 🙂

… in da se pojavi celo ježek. Madona, fajn 🙂

Je že tako, da knjig zadnje čase ne gre preveč resno jemati, ker že tako vse ubija, če pa mi pride v roke tale izvod, ga bom pa veselo spustil skozi roke 🙂

En fajn popoldan obema… pa tudi unim, ki samo kukajo sem gor 🙂

Štefi, daj mi posodi tisto knjigo, no…Tistega s čevlji št. 44, pa mej kar sama:) mam jaz boljšega:)

Ježek, ježek…če danes ni en dober dan!!

Jani, saj veš uno; en lejp tih večjer…

še stari (??) dedci se niso nikoli metali za menoj, kaj šele tisti, pol mlajši.-)))))

ha ha ha …

morda pa samo nisi še srečala pravega….????

;(((((((((((((( a pa res mora bit pol mlajši..

p.s. pa kako je že naslov tisti knjigi..??

*********************************** realizem,nam v sanjah nic ne pripomore.. brez sanj pa,realizem ostaja brez smisla.. ****************************************

ja tiha 🙂 je lep pa… tak.. prjazn 🙂

tud tebi š’an lejp tih več’jr :)))

Ja, Štefi, po tvojem odgoovoru vidim, da ne bova mogla prav na veliko kresat mnenj, morda se pa le kaj najde…hehehe… Res je to knjiga za žensko dušo.. Napisala jo je Carmen, ki je zelo verjetno vanjo vtkala del svojih življenskih izkušenj… To sodim po njeni zahvali duhovitemu Tomasu, »atu njenih čudovitih, utrudljivih otrok«… Debie je pisateljici Carmen pomagala najti lastno pot.. Paralela z knjižno prijateljico Jen je kot na dlani.. In na koncu pa se Carmen za večere na vrtu zahvaljuje tudi Scotu, ki je imel vedno čas, bil je moderen in cool očka svojim fantom…

Morda imaš prav, da glavna junakinja pravzaprav dobi točno to, kar si želi.. Vendar se ji med tem zgodi marsikaj in njena preobrazba in transformacija je enakovredna Drnovškovi…Ni ravno »vsak moški, ki ga ima« veliko mlajši od nje… Vsaj po moje hodi Eve po poti marsikatere ženske.. Kot podeželjska brucka je v Londonu visela po kafičih in vinskih barih…..Borzni posrednik Denis jo je ujel pri njenih devetnajstih z svojo prefinjenostjo, brezhibno poslovno obleko, uro na verižici, pagerjem… V primeru s njim so bili njeni sošolci v majicah in usnjenih jopičih pravi bedniki… Njeno poželenje po njem je raslo premosorazmerno z darili s katerimi jo je obkladal.. Ko se blagostanje in svet razkošja sesuje, sama z dvema otrokoma, ostane brez imetja, brez izobrazbe, prevarana in ponižana.. Ko jo sestra rukne nazaj v življenje in ji po usodi sorodna prijateljica pomaga skozi prve korake samostojnosti, postane absolutno samostojna in potem si lahko privošči veliko mlajše moške, ki pa jih vseskozi drži na distanci!

Meni se Evino življenje ne zdi kakšna posebna Indija Koromandija!..Razen redkih trenutkov.. V knjigi po moje dejansko ni pravega odgovora ali je seks z veterinarjem boljši kot nič! Zelo kruta scena je, ko mora Nils iz segrete postelje zaradi telefonskega klica bivsega ljubinca s trdim tičem domov! Se pa strinjam, da se moški vglavnem v opisanih stanovanjskih svinjakih kar dobro počutijo… Posebej če je lastnica »dobro ohranjena za dvainštirideset let; ima majhne prsi z napetimi bradavicami, trebuh z mehko kožo, pod njo pa čvrste mišice« in je za seks bolj športne sorte. Poleg tega kupuje cenena oblačila v oddelkih za mlade, si barva lase rožnato..

Ponoven preobrat in še zadnja sprememba v Evini miselnosti (prenehanje bojevanja) pa se po moje zgodi, ko na koncu popelje Josepha na vrt in se zgodi naslednja scena:
»Njena halja je padla k njegovim nogam.Zatipala je za njegovimi gumbi, v naglici, oblizovala in poljubovala njegov mehki, slani vrat, potegnila zadrgo in čutila, kakojo tesno objema in ovija s svojim suknjičem..In šele takrat ko je bil v njej, ko sta se s celim telesom stiskala drug k drugemu in drug v drugega in se zaverovano premikala, si je upala odpreti oči.«

Iz navedenega sledi, da je vrt , posebej će v njem raste dišeča grahorica, lahko zelo primerno mesto za kročenje navidez neukročenih trmoglavk…

PS: Češnje so letos dobro obrodile.. Žal, pa sedaj več niso primerne za vegane…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Tiha, tebi en miren sen julijske noči in vedro jutro v vseh pogledih…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Jani, en prav lep pozdrav.. Štefi je že vedela, katero knjigo je treba priporočit.. Se strinjam, da knjig ne smemo preveč resno jemat, vseeeno pa so bolj verodostojne od izjav aktualnega ministra, ki po novem kar sam zastopa delavce..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

🙂 ježek, dobro jutro tud tebi 🙂

ampak, novi minister ni več toliko novi, da ne bi mogel… sam zastopati delavcev. Je pa kerlc. Ko bo padel s tega stolčka, ga bo treba potegniti med “sindikaliste” in odpreti trgovine za delavce tudi ponoči :))))

ah ja… borba za delavske pravice ….

Ja, ko bo padel s stolčka…:) upam, da bo takrat sedel na vrhu nebotičnika…:)
Dobro jutro, Jani…gmajnica…

ah, kako se je mogla zaćetna debata, ki je pokazala, da je še pravica na svetu, saj se pišejo knjige, ki so pisane feminističnim ženskim dušam na kožo :-)))) sprevreči v hvalospev nekemu ministru?! :-))
jejjejejejej, upam, Tiha, da te ne osvaja kakšen od vlade:-))
Jani, hm, ali pa da ti slučajno ne gojiš kakšnih tihih upov do obeh ministrskih žensk: tiste za madžare in one za kmete?
Me reeeees zanima:-)
Torej*?!

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

¨hehehe, kar se moških tiče, imam iz leta v leto večje zahteve:-)
mora imeti čevlje št. 44, v brkih mora imeti točno 3456731 muštacov, pleša velika 4 cm 2 mm /zelo natančno, merim!/obvezno pa je že moral prebrati Kratko zgodovino skoraj vsega od BRYSONA, da bova lahko na randijih imela kaj debatirati:-))
Edino o letih še nisem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sklepčna, saj kolebam med dvema možnostima:
da je 3 leta 7 mesecev 4 dneve mlajši
ali pa
2 leti 1 mesec 8 dni 7 ur starejši.
Če ne zadosti tem naštetim pogojem, potem iščem naprej:-))

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Haha, tisti me niti najmanj ne zanimajo…torej ne bi vedela…:)
Dobro jutro, Štefi!

Tornado, praviloma se za menoj mečeta dve kategoriji moških:
tisti, ki jim čivka glasbena želja
oni, ki me skušajo na kolesu prehiteti na kakšnem bolj strmem klancu
za vse ostale sem, zaenkrat, še “zrak” :-))
a se mi ni za zjokat, ane?

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Ti si pa res čudna…:) Na randijih se ne debatira o zgodovini vendar!:)

Ježek!
Tale tvoj opis občutij, ki si jih imel ob branju mojega feminističnega manifesta, mi je dal globoko misliti. Pa kaj, za vraga, sem jaz počela ob knjigi, da sem, očitno, vse naštete prizore enostavno preskočila?
Kaj meniš: ali so se mi zdeli nepomembni in za lase privlečeni:-))))
Tudi njena poroka z japijem, se mi je zdela nekako “logična”. Le nadaljevanje zgodbe me je spravilo iz tira:-))
Ni mi bilo jasno, kako to, da ni bila zadovoljna z življenjem na veliki nogi! pametna Slovenka bi ob tako širokogrudnem načinu bolj bistro razmišljala in bi si, za vsak slučaj, dajala na stran mičkeno zalogico, za vsak slučaj.
Ker pač ženske pod Alpami vemo, da Fatamorgana ne traja dolgo:-)

Enako mi je bil logičen tisti veterinar. Še več: dal mi je misliti, da se Ježku o ženski logiki niti ne sanja!
Zakaj? Zato, ker pametni ženski (?) dolg tič, dobra tehnika, in vse ostalo, kar izjemen moški premore, ne pomeni NIČ, če zadeve ne prihajajo od točno določenega moškega- torej od tistega, v katerega so se same zapičile.
Da ta moja teorija drži, je še kako res, saj jo potrjuje več primerov iz realnega življenja, ki jih celo sama poznam:-)))

še zmeraj pa trdim, da je knjiga balzam. Seveda je imela glavna junakinja preizkušnje, vendar so bile te- na koncu, če ne z drugim, poplačane VSAJ z izjemnim sexom, Ježek!
Katera se lahko pohvali s tovrsnim sladkorčkom, a?!
🙂

Knjiga pa je imela še eno zanimivo plat: po dolgem času sem spet opazila, da so na svetu moški:-))))
Če ne zaradi drugega, zato, ker sem jih, zlasti v službi, kejr je velik frker, opazovala in tuhtala, kako bi se kakšen od njih znašel v vlogi iz že oemnenje knjige:-))))

PS
Trenutno predihavam KRATKO ZGODOVINO VSEGA od Bryson-a.
Poceni jo dobiš tudi pri Svetu knjige (4.900 sit), je pa vredna greha…
Če ne zaradi drugega, mi ne povzroča pohujšljivih misli:-)

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

sm malo tu in malo tam…

hja tudi če si škrat kedaj domišlja da je svoboden, ma vsaj enga komandanta
to je master TIME

pokorno javljam da ima škrat letos hudo hudo vroče, ampak
škrat ne prleze iz luknje, škrat prleti ku sneta skira;-)

za štrudelj, sm pa zmeri:))))))))))))))))

je večkrat vredno brati

škrat je to zgodbo bral 2x (ko še ni bilo prevoda in po prevodu)…

in je dobu zmeri krasne asocijacije – zelišča ino čajčki&polnovredna hrana, ta narbolj
se je pa zabaval zarad črtastih štunfov:))))))))))))))))))))))

Škrat ma rad pisane štunfke, kar=res=res.

škratu je sam neki jasn, to da je use skupi u lajfu nepredvidljivo,
ko glih mislš “hop cefizelj pa te mam”,

pa ziher neki prleti, pa spet pogruntaš, kak malo veš….

a pol še zmeri škrat tumba (trmast kokr en orto osličk), da je vsaka stvar za neki dobra….

živjo ježek&PV

:)))))))))))))

kokr je škrat že reku, škratu so bli najbolj všeč črtasti štunfki

knjigca je čist kul za možgančke na pašo…

gmajna ino vesoljnen butalam
in en vornih lep dan,

viš
TIST ku je najbl važn
pa škrat pozabu voščit…

k..nk pa taka butalska škratovska olika ne de……

jutro Tiha
hahaha z nebotičnika:))))))))))))))
sam en problem vidi škrat,

bo treba najprej spet nebotičnik za javnost udpret;)

New Report

Close