Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vprašanje za tiste, ki ste hitro rodile?

Vprašanje za tiste, ki ste hitro rodile?

Na forumu nosečnost čedalje pogosteje berem, da so imele punce-mamice hiter porod. Moj prvi je bil dolg 12 ur in se samo čudim, kako hitro rodijo nekatere prvesnice.

Zdaj pa me zanima: ali ste tiste, ki ste v prvo rodile hitro (torej manj kot 4 ure), bile v odlični telesni kondiciji – ste celo nosečnost pridno telovadile oz. bile drugače telesno aktivne? Mogoče imam čas, da v drugo to popravim :).

Sploh ne! Prve tri mesece nosecnosti sem morala lezati, cetrti mesec so mi dali dovoljenje, da lahko tudi malce pohajkujem oz. grem na krajsi sprehod, od petega meseca dalje pa ponovno svetovali, da naj vse skupaj cimbolj prelezim. Kondicija je bila na veliki negativni nicli in se krepko pod njo, rodila pa sem (prvi porod!!) v dobrih treh urah…

Hmm,

jaz sem morala celo nosečnost bolj počivat, tako, da enega velikega razgibavanja ravno ni bilo.

Rodila pa sem zelo hitro: dobre pol ure popadkov (toliko, da sva utegnila prišibati do bolnice), pregled – odprta 3cm, (napoved, da bo trajalo vsaj kakiih 6-8 ur), čez 10 min pa se je začel porod in še 10 min za tem sem rodila. Sicer ni bilo ravno lušno, ampak bi vseeno še enkrat tako.

V materinsko knjigo so mi napisali eno uro, ker je porodničarka rekla, da manj ne more napisati;-)

Moja hči je rodila v petih urah, če vštejemo še popadke, ki jih sploh še ni čutila. Ni delala kakih posebnih vaj, ni bila telesno dobro pripravljena v tem smislu, saj je morala čim več počivati.
lp

Prvič v porodni 2,5 ure, drugič pa samo za rodit. 🙂 Obakrat ogromno kg.
Prvič sem bila kar v kondiciji, drugič pa kakor kdaj, včasih ja, včasih pa ne. Zaležana pa nisem bila. Meni se zdi, da je pomembnejša pisihična priprava. Oz. to da se ne obremenjuješ s tem, ampak da enostavno zaupaš svojemu telesu, da bo to nalogo naredilo dobro, najboljše kot zna. Tako, da seveda imaš šanso, da vse “popraviš”. 🙂

Prvič: v dobri kondiciji, rodila v 24. tednu, trajalo 5 ur.
Drugič: kondicija na nuli (striktno ležala od 20 tedna dalje, prej pa več ali manj poležavala, rodila v 36. tednu, trajalo 2 uri.

Prvi otrok je bil zunaj v 45 minutah (se mu je mudilo, ker je bil dobre tri tedne prezgodaj)… jaz sem se zredila za 20 kg, hodila sem pa samo toliko, ko sem šla na kakšen sprehod s psom :)))

Druga dečva dve uri in tretja skoraj v liftu :)) Zredila sem se obakrat po 25 kg … pa je šlo vse dol. Telovadila nisem, kje pa imaš čas ob enem ali dveh malih otrocih… če sem poštena, se mi niti ljubilo ni… jaz bi najraje celo nosečnost samo spala in jedla :))
V genih pa verjetno tudi ni, ker je imela naša mami (sestre in mene) se mi zdi kar precej čez rok.

Kaj pa vem od česa je odvisno… sekirala se tudi nisem preveč. Vem, da sem si samo želela in me je bilo obupno strah, da bo čez rok (ker sem imela v glavi, da pol otroci samo še rastejo in se debelijo in je rodit potem blazno težko)…

Mislim da ni nobene formule po kateri naj bi se ravnali.Vsak porod je zgodba zase ,že sam začetek ni povsem znan kaj ga sproži itd itd ..skratka
če rodiš 10x pravijo da ni niti 2x enako .Jaz sem 2x pa res obakrat je bilo drugače.Čim manj napora želim
Papa!

Nobene posebne telesne aktivnosti razen popoldanskih sprehodov, v nosečnosti pridobila cca. 25 kg, sicer povprečne telesne konstitucije, prvič rodila v manj kot treh urah… skoraj 4 kilogramsko in 55 centimetersko deklico.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ojla!

Prvič sem rodila lani ( 2.9. ), stara 30 let ( se pravi NE več tako rosno mlada za prvega otročka ).
Sicer mi je voda začela odtekati počasi že ob pol sedmih zjutraj, vsega ostalega nisem občutila!
V porodno sem prišla ob 13.30, odprta s svojimi popadki 4 cm, katerih pa nisem niti enega čutila. Rodila 16.12 zdravo in najlepšo punčko na svetu!!
Se pravi, da je aktivni del poroda trajal nekako dve uri in pol.
Od dveh sem bila na umetnih popadkih, za katere tudi pravijo da full bolijo.
Ne vem, ali sem jaz kakšna izjema ampak bolečine so bile zame čisto znosne in niti slučajno ne tako hude, kot jih opisuje veliko žensk.
Nisem in nikoli nisem bila športnica. Včasih sem prej šla malo na fitnes ali pace, to pa je tudi vse. Celo nosečnost sem bolj ali manj počivala, z izjemo sprehodov. Drugače nič!
Sem si pa že na začetku zastavila cilj!
Rodila bom, to mi ne uide! ;))
Potrudila se bom in pomagala babicam po svojih najboljših močeh!
Ne bom komlicirala, ampak ubogala!
In molila, da bi šlo tako kot mora iti!
Tako sem v porodno prišla sproščena, vesela in se držala vseh svojih obljub!
Meni se je to zelo obrestovalo in presenečena sem bila, ko je bilo vse za mano in o mukah ni bilo nikjer niti duha!
Če porod lepo in normalno napreduje, je res najboljše, da se čimbolj sprostiš, posvetiš svoje misli toku dogajanja in poslušaš in delaš tako, kot ti govori osebje, ki je tam zato, da ti pomaga. To je po moje najboljši recept, da gre vse skupaj lažje in imaš ne ta neponovljivo lep dogodek najlepše spomine.
Letos pričakujem drugič! Tudi tokrat sem povsem brez strahu in z veseljem pričakujem porod. VEM, da bo šlo tokrat še lažje kot prvič! V to sem PREPRIČANA!
Mi pa velikokrat tudi ginekolog malo v šali pravi, da naj bom pozorna, ko se bo začelo, da ne bom rodila doma ali pa v rešilcu! ;))
Veliko optimizma, pozitivnih misli in lepega pričakovanja, pa bo vse skupaj še lepše in porod samo končno dejanje, na koncu katerga te čaka TVOJE, VAJINO, čudovito malo bitje!
Zato pa je tudi vredno stisniti malo zobe a ne?
Nočko in vse lepo!
Vallery!

Niti najmanj!!!!

Med nosečnostjo sem se zredila preko 35 kg (startala s približno 68 kg, v osmem mesecu sem tehtala 103 kg, kasneje si nisem upala več stopiti na tehtnico :)))))
Zaradi rizične nosečnosti sem imela “predpisano” samo po približno 20 minut sprehoda dnevno.

Od razpoka mehurja do poroda je preteklo kakšne dobre tri ure. prvi popadek sem začutila ob približno 22:30, rodila sem ob 1:06.

Jaz vedno pravim, da grem raje rodit kot likat! :))))))) Je hitreje in man naporno!

Sem imela srečo. Vendar ne takšno, kot moja prijateljica iz otroštva, ki je rodila prvo punčko v 20. minutah od razpoka mehurja, drugega, sina pa v 10ih minutah.
Pravijo, da močnejše (beri: debelejše) ženske lažje rodijo. FIGO!!!! Ta, moja prijateljica tehta s posteljo in karakterjem vred kakšnih 40 kg.

Nataša

Pri prvem porodu , če štejem od tapravih popadkov ( ne tiste kar nekaj že dva dni prej vsake tri in pol ure), ampak recimo od popadkov , ki so se začeli na 20-15 minut, rodila v treh uricah, pri drugem pa slabi dve.

Nikoli se nisem ukvarjala s telovadbo, med nosečnostjo sploh ne, res pa je, da sem med prvo nosečnostjo veliko hodila (počasi se ve), med drugo pa še to ne ( res pa sem okol letala za sinom, ki je ob zanositvi bil star 16 mesecv).

Hehe, kako sva si podobni. Tisto o likanju..mi je zelo všeč. Bom ta stavek še kdaj uporabla. 🙂

Rodila sem 17 dni prej kot sem imela rok. Svojih popadkov nisem imela popolnoma nič, ampak sem dobila umetne. Pa niso tako hudi, kot nekatere razlagajo-se da preživet. Rodila sem v 6-ih urah, porod je bil lahek, mogoče tudi zato, ker je bil otrok majhen ( 2,5 kg, 48 cm ). NIkoli nisem bila športnica, vse do porodniške sem delala polni delovni čas, vsak dan sem se 2 uri vozila v službo in nazaj, niti dneva bolniške, slabo pa tako, da sem komaj dihala. AMpak sem vse preživela, kakšne posebne telovadbe nisem nikoli izvajala, pač pa sem veliko fizično delala ( pospravljala, čistila stanovanje, letela po stopnicah gor in dol itd. ).

Moj porod je traja slabe 4 ure, s tem, da prvo uro so bili bolj blagi popadki( bolj neprijetni in neboleči).
Bila sem fizično kar dobro pripravljena (sprehodi, domača opravila, nisem pa delala kakšnih posebnih vaj) predvsem sem se pripravila psihično in to je največ!
Na srečo med nosečnostjo nisem imela nobenih težav, niti slabosti (edino železo malo nizko), tudi psihično sem bila umirjena, zelo vesela nosečnosti in predvsem zadovoljna!
Poroda se nisem bala in med samim porodom sem se maksimalno sprostila!
Zredila sem se enajst kg, hčerka je imela ob porodu 3,600g, 51cm, 4 dni čez rok!!!!

Zdrava prehrana, miganje občasno, drugače pa sem šla v porodnišnico brez strahu in polna optimizma (mislim, da mi je to zadnje najbolj olajšalo porod)…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Prvič rodila vdobre pol ure,drugič prav tako;obakrat s svojimi popadki,pred rokom,brez klistirja.Tretjič pa so mi porod sprožili zaradi diabetesa,bilo me je pošteno strah kako bo vse skupaj potekalo.Pa sploh ni bilo dolgo,nekaj manjših popadkov,po tretjem ta velikem pa smo zaslišali našega fantiča.Moja mami mi pravi,da imamo v rodu hitro rojevanje!?

Na moje hitrosti poroda kilogrami niso vplivali.Pri prvem in drugem otroku sem se zredila po 20 kg, pri tretjem pa zaradi diete pod zdravniškim nadzorom samo 3 kg.

Lep pozdrav in
ne preveč dolg porod:)

Jaz sem bila v res dobri kondiciji.Rodila sem v treh urah (brez šivov).Brez problemov bi lahko rodila še enkrat naslednji dan.
Skozi celo nosečnost se nisem zanemarila in sem še v četrtem mesecu nosečnosti nastopala (sem plesalka).Proti koncu nosečnosti pa sem vsak dan hodila na sprehod.
Je pa res,da ni vse v tem,v kakšni kondiciji si,veliko je tudi v tvoji glavi.Jaz sem bila zelo sproščena in je šlo kot po maslu.
Veliko sreče ti želim!

pišuka punce, ve ne veste, kaj imate. Jaz sem sicer vseh 35 tednov preležala, rodila na rok, ampak po 19 urah mučenja so le naredili CR in rešili mene ter 4.510 gr težkega sina z bučko od 39 cm.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Rodila sem v dobrih dveh urah, pridobila sem 8 kg, bila sem v dokaj dobri kondiciji. Vendar mislim, da je najpomembnejsa psihicna priprava… Sicer ne mores ne vem kaj pomagati, se posebej, ce se kaj zakomplicira, ampak pri stvareh, pri katerih lahko pomagas, pa je dobra psihicna priprava in pozitivna naravnanost pomembna. In jaz prisegam na hojo (gravitacija zeloooo pomaga, pa premikanje in ritmicno krozenje z boki pomaga pri sirjenju medenicnih vezi v prvi fazi poroda) in ne prehiter odhod v porodnisnico, se posebej, ce je to prvi otrok (veliko lazje je popadke predihavat v domacem okolju, kot v porodnisnici).

Najvaznejse je pa vedeti, da je vsak porod zgodba zase, pa ce se se ne vem kako pripravis, se mogoce ne bodo stvari dogajale tako, kot jih pricakujes.

Srecno,
Meli

Kondicija na nuli (mirovanje), porod pa 1 ura in minutka.

:)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Jaz sem rodila v dveh urah. Celo nosečnost sem se normalno počutila in tudi normalno funkcionirala, zaključila zadnji letnik faksa in še delala preko študenta. Se prav spomnim, da so mi vsi govorili, naj se malce umirim. Ko sem bila v 7. mesecu nosečnosti, sva se z možem poročila in na videoposnetku se lahko vidi, kako ob 5ih ponoči plešem nosečniški rocknroll. Ampak vse to zato, ker sem se dobro počutila. Če sem pa bila kdaj utrujena oz. ko sem enkrat dobila vročino, sem se pa hitro umirila, da sem se pozdravila. Konec koncev je otrok prvi.

Jedla sem vse, ogromno zelenjave in sadja in teletine.

Ma kakšna telovadba, sem bolj lene vrste človek, pa sem prvič rodila v deh urah z umetnimi popadki, drugič pa po 10 urah popadkov na koncu carski rez ker je bil narober obrnjen, ne z ritko dol ampak z glavco dol a je imel obrazek obrnjen tako da je gledal gor, v glavnem ni šlo ven in so naredil carski čeprav so napovedali porod v manj kot eni uri. Enkrat se zmotijo v + drugič v -.

Lep dan.

Prvič sem rodila v dobri urici. Sicer sem bila pretežka, kondicija se je omejila na sprehod s psom, skratka nobene posebne aktivnosti.

Prvič sem bila v porodni sobi dobre dve uri, drugič pa 45 minut. Obakrat je potekalo hitro.

New Report

Close