Gen Z obožujejo nov trend ‘gnitja v postelji’

04. junij 2023

Gen Z obožujejo nov trend ‘gnitja v postelji’

04. junij 2023
Foto: Pexels

Ja, prav ste prebrali. Gnitje v postelji je nova, a v resnici stara oblika skrbi zase. 

Zdi se, da generacija Z zase najraje poskrbi tako, da ‘gnije v postelji’. Morda zveni ekstremno in nagravžno, toda izraz v resnici opisuje dolgotrajno poležavanje v postelji. Kaj v postelji počnete – lahko ste budni in gledate Netflix, berete knjige, uživate v prigrizkih, meditirate ali gledate v strop. 

Gnitje v postelji mladi TikTokerji opisujejo kot način, s katerim ohranjajo svoje fizično in psihično zdravje, bodisi po prehladu, napornem tednu ali divji noči. 

@oliviagobrien

“it’s called depression” ya i’m aware babes xx

♬ Born With A Broken Heart – Olivia O'Brien

Ampak, saj to ljudje počnejo že od nekdaj?

Res je, toda mladi trdijo, da mora biti gnitje v postelji povsem namerno in ob večurnem ali celo večdnevnem poležavanju ne čutite nobene krivde ali sramu. Gre za obliko počitka in regeneracije, nekateri pa gredo celo tako daleč, da jim gnitje v postelji predstavlja hobi. 

@matildaocallaghan if being in bed was a full time job #fyp #foryou #foryoupage #tired #bed #viral #trending ♬ Sure Thing – realizt

“Zdi se mi, da je moj namen v tem življenju gniti na različnih mestih. Moja postelja, hotelska postelja, pesek na plaži, viseča mreža itd. Ustvarjen sem, da ležim in gnijem,” je na TikToku zapisal eden od uporabnikov.

Industrija wellnessa in skrbi zase neprestano ustvarja nove trende, še poseben vrhunec je doživela med pandemijo koronavirusa in po njej, toda številni kritiki menijo, da je wellness kultura, kot jo vidimo danes, povsem ušla iz nadzora in da gre danes v resnici za nekaj toksičnega. Namesto tega da je self-care nekaj, kar nam pomaga in izboljša življenje, promovira nezdravo obsedenost z bizarnimi wellness rutinami.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close