Hermès svoje zaposlene nagradil s 4000 evri

23. februar 2023

Hermès svoje zaposlene nagradil s 4000 evri

23. februar 2023
Foto: Profimedia

Francoska luksuzna znamka je vse svoje zaposlene razveselila s posebno veliko nagrado za uspešno poslovanje v preteklem letu.

Vsak izmed 19.700 zaposlenih bo na svoj bančni račun prejel štiri tisočake. Podjetje Hermès je v lanskem letu več kot uspešno poslovalo, saj je zabeležilo skoraj 30-odstotno rast prodaje.

V zadnjem četrtletju preteklega leta se je prodaja v primerjavi s prejšnjim letom povečala za 23 odstotkov, brez upoštevanja valutnih nihanj, celoletni prihodki pa so se povečali za 29 odstotkov na neverjetnih 11,6 milijarde evrov.

Foto: Profimedia

Hermès je tretja največja luksuzna znamka na svetu za Louisom Vuittonom in Chanelom. Čisti dobiček podjetja je tako dosegel 3,4 milijarde evrov. Načrti znamke, ki izdeluje ene najbolj znanih torbic na svetu, pa ima še večje načrte za prihodnost, saj bodo v Franciji odprli dva nova proizvodna obrata. Že v lanskem letu se je število zaposlenih v podjetju povečalo za 2000 delavcev, povprečno plačo zaposlenih pa so že med letom zvišali za 6 odstotkov.

Ob rekordnem dobičku pa je Hermès razveselil tudi vlagatelje. Ti bodo prejeli izplačlilo v višini 13 evrov na delnico, kar je za 63 odstotkov več kot lani, ko je dividenda znašala 8 evrov. Skupno bo podjetje izplačilo 1,4 milijarde evrov dividend.

Foto: Profimedia

Hermès izdeluje ene najbolj poznanih torbic na svetu Birkin in Kelly, katerih cena se prične pri okrog 9 tisoč evrih. Priljubljene torbice, ki so ime dobile po pevki in igralki Jane Birkin, so postale statusni simbol bogatih in predmet poželenja številnih zvezdnic in vplivnic po vsem svetu.

Ikonično torbico so pri modni hiši zasnovali že leta 1984. Izdelane so ročno iz najrazličnejšega usnja, tudi eksotičnega, kot je je koža krokodila, kuščarja, noja, ovce, aligatorja in drugih živali.

Foto: Profimedia

Najdražja torbice stane nekaj manj kot 2 milijona evrov, posuta pa je bila z 2700 diamanti, najdražja prodana torbica pa je na dražbi podjetja, ki se ukvarja z dražbo najbolj luksuznih izdelkov na svetu Sotheby’s, dosegla ceno 400 tisoč evrov.

Poleg visoko zasoljene cene torbice, so čakalne dobe tiste, ki prispevajo k njihovi večji vrednosti. Na unikatne in razkošnejše modele torbic je potrebno čakati tudi po več mesecev in celo več let, prav tako pa omenjeni torbici nista na voljo preko spleta, zgolj v njihovih butikih. Torbice v butikih niso razstavljene, če imate srečo in so na voljo ter v prodajalni ocenijo, da bi torbico v resnici tudi kupili, vas povabijo v posebno sobo in ti tam razkažejo model ali dva.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close