V novih Guccijevih butikih ne bo več kosov pod 40 tisočakov

21. februar 2023

V novih Guccijevih butikih ne bo več kosov pod 40 tisočakov

21. februar 2023
Foto: Unsplash

Gucci bo odprl nove butike za ultra bogate, kjer bodo ponujali kose tudi za tri milijone evrov.

Italijanska lukuzna znamka Gucci si je zadala načrt zmanjšati vse večji zaostanek za svojim največjim tekmecem Louisom Vuittonom.

To nameravaja storiti z zasebnimi butiki, kjer bodo med vrhunskimi kosi oblačil, nakita in pohištva dobrodošli le ultra bogati, ki so imuni na gospodarske pretrese.

“Nič ne bo stalo manj kot 40.000 dolarjev (okrog 37 tisoč evrov), za fin nakit pa bodo cene narsale celo do 3 milijone dolarjev (okrog 2,8 milijona evrov),” je ob najavi novih butikov sporočil direktor Francois-Henri Pinault.

Guccijeva osredotočenost na svoje najbogatejše stranke je ključni element njihove nove strategije rasti, po tem, ko je prodaja znamke v zadnjih treh mesecih leta 2022 padla za 14 odstotkov. Razlog za to pripisujejo omejitvam zaradi covid-19 na Kitajskem in zmanjšno povpraševanje po Guccijevih oblačilih v ZDA – zlasti med kupci, ki zapravijo manj.

Nekateri novi zasebni saloni bodo v obstoječih Guccijevih trgovinah, drugi pa v novih butikih, med drugim na losangeleški aveniji Melrose, ki se bodo odprli aprila.

Foto: Unsplash

Guccijev novi kreativni direktor Sabato De Sarno naj bi krmilo prevzel v drugem četrtletju, svojo prvo modno revijo pa naj bi predstavil septembra v Milanu. A ker De Sarnove nove kolekcije v trgovine ne bodo prišle pred naslednjim letom, je Gucci pod pritiskom, da v prihodnjih mesecih ne bo izgubil še več prodaje.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close