Triler, ki razkriva grdo stran safarija

27. avgust 2022

Triler, ki razkriva grdo stran safarija

27. avgust 2022
Foto: Profimedia

Ogledali smo si nov film Zver, v katerem je glavni antagonist žival, ki s svojim morilskim pohodom nikakor ne preneha.

Pozor, “spoiler”! Če si film želite ogledate brez kakršnegakoli poznavanja vsebine, ne berite dalje.

V kinematografe je prispel nov triler z naslovom Zver, v katerem Idris Elba igra očeta, ki je svoji hčerki po smrti njune matere, odpeljal v Južno Afriko.

Film že od začetka s seboj nosi resno noto, saj se prične z meglenimi sanjami dr. Nata (očeta), v katerem ga pokojna žena kliče, naj pride ponjo. Družini je pred kratkim umrla mama in žena, izlet pa je očetov poskus, da se svojima žalujočima hčerama poveže in jima predstavi deželo, v kateri je svojo soprogo spoznal.

Kompleksnost odnosov med žalujočimi najstnicami in izgubljenim očetom je vsekakor pristno prikazana na način, ki da jasno vedeti, da ljubezen med njimi obstaja, a je zasenčena z očitanjem in žalostjo.

V Južni Afriki jih sprejme dober prijatelj Martin (Sharlto Copley), ki je bil odgovoren za to, da sta se Nate in njegova soproga spoznala. Martin pa je med drugim tudi strasten glede zaščite in varstva levov, zato družino sledeči dan odpelje na izlet po safariju. Predstavi jim krdelo levov, za katerega je skrbel že od njihovih malih nog, nato pa se odpravijo do najbližje vasi domačinov.

Družino pričaka krvav prizor – v vasi ni žive duše, Martin pa najde kup popraskanih vaščanov. Jasno je, da je to dejanje storila žival. Natančneje, lev.

Skupina se takoj odpravi po pomoč, a med potjo naletijo na poškodovanega vaščana, kar jih ustavi tri kilometre izven območja, v katerem delujejo radiji.

Foto: Youtube

Kar sledi, je dan in pol dolg boj za preživetje, ki surovo prikaže razpoke v družini, ki jih prinese tragedija, kot je smrt mame. Oče, ki želi na vsak način ohraniti hčerki pri življenju in najstnica, ki težko posluša in ima kompleks rešitelja, čudovito prikažeta dinamiko, ki jo prinaša družinsko življenje.

Redkokdaj ob besedi srhljivka pomislimo na žival, ki pobija, a film na zelo edinstven način v gledalcu zbudi strah, ki ga čutimo, ko se nam gre res za preživetje.

Istočasno zgodba prikaže kruto realnost safarija in krivolovcev, ki v ljudeh zbudi simpatijo do živali, ki naj bi sicer bila antagonist.

Film je vsekakor vreden ogleda, tudi zato, ker vam ne bo vzel skoraj treh ur življenja, ampak zgolj uro in pol, kar je danes pri filmih že prava redkost.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close