Je to najlepši bazen na svetu?!

11. julij 2023

Je to najlepši bazen na svetu?!

11. julij 2023
Foto: Instagram @reschio

Z lahkoto si predstavljamo, kako se namakamo v njem s koktajlom v roki in opazujemo veličasten grad, ki se skriva med mogočnimi borovci.

Že dolgo vemo, kako čarobna sta Italija in njena Toskana. Številne zgodovinske vile, ki jih najdete tukaj, jemljejo dih s svojo lepoto, posebna pa sta grad in posestvo Reschio, ki se razprostira na 1500 hektarih pravljičnega zelenja na meji Umbrije in Toskane, nedaleč od Trasimenskega jezera.

Ne vemo, ali so tukaj kdaj posneli film, lahko pa si zlahka predstavljamo pisano paleto likov, ki jih vodi Benoit Blanc, ki ga igra Daniel Craig, ali družino Crawley, ki prihaja sem za uživanje v podeželskem poletnem prostem času.

Foto: Instagram @reschio

Grad Reschio iz 10. stoletja, zgrajen iz bledega kamna z elegantno ukrivljenimi stenami, sta pred popolnim propadom rešila lastnika, arhitekt grof Benedikt Bolza in njegova žena umetnica Donna Nencia Corsini, ki sta tam živela z družino deset let, preden so se izselili zaradi puščanja strehe.

Foto: Instagram @imagoartistravel

V letih, ki so sledila, so se Benedikt in cela četa izurjenih lokalnih obrtnikov lotili obnove gradu in pustili nedotaknjene vse prvotne značilnosti, kot so oboki, strešni tramovi, obokani stropi in mogočni kamniti kamini, hkrati pa so dodali svojo lastno eklektično mešanico – v ambient so dodali pohištvo, starine, slike in razne nenavadne predmete, ki so jih odkrili na različnih boljših sejmih.

Foto: Instagram @imagoartistravel

In prav tako čaroben, kot je danes po prenovi sam grad, je v bujnem zelenju, ki se razprostira nad njim, skrit tudi bazen.

Videli smo že veliko lepih bazenov, a ta, postavljen na urejeni zelenici s pogledom na tisočletni grad na eni strani in gozdnate hribe na drugi strani, je res veličasten.

Foto: Instagram @imagoartistravel

Uživanje v njem je le eno od mnogih podeželskih doživetij, ki jih ponuja Reschio – tukaj se lahko odpravite na jahanje, lov na tartufe, streljate na glinaste golobe, se udeležite kuharskih tečajev, a tudi odkrivate okuse vrhunskih kuharjev skozi najboljše jedi.

Posebno veselje je vsekakor bar Palm Court, poln razkošnih sobnih rastlin s klavirjem Steinway iz leta 1908, podolgovatimi pletenimi stoli in žametnimi garniturami ter podzemni Spa center Bath House, kjer lahko uživate v različnih tretmajih, vključno z masažami z eteričnimi olji.

Foto: Instagram @imagoartistravel

Od 36 sob in apartmajev, med katerimi je težko reči, katera je bolj posebna in veličastna, jih je 31 v samem gradu, ostali pa zasedajo nekdanjo zakristijo sosednje cerkve.

Vsaka pripadajoča kopalnica je iz kamna in marmorja s patiniranimi medeninastimi elementi, poleg bivanja v tistih bolj klasičnih sobah pa je možen tudi najem šotora ob bazenu, kjer lahko uživate v izjemno očarljivi intimni oazi.

Foto: Instagram @imagoartistravel

Ko vsemu temu razkošju dodajo še najbolj prefinjene okuse, najbolj prijazno osebje in nasploh toliko detajlov na vsakem koraku, da je več kot očitno v celotno zgodbo vtkana ljubezen in strast, se zdi nekako samoumevno, zakaj ta kraj velja za enega najbolj posebnih v vsej Italiji.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close