Kosilo pod krošnjami limon: čarobni kraj, ki ga morate obiskati!

19. junij 2023

Kosilo pod krošnjami limon: čarobni kraj, ki ga morate obiskati!

19. junij 2023
Foto: Instagram

O’Parrucchiano, ki se nahaja v osrčju zgodovinskega središča Sorrenta, le nekaj korakov od katedrale, vsako leto privabi na tisoče turistov.

Italija je ena tistih destinacij, ki je vedno romantična, ne glede na to, ali gre za velika mesta, kot sta Rim in Milano, ali ljubka obalna mesta – še posebej poleti, ko pride do izraza ves čar gastronomskega užitka na prostem. Sladoled, testenine, pice, koktajli, vino … hrana je sestavni del potovanja v Italijo!

Če ste pravi gurman, boste v Italiji uživali z vsemi čutili, na vsakem koraku pa boste naleteli na restavracije, ki kar vabijo k uživanju. Ena izmed njih je O’Parrucchiano, restavracija v Sorrentu, mestu s pogledom na Neapeljski zaliv v južni Italiji.

Foto: Instagram

Dolgoletna tradicija, ki vabi svetovno elito

Restavracijo je davnega leta 1868 odprl Antonino Ercolano, semeniščnik, ki se je kuharske umetnosti izučil v kuhinji tamkajšnje nadškofijske palače. Kasneje je dve sobi ob glavni cesti Corso Italija preuredil v majhno tratorijo in jo poimenoval La Favorita.

Restavracijo so pogosto obiskovali njegovi prijatelji, Antonia pa se je glede na nekdanji poklic duhovnika prijel vzdevek o’Parrucchiano, kar v neapeljskem narečju pomeni duhovnik.

Foto: Instagram

Antonio ni imel dediča, zato je tratorio prepustil svojemu nečaku Giuseppeju Manniellu, ki ga je pred tem naučil vseh kulinaričnih skrivnosti. Nečak je malo tratorio izboljšal, jo razširil in dvignil na višjo raven.

V več kot 100 letih obstoja so se v O’Parrucchianu ustavili številni svetovno znani ljudje, ki so uživali v kulinaričnih dobrotah, restavracija pa je bila celo vključena v ekskluzivno Združenje zgodovinskih znamenitosti Italije.

Foto: Instagram

Romantično kosilo pod limonami

O’Parrucchiano, ki se nahaja v osrčju zgodovinskega središča Sorrenta, le nekaj korakov od katedrale, vsako leto privabi na tisoče turistov. Poleg sredozemske kuhinje in svetovno znanih kanelonov, ki so tukaj nastali leta 1907, restavracija pritegne pozornost s svojim čarobnim vrtom, kjer rastejo prečudovite limone. En sam pogled na fotografije in videe zadovoljnih gurmanov z vsega sveta je dovolj, da bi se takoj teleportirati tja na kosilo.

Poleg zunanjega vrta, kjer boste jedli obdani z vso tisto čudovito džunglo, ima restavracija velik notranji prostor, obdan z visokimi okni. Tudi če ste nameščeni notri, lahko uživate v čudovitem ambientu.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close