Je vaš frizer povzročil katastrofo? To so triki, s katerimi popravite škodo.

09. januar 2024

Je vaš frizer povzročil katastrofo? To so triki, s katerimi popravite škodo.

09. januar 2024
Foto: Instagram @heloise.guillet

Je vaš frizer povzročil katastrofo? To so triki, s katerimi popravite škodo.

09. januar 2024
Foto: Instagram @heloise.guillet

Če ne drugega, je obupna pričeska priložnost, da eksperimentirate z videzom.

Ste se od frizerja že kdaj vrnili v solzah? Še skoraj vsaki ženski se je zgodilo, da si je želela eno, dobila pa povsem drug rezultat. Lase so ji preveč ostrigli ali pobarvali v napačno barvo, morda pa ji samo oblika nove pričeske prav nič ni pristajala. Z eno besedo – katastrofa.

Stvar je taka, da dobra frizura naredi precejšnjo razliko v videzu. Imeti lepo pričesko, s katero se počutimo samozavestno in za stopničko boljše od tega, kot se v resnici dojemamo, je pač pomembno. Na srečo lasje rastejo, a tako hitro spet ne. V vsakem primeru boste morali nekaj časa živeti s frizuro, ki jo komaj gledate in prenašate.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Vseeno pa obstaja nekaj trikov, da vsaj malce omilite najhujšo škodo, ki vas je doletela. Najbolje bi bilo, da se s frizerjem dogovorite za novo barvo ali da vam lase drugače postriže, toda če je preveč opletal s škarjami, boste vsekakor morale počakati, da lasje spet zrastejo. Lekcijo pa si zapomnite za naslednjič! Tu je nekaj nasvetov, kaj storiti:

Dajte si nekaj časa

Ste v salonu skoraj zajokale, doma pa se navsezadnje ni zdelo tako hudo? To je zato, ker lasje potrebujejo malce časa, da se ‘uležejo’ po vsem tistem oblikovanju in stiliranju. Morda pa rezultat ne bo videti tako grozen po prvem pranju? Dajte si kakšen dan razmisleka, da vidite, ali je to, kar vidite, res tako grozno.

Foto: Instagram @juliesfi

Likalnik za lase

Ste tudi po nekaj dneh še vedno nesrečne? Pomagajte si z likalnikom za lase, ki jih bo zravnal. Če so lasje zravnani, je frizura videti bolj ‘izenačena’, če vas je frizer postrigel prekratko, pa boste tako vsaj nekoliko vizualno ‘podaljšale’ lase.

Uporabite izdelke za stiliranje las

Če jih do sedaj niste pretirano uporabljale, je lahko nova frizura priložnost, da se poigrate z njimi. Sprej za lase, ki daje teksturo, bo vsaj malo prikril nepravilnosti, gel za učvrščevanje las pa bo opravil s prameni, ki silijo v neželeno smer.

Spremenite prečo

Najhitrejši in najlažji način za spremembo frizure je menjava preče z ene strani na drugo. Morda je to tudi dober način, da rešite situacijo in popravite videz nove pričeske. Vsekakor nimate s tem poskusom kaj izgubiti.

Foto: Instagram @jeanne_andreaa

Eksperimentirajte

Ste do sedaj lase spenjali v čop? Poskusite malce eksperimentirati. Morda boste že kmalu slišali komentarje znancev, da ste sedaj videti bolj drzno in zanimivo in da ste bili z vedno eno in isto pričesko prej že malce dolgočasni.

Lase spnite v figo, če vam dolžina to dovoljuje in pustite, da krajši prameni prosto padajo okoli obraza. Lahko uporabite tudi modne dodatke, kot so trakovi, sponke za lase in podobno.

Spremenite barvo

Okej, oblika je videti obupno, torej kaj lahko sploh izgubite, če k temu dodate še novo barvo? Morda pa bo vse skupaj potem videti veliko bolje ali pa vsaj … eksotično? Ni vam treba barvati vseh las, lahko se odločite samo za nekaj pramenov.

Frizerju povejte svojo pridigo

Ljudi, ki to naredijo, sicer ni veliko, saj večina raje potrpi krivico, toda če se s frizerjem poznata že dlje časa in ste njegova redna stranka, se vrnite v salon in povejte, kar vas teži. Še bolje pa je, da mu to poveste kar takoj. Če imate s frizerjem opraviti prvič (in najbrž zadnjič), pa mu stresite obtožbe v obraz takrat, ko ne bo ravno držal škarij v rokah.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close