Jeremy Scott šokiral z novico, da zapušča modno hišo Moschino

21. marec 2023

Jeremy Scott šokiral z novico, da zapušča modno hišo Moschino

21. marec 2023
Foto: IMAXtree

Ekscentrični modni oblikovalec Jeremy Scott je sporočil, da po desetih letih zapušča italijansko modno hišo Moschino. Modna industrija se sprašuje, kaj se dogaja.

Jeremy Scott je zadnjih deset let kot kreativni direktor modne hiše Moschino navduševal s kreativnostjo in pozitivno energijo, ki je kipela iz njega in se mnogokrat prelivala čez ali na rob meje dobrega okusa. V svoje kolekcije je vnesel barve, vzorce in kičast humor ter, kot so sporočili pri podjetju, za sabo pušča radostno zapuščino.

Foto: Profimedia

Niti modna hiša niti Jeremy z javnostjo niso delili razlogov in podrobnosti odstopa kreativnega direktorja, prav tako ni še nobenih informacij ali špekulacij, kdo ga bi lahko nadomestil. Vsekakor z ustvarjanjem modnih oblačil in dodatkov ne bo prenehal, saj ima že od leta 1997 tudi lastno blagovno znamko.

“Zadnjih deset let pri Moschinu je bilo čudovito praznovanje ustvarjalnosti in domišljije. Zelo sem ponosen na zapuščino, ki jo puščam za seboj,”

je v sporočilu za javnost dejal Scott.

Na svojem Instagram profilu je zapisal, da je užival v ustvarjanju oblačil, ki bodo živela večno ter da je poln vznemirjenja in pričakovanja za novo poglavje njegovega ustvarjanja. Dodal je, da se zahvaljuje za vso podporo ter komaj čaka, da bo predstavil, kaj vse pripravlja.

Foto: IMAXtree

Moschino je Scotta na mesto kreativnega direktorja postavil leta 2013. Takrat je nasledil Rossello Jardini, ki je po smrti Franca Moschina leta 1994 skoraj desetletje opravljala funkcijo kreativne direktorice.

Scott je prevzel humor, ki ga je Franco Moschino vnesel v svojo istoimensko znamko, in ustvaril pretirane in kičaste kolekcije. Številne izmed njih so bile ustvarjene predvsem za viralno vzbujanje pozornosti v zgodnjih dneh Instagrama. Med njegovimi najbolj nepozabnimi kolekcijami so sodelovanja z blagovnimi znamkami McDonalds, My Little Pony, Spongebob in Barbie ter vključevanje zelo nenavadnih predmetov kot so vrečke za kemično čiščenje, papirnate lutke, čistila in lestenci.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree

“Srečen sem, da sem imel priložnost sodelovati z ustvarjalno silo, ki jo predstavlja Jeremy Scott. Rad bi se mu zahvalil za njegovo desetletno predanost hiši, ki jo je zapustil Franco Moschino, in za uvedbo izrazite in radostne vizije, ki bo za vedno ostala del zgodovine Moschina,” je dejal Massimo Ferretti, predsednik družbe Aeffe S.P.A.

Foto: IMAXtree

Scott je svojo zadnjo kolekcijo za hišo predstavil na nedavnem milanskem tednu mode, med zvezdnicami, ki so nosile njegove kreacije pa najbolj izstopa sodelovanje s Katy Perry. Zanjo je oblikoval oblačila za njen nastop na Superbowlu, jo za Met Gala oblekel v hamburger ter poskrbel za številne vpadljive videze za na rdeče preproge.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close