Trije triki, s katerimi boste uspešno osvežili svojo pomladno garderobo!

17. marec 2023

Trije triki, s katerimi boste uspešno osvežili svojo pomladno garderobo!

17. marec 2023
Foto: IMAXtree

Ja, spet je tu ta čas v letu …

Dejstvo je, da ne glede na to, kako strateško nakupujemo in kako skrbno urejamo svojo omaro – vsake toliko časa boste dobili občutek, da nimate popolnoma nič za obleči in zaželeli si boste drastičnih sprememb in novih oblačil. Morda se to zgodi ob večjih življenjskih spremembah, ob zamenjavi trendov, zaradi želje po spremembi stila ali pa zgolj zato, ker se menja letni čas. 

Kako se torej lotiti zamenjave garderobe, da pri tem vseeno finančno nismo preveč prizadeti? 

1. Najprej je treba pregledati, kaj sploh imamo

Prvi korak je zagotovo pregled vseh kosov ter izločanje vseh oblek, čevljev in dodatkov, za katere smo prepričani, da jih ne bomo več nosili. Če o katerem kosu niste po vseh prepričani, potem se vprašajte, ali vam velikost tega kosa ustreza. Je preveliko, premajhno? Ali ustreza vašemu trenutnemu stilu? Kako se počutite, ko ga nosite? Odgovori na ta vprašanja vam bodo povedali, ali je bolje, da kos dodate na svoj kup donacij. 

Foto: Pexels

Z izločanjem oblačil, ki jih ne nosite več, boste omari dali prostor, da malo zadiha, obenem pa tudi prostor, ki ga boste lahko zapolnili z novimi kosi. Obenem pa boste imeli tudi boljši pregled nad kosi, ki so vam dejansko všeč ter boste na tak način lažje našli videli, kako lahko te kose kombinirate.

2. Kakšen je vaš budget?

Verjetno ni neomejen, zato premislite, koliko denarja želite nameniti osveženi garderobi. Čeprav načeloma lahko ocenimo, koliko oblačila, čevlji in modni dodatki stanejo, pa si številni ne postavijo zares omejitve, kje se bodo ustavili. Premislite, koliko denarja lahko zares namenite prenovljeni zbirki oblačil ter se tega držite. Kupite kose, ki so vam res všeč, prav tako pa se za nakupe odločite v času popustov in razprodaj ter tako prihranite.

Foto: Instagram @louisegrdd

3. Osredotočite se na ključne kose 

Preden naredite grandiozen načrt, kako boste vsak kos v svoji omari zamenjali z novimi, čudovitimi in nenavadnimi kosi, raje naredite korak nazaj in ocenite situacijo. Osvežitev stila ne pomeni, da morate zamenjati vsak kos, temveč morate le najti oblačila ali čevlje, ki jih lahko kombinirate na več načinov. 

Čeprav se ključni kosi razlikujejo glede na posameznika, pa lahko naštejemo nekaj kosov, ki veljajo za ključne dele kapsulne garderobe. Investirate lahko v nekaj klasičnih, kvalitetnih kosov oblačil in obutve, ki jih lahko kombinirate na nešteto različnih načinov, pri katerih boste vedno videti modni.

Pomembno je, da ne pozabite, kakšne cilje imate in zakaj si želite osvežiti svojo garderobo. Bodite realistični glede pričakovanj in želja ter nato načrtujte, kako boste spremenili svoj stil.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close