B. G. / 28. november 2022

Kaj je nalaganje nakita in kako se ga lotiti?

Vsaka ženska ve, da oprava ni popolna brez vsaj enega kosa nakita, zadnje čase pa je v trendu, da je kosov vse več.

Če se vam je do zdaj zdelo kombiniranje različnih kosov nakita skoraj nemogoče in morda celo neestetsko, imamo za vas skrivnost: tako imenovan “stacking”, oziroma nalaganje različnih kosov nakita, ki se med seboj dopolnjujejo ali pa tudi ne, je pravzaprav zelo v trendu.

Popolnega zlaganja nakita ni težko doseči, navsezadnje pa bo najlepša tista kombinacija, ki bo vaši opravi dala piko i bo hkrati izražala vaš modni okus.

Foto: IMAXtree

A kje začeti?

Če vsak dan nosite nakit, ki nosi čustveno vrednost, pa naj gre za poročni prstan, uhane, ki vam jih je podaril partner, ali pa verižico, ki je sestrino darilo, lahko okrog teh kosov gradite svoj “look”.

Vsakodnevna “bižuterija”, nakit znamke hitre mode, lahko lepo poudari vse vaše sentimentalne kose, ki morda sami delujejo nekoliko dolgočasno. Poskusite se poigrati s kombinacijami in hitro boste našli harmonično celoto.

Pravilo je preprosto: pravil ni!

Minili so časi, ko se je rumeno, belo ali rožnato zlato nosilo le z istovrstnimi kosi zlata ali ko je veljala modna prepoved med seboj kombinirati različne kamne.

Foto: IMAXtree

Nekaj preprostih smernic

Prstani: nalaganje prstanov je najlažji način, da si ustvarite svoj prepoznavni videz. Poigrajte se z različnimi debelinami, nosite jih lahko na vsakem prstu in tudi na katerem koli delu prsta. Če vam to ni dovolj, naredite kombinacijo zlatih in srebrnih, večjih in manjših kamnov.

Verižice in ogrlice: te bodo najlepše izpadle, če jih razporedite tako, da je najdaljša in morda najbolj vpadljiva najdaljša in najbližje vratnemu izrezu, ostale pa naj bodo krajše in “naložene” nad njo.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree

Zapestnice: če jih obožujete, jih nosite toliko, kolikor želite! Nekateri pravijo, da so liha števila pravljična in tudi najlepša, zato se lahko nalaganja lotite tako. In še: nikar ne mislite, da lahko zapestnice naložite samo na eno roko, dajte si duška še na drugi. Za piko na i vsemu skupaj dodajte še lepo ročno uro.

Uhani: nalaganje uhanov je morda še najlažje, če imate v ušesnih mečicah več lukenj in jih lahko naložite kar vzdolž uhlja. Če imate radi minimalizem, se držite enega ali dveh parov, ob posebnih dnevih pa lahko poskusite z večjim, izrazitejšim parom, ki ga nekoliko omili en preprost, zgolj za piko na i.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree

Če pa nočete pretiravati ...

Če se radi igrate z nakitom, a nočete pretiravati in ne želite, da bi nakit prevzel celotno opravo, število kosov omejite na minimum: dva prstana, tri minimalistične zapestnice in ogrlice po želji.

Morda izpustite uhane in jim pozornost namenite drugič, ali pa izpustite kakšno drugo kombinacijo – vse je odvisno od vaše oprave, razpoloženja in trenutne igrivosti.

Nekaj krasnih idej imajo tudi pri znamkah Pandora, Reserved in Malalan:

Avtor
Piše

B. G.

New Report

Close