Kaj je ‘tubing’ maskara in zakaj jo morate preizkusiti?

26. april 2024

Kaj je ‘tubing’ maskara in zakaj jo morate preizkusiti?

26. april 2024
Foto: Pexels

Kaj je ‘tubing’ maskara in zakaj jo morate preizkusiti?

26. april 2024
Foto: Instagram @unakrlic

‘Tubing’ maskare imajo edinstveno formulo, ki se ovije okrog posamezne trepalnice in omogoča najbolj enostavno odstranjevane.

Maskara popolnoma spremeni vaš videz. Četudi imate na obrazu vsa ličila brez namazanih trepalnic, učinek ne bo isti kot če dodate samo maskaro in ste brez drugih ličil. En (ali več) poteg od korenin do konic je kot čarovnija, pri čemer pa čarobna formula ni vedno enaka.

Navadne maskare vsebujejo olja in voske, ki lahko obtežijo trepalnice s pigmentom in se zlahka razmažejo, pri čemer ‘tubing’ maskare trepalnice ne pobarvajo, temveč ovijejo in omogočijo videz privzdignjenosti in podaljšanja.

Čeprav je prisotna že od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja, ‘tubing’ maskara doživlja nekakšno renesanso. “‘Tubing’ maskara ustvari majhne cevke okoli vsake trepalnice,” je za Vogue razložila umetnica ličenja Fara Homidi.

Za razliko od običajne maskare, ki trepalnice prekrije s pigmentom na oljni osnovi in je podobna barvanju trepalnic, se ‘tubing’ maskara zanaša na polimere, ki posamezne dlačice trepalnic zavijejo v svoj majhen ovoj in tako na vsaki trepalnici ustvarijo učinek podaljška.

Foto: Instagram

“Najbolj mi je všeč, da se formula ‘tubing’ maskare ne razmažejo,” pravi umetnica ličenja Jamie Greenberg. Zaradi odsotnosti olja, ki običajno povzroča iztekanje pigmenta v navadnih maskarah, se prav tako ne pojavljajo grudice.

Prednosti teh maskar je tako tudi, da se ne luščijo in ker se enostavno odstranijo primerne za vse, ki imajo občutljive oči.

Foto: Pexels

Edinstvena formula ima svoje značilnosti, zaradi katerih je tudi odstranjevanje maskare nekoliko drugačno. Večino ‘tubing’ maskar se namreč odstrani le z vodo in maskara se preprosto odlepi od trepalnic v nekaj sekundah.

Na trepalnice nanesite vodo (v pršilu ali z bombažno vato), pustite nekaj sekund in maskara bo popolno odstranjena.

Foto: Pexels

Izbrali smo nekaj odličnih ‘tubing’ maskar: Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara, MAC Extended Play Gigablack Lash Mascara, Tarte Tartelette Tubing Mascara, Merit Clean Lash Lengthening Tubing Mascara in Maybelline Lash Sensational Sky High Washable Mascara.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close