Kako dobiti fanta?

30. avgust 2022

Kako dobiti fanta?

30. avgust 2022
Foto: Unsplash

Ko vstopimo v samsko življenje in smo ponovno pripravljeni na iskanje novega partnerja, se to pogosto lahko zdi misija nemogoče.

Ko smo že nekaj časa samski in se končno počutimo pripravljene na novo razmerje, se vstopanje na teren zmenkov lahko zdi težko in zastrašujoče. Kakšna so pravila? Kako se moramo obnašati? Koliko moramo spustiti standarde?

Samo iskanje pa se včasih lahko zdi še tako utrujajoče, ko nam preprosto nihče ne ustreza. Z enako težavo se je srečala tudi ena izmed naših uporabnic Starševskega čveka, ki trdi, da zavida puncam, ki nimajo težav z iskanjem moškega. “Meni to ne uspe. Sem v zgodnjih tridesetih, po nekajletni zvezi spet samska, dobivam komplimente samih moških, ki iščejo le seks, ki jih zanima moje telo, moja svežina, ne vem, kaj; kakšen pohvali moje oči, obraz, nasmeh, že mislim, da je prijeten, potem se pa zabulji malo nižje od vratu in pokvari ves vtis,” je zapisala in vprašala ostale kje najti moškega.

“Fehtarja dobiš takoj”

Mnoge uporabnice so z avtorico sočustvovale, češ, da so zaradi takih moških že dolgo samske. “A ti povem, zakaj sem jaz samska? Ker mi je bilo prelahko dobiti tipa. 10 let je že tega, je tip mislil, kolk sem stara in ne vem kaj še vse… je prišel na zmenek kot klošar, pol pa ravno da ni vame zlezel, ampak itak mi ni bil všeč, ali pa je prvi vtis tolk zaj**al, sej še sedaj ne vem … Zadnji tip nekaj let nazaj, sebičen, tako sebičen, da nočem tipov videt več od tedaj, pa sej jih tudi prej nisem…. Sem ga tudi odslovila. Sedaj delam le na sebi,” je odgovorila ena izmed uporabnic.

Druge pa so se strinjale, da spoštljivega in kvalitetnega moškega težko dobiš. “Fehtarja dobiš takoj, moškega pa težko, tudi če si prva liga.”

Foto: Pexels

Strokovnjak za seks Sean Jameson pa za portal YourTango razlaga, da so moški včasih malce bolj zakomplicirani kot se zdi. “Iskanje moškega je za nekatere ženske lahko zelo zapleten, frustrirajoč in včasih celo nerazumljiv proces.” Strokovnjak zato ponuja nekaj nasvetov, kako najti fanta.

Razumite, da moški radi lovijo

“Moški so kot mačke. Ste kdaj videli izbiro igrač za mačke? Svetleče, barvne, glasne in vseh oblik. Ko pred mačko pomahate z igračo, se ji bo zmešalo. Skakala se bo, igrala se bo z njo, tekla bo za njo,” razlaga Sean in pravi, da so moški pravzaprav enaki.

“Če ste zabavna, igriva, flirtate z njim in ste vedno malce izven njegovega dosega, potem se bo najbrž veliko bolj potrudil, da vas ujame,”

še pravi Sean.

A to fazo večina moških preraste, predvsem, če so sploh “material” za partnerja.

Oblecite se, tako da paše vašemu telesu

Sean pravi, da veliko žensk dela napako, ker se oblači v skladu z modnimi trendi, namesto v skladu s tem, kaj točno paše za njihova telesa. “Biti modna in aktualna je vsekakor zabavno, a raje razmislite o poudarjanju svojega telesa,” svetuje.

“Moda je to, da se ženske oblačijo za ženske, to kar ustreza vašemu telesu, pa pomeni oblačiti se za moške.”

Ne bodite preveč negativni

Ste živahna oseba, pesimistična oseba ali tiha oseba? Večina ljudi se ne želi družiti z nekom, ki je negativen in kvari razpoloženje vsem okoli njih, ali ki je vedno kritičen in jih spravlja v slabo voljo, ne glede na to, kako čudovita je ta oseba. Pomislite: bi želeli biti v bližini nekoga takega?

Foto: Unsplash

“Moški imajo radi ženske, ki so zabavne in pozitivne. Ko govorim o tem, da ste zabavna in pozitivna oseba, ne mislim na nekakšno nemogočo lutko, ki je ves čas srečna, ne glede na vse. Dovoljeno vam je – in bi morali – imeti čustveno globino. Morda razmislite o tem, da bi malo dvignili optimizem, poskušali videti dobro v svetu ali pa vsaj nasmejati fanta, ki ga želite očarati,” svetuje Sean.

Ne bodite z nekom iz obupanosti

Ne prehitevajte sami sebe. Učenje, kako pridobiti fanta, ki je pravi fant za vas, zahteva čas in spoznavanje samega sebe. Če preprosto skočite v razmerje s prvim fantom, ki pokaže najmanjše zanimanje, je velika verjetnost, da boste na koncu nesrečni.

Pomembno je, da natančno veste, kaj iščete, in se ne sprijaznite, dokler tega ne najdete.

Naučite se flirtati

“Če se z ljudmi, ki vas zanimajo, ne spogledujete, kako bodo sploh vedeli, da se zanimate zanje?” pravi Sean.

Tudi fantje so sramežljivi, zato ne čakajte, da nekdo naredi prvi korak. Vzpostavite očesni stik, uporabite govorico telesa, na primer, da se nagnete k njemu na določen način, da date vedeti, da vam je všeč.

Foto: Pexels

Ne čakajte na “iskrico”

Če računate na občutek ljubezni na prvi pogled in ignorirate vse tipe, ob katerih ne čutite ognjemeta, drastično zmanjšate svoje možnosti, da boste spoznali odličnega fanta.

“Dolgotrajna razmerja ne nastanejo vedno iz tiste ‘iskrice’ in ni določene starosti, kdaj bi morali imeti fanta. Pravzaprav se nekateri najboljši odnosi začnejo kot platonska prijateljstva, ki vam dajo priložnost, da se zares spoznate brez pritiska,”

razlaga Sean.

Prav tako pa se ne sprijaznite z nekom, ki ni pripravljen definirati vajinega odnosa. Pravi fant je tisti, ki bo na vas ponosen in bo dal vsem jasno vedeti, da ste vi njegovo dekle. Sledite svojemu šestemu čutu in nikamor ne hitite, samo zato, ker čutite pritisk biti v zvezi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close