M. V. / 24. oktober 2022

Kako izbrati pravo temno šminko?

Jesen je pravi čas za nošenje temnih šmink. A kako izbrati pravo in kako pripraviti svoje ustnice?

Ko začne listje odpadati, je čas, da ličila prilagodimo novi, hladnejši sezoni. Izbira temnejših odtenkov šmink je jesenska klasika, tokrat pa govorimo o resnično temnih šminkah, kot je črna šminka, pa tudi o temno vijoličnih, bordo in rjavih odtenkih.

Z naraščajočo priljubljenostjo Y2K in modnih trendov iz 90. let na modnih brveh in v medijih, grunge/gothy videz, ki je pomemben del tistega obdobja, doživlja svoj trenutek. In temne šminke so zagotovo del tega.

Foto: Profimedia
Foto: Instagram

Kdo lahko nosi temno šminko?

Naj vas zelo temni toni ne prestrašijo – videz je lahko univerzalen. Pozitivna stvar tega trenda je, da premika meje v smislu eksperimentiranja z novimi videzi ličil. Na primer, namesto, da ponovno izberete nude ali rdeči odtenek, posezite po temnem bordo ali barvi slive in ​​v trenutku boste spremenili celoten videz.

In medtem ko so v preteklosti temno šminko nosile redke pogumne posameznice ali pripadnice gotske subkulture, ki so se na ta način skušale upreti mainstream lepotnim trendom, je ta videz vse bolj priljubljen in vse pogosteje viden na ulicah.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Kako najti najboljši odtenek temne šminke

Ko gre za iskanje temne barve, ki laska naši polti, je treba oceniti barvo polti, da izberemo šminko, ki daje najboljši kontrast. Kot pri vseh drugih odtenkih, je vse v podtonih. In če niste prepričani, katere so vaše, strokovnjaki pravijo, da preverite barvo žil, ki so vidne pod kožo.

“Če se pojavi kot modra ali vijolična barva, običajno pomeni, da imamo hladnejši podton; zelenkast odtenek pomeni topel podton; vijolična ali svetlo zelena pomeni nevtralno,” pravi Carol Park, vizažistka iz Los Angelesa in partnerica znamke Milani. “Ali pa ste lahko kombinacija podtonov. Iskanje barve šminke, ki je podobna odtenku vašega podtona, in izogibanje odtenkom, ki so nasprotne barve vašemu podtonu, je najlažji način, da najdete najbolj laskavi odtenek šminke.”

Temno bordo najbolje dopolnjuje hladne/nevtralne podtone, medtem ko bo čokoladno rjava najbolje delovala s toplimi, olivnimi podtoni.

Kako jih pripraviti?

Tisti s svetlimi toni kože, ki želijo preizkusiti temnejši odtenek, naj izberejo temne bordo slive z rjavimi/rdečimi podtoni, tistim s svetlejšimi toni kože pa priporočajo temne odtenke z modrimi podtoni.

Še posebej pomembno je, da ustnice pripravimo na temno šminko.

Trik temnih šmink je ta, da dodatno poudarijo teksturo ustnic, zato je treba ustnice pred nanosom pripraviti, s tem pa bo tudi barva obstojnejša.

Najprej je priporočljiv piling ustnic, nato pa je potrebno ustnice hidrirati in jim povrniti vlažnost. Zadnji korak je premaz za ustnice. To ni obvezno, vendar zelo priporočljivo, zlasti pri temnejših šminkah.

Foto: Intagram
Foto: Intagram
Foto: Intagram

Dovolite si ...

… to jesen eksperimentirati in preizkusite temnejše odtenke!

Avtor
Piše

M. V.

New Report

Close