Kako je bila videti ženska lepotna rutina v prejšnjem stoletju?

15. oktober 2018

Kaj vse so ženske – bolje rečeno, le česa niso počele – da bi dosegle lepotne ideale ter beauty standarde v minulih desetletjih prejšnjega stoletja? Oglejte si jih v tem izjemnem videu!

Najbrž ste do sedaj prebrale že nešteto vrstic na temo lepotne oziroma beauty rutine. K srcu ste si jemale nasvete, preizkušale različne tehnike nege kože, ličenja in lepotičenja, poslušale predloge lepotnih urednic… Ideje, trendi in zakonitosti lepote so se menjali tako hitro, da ste jim komaj sledile.

Ste se pri tem kdaj vprašale, kako je bila videti ženska beauty rutina pred spanjem v prejšnjem stoletju? Ali veste, da so ženske denimo v 20. letih minulega stoletja množično uporabljale pred spanjem belilo za kožo, ki je bilo eden od najbolje prodajanih lepotnih izdelkov?

Ali pa, da se je ženskam v 30. letih 20. stoletja priporočalo, naj kožo obraza negujejo z na tanko narezano svežo govedino? Da so ženske v 60. letih svojo pričesko med spanjem obvarovale pred uničenjem tako, da so lase omotale v straniščni papir?

Če menite, da so dandanašnji beauty trendi ‘nori’, si morate nujno ogledati zgornji video na družbenem omrežju YouTube, ki ga je objavila modna revija Allure. Hitro vam bo postalo jasno, da je bilo v zgodovini ženske lepote resnično priljubljeno mnogo trendov in da je marsikatera tedanja lepotna praksa danes videti skoraj smešno, ali pa zgolj izzove začudenje!

 

D. S.

Foto: YouTube, Allure, W Magazine

New Report

Close