Telefon za 480.000 evrov - norost ali nova realnost?

06. september 2023

Telefon za 480.000 evrov - norost ali nova realnost?

06. september 2023
Foto: Canva

Telefon za 480.000 evrov - norost ali nova realnost?

06. september 2023
Foto: Pexels

Vrednosti luksuznih dobrin vse bolj naraščajo in zdi se, da boj za dražje, tem bolje, dosega nove razsežnosti.

V teh dneh tako ni več presenetljivo, da običajni izdelki v luksuzni preobleki dosegajo več stokratne vrednosti, vključno z mobilnimi telefoni.

Podjetje Caviar International, ki se ukvarja s predelavo in izdelavo luksuznih unikatnih mobilnih telefonov ter ovitkov, pripravlja koncept telefona Apple iPhone 14 pro max, ki bo postal najdražji tovrstni mobilni telefon na svetu.

Foto: Profimedia

Zanj bo treba odšteti osupljivih 480.000 evrov, kar znaša več kot najdražji luksuzni avtomobili, z znamko Lamborghini na čelu! Mobilni telefon, ki so ga pri Applu lansirali lanskega septembra, vrednost opravičuje z ohišjem iz 18-karatnega belega zlata, prekritim s 570 luksuznimi diamanti.

Foto: Profimedia

Sredino ohišja zaseda bleščeč obesek iz ogrlice Snowflake svetovno znanega draguljarskega podjetja Graff. Samo obesek naj bi bil vreden 70.000 evrov. Obesek je izdelan iz platine in belega zlata ter je posut s številnimi okroglimi diamanti in diamanti markizinega brusa.

Foto: Profimedia

Pri podjetju Caviar International so že razkrili, da je bil telefon narejen za eno njihovih strank z Bližnjega vzhoda, ni pa še znano, ali bodo ustvarili več različic.

Znamka ima dolgoletno tradicijo sodelovanja z zahtevnimi strankami z vsega sveta in ta redek izdelek je le še en primer njihove predanosti ustvarjanju personaliziranih in po meri izdelanih luksuznih predmetov. V preteklosti je znamka ustvarila različne kolekcije, med nedavnimi kolekcijo Barbiecore za katero je bila inspiracija Barbie film.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close