Kako rešiti zlomljen noht?

12. junij 2023

Kako rešiti zlomljen noht?

12. junij 2023
Foto: Unsplash

Svileni trakovi za nohte so na TikToku postali velika uspešnica, saj lahko z njimi rešite počen noht in ga zaščitite pred dodatnimi poškodbami.

Kadar se nam zlomi noht, ni ravno konec sveta, a še vedno je izjemno nadležno. Na žalost tega nikoli ne moremo predvideti, a ko se zgodi, se moramo sprijazniti z dejstvom, da bodo naši dolgi, lepo urejeni nohti postali kratki.

A kot za skoraj vsako tegobo do zdaj je TikTok našel rešitev, na katero smo že malce pozabili in sega v 80. leta prejšnjega stoletja. Zlomljen noht lahko popravimo s pomočjo posebnega svilenega traku, ki se kot obliž ovije okoli nohta in prepreči njegovo nadaljnje pokanje.

@ariellelorre my secret to long healthy nails 💅🏻 #nailinspo ♬ Shine – Doja Cat

Ta tehnika obstaja že desetletja, razvila se je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja in postala široko priljubljena v devetdesetih. Na neki točki so bili svileni trakovi malce pozabljeni, ko smo nohte začeli utrjevati z gelom ali umetnimi podaljški, vendar so v zadnjih mesecih ponovno pridobili na priljubljenosti, saj so mnogi mojstri začeli objavljati posnetke, kako si na nohte polagajo nekaj, kar je videti kot gaza.

Priljubljeni svileni trakovi so narejeni iz naravne svile ali umetne tkanine in se nanesejo na noht kot dodatna plast za utrjevanje nohta, podaljšanje nohta ali za popravilo zlomljenega ali počenega nohta. Svileni trakovi so odlični, če so vaši nohti nagnjeni h krušenju in pokanju, saj resnično zagotavljajo moč in lahko preprečijo pokanje.

@jaynicolemua #question from @jaynicolemua Try silk wraps if you would like to give your natural nails a break from acrylic #FlexEveryAngle #silkwrapnails #nails #nailtech #jacksonvilleflorida #jaxnailtech #fy #fyp ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Tkanina tudi ščiti nohte pred kemikalijami, ki jih lahko oslabijo, kot so tiste, ki jih najdemo v milih za pomivanje posode ali čistilnih izdelkih. In če je vaš noht že razpokan, vam ga ni treba skrajšati, le pokrijte ga s svileno tkanino, ki bo služila kot zaščitna plast in omogočila, da bo noht zrasel in vaša manikura ostala nedotaknjena.

Kako nanesemo svileni trak na noht?

Če želite popraviti zlomljen noht, ga morate najprej spiliti, da bo gladek. Nato odmerite toliko svilene tkanine, kot jo potrebujete, in jo položite neposredno na zlomljeno mesto. Trak prilepite z lepilom za nohte, smolo ali posebno tekočo plastiko, ki se prilepi na noht, lahko pa celo uporabite nadlak za nohte.

@maybeitswavybaby This saved SO many of my broken nails 🥹 #nails #nailtok ♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy

Če doma nimate svilenih trakov, obstaja alternativa: odrežite majhen košček čajne vrečke in uporabite isto tehniko. Čajne vrečke se dobro obnesejo, ker imajo podobno tanko, a močno tkanino, ki jo je mogoče zlahka prilepiti na noht. Umetnica nohtov Natalie Minerva je tehniko s čajno vrečko uporabila na snemanju serije Evforija. Torej vemo, da je tehnika odobrena tudi s strani profesionalcev.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close