Kako z mejkapom doseči “naravni videz brez majkapa”

11. april 2023

Kako z mejkapom doseči “naravni videz brez majkapa”

11. april 2023
Foto: Instagram @camille_pidoux

Ste že srečali moške, ki trdijo, da imajo najraje “naravna” dekleta, ko pa vam pokažejo primer take ženske, je ta več kot očitno naličena?

In čeprav bi ob tem najraje zavili z očmi, pa je treba priznati, da si včasih tudi sami zaželimo “naravnega” videza. Za tak videz na kožo nanesemo minimalno količino ličil, toliko bolj pomembna pa je priprava kože.

Kako torej doseči takšen videz?

Za naraven in sijoč videz je potrebno imeti čudovito in sijočo kožo, ki jo dosežete s hidratantno masko, ki navlaži vašo kožo in ji da zdrav sijaj. Nato nanesete primer, ki zgladi vašo kožo in ustvari podlago, ki vaša ličila obdrži na mestu. Izberite primer, ki ustreza vaši koži ter vašim željam glede končnega videza – če izberete primer, ki zmanjša pore in navlaži, bo vaš obraz videti mehek in rahlo sijoč, medtem ko bo izjemno vlažilen primer poskrbel, da bo vaša podlaga imela izjemno sijoč in zdrav lesk. 

Pri podlagi bodite skromni ter raje sezite po obarvanih vlažilnih kremah, BB in CC kremah ali pa kremah z odtenkom, ki vašo kožo navlažijo, toda niso preveč prekrivne, da bi z njimi skrili svoje pegice, pordela lica in druge “nepravilnosti”. Za te uporabite lahek in vlažilen korektor, ki ga nanesete s prsti, saj bo vaša toplota ogrela produkt, ki se bo vpil v vašo kožo in tako izgledal zelo naravno. Če si želite nenaraven naraven videz svojih pegic, si lahko te narišete nazaj, nikakor pa ne pozabite na korektor pod očmi, da zabrišete sledi podočnjakov. Naravna dekleta pač niso utrujena in neprespana.

Po vlažilni podlagi in korektorju na lica nanesite bronzer, ki naj bo v kremni obliki. Kreme namreč poskrbijo, da se produkt vpije v vašo kožo, obenem pa ga je tudi zelo enostavno zabrisati. Kremni bronzer nanesite na lica in temena, lahko ga celo nanesete v kotičke vek kot senčilo, ki ustvari naravno globino oči, vse skupaj pa lahko zabrišete z vlažno gobico. 

Foto: Instagram @marianna_hewitt

Če želite ustvariti videz mokre in sveže kože, ki se kar sveti od navlaženosti, potem uporabite kremni osvetljevalec brez odtenka, saj se bo ta enostavno prilagodil barvi vaše kože ter tako izgledal povsem naravno. 

Na svoja lica, na temena, pa tudi na svoj nos lahko nanesete kremno rdečilo, ki ga dobro zabrišite, saj boste tako izgledali naravno zardeli. 

Foto: Instagram @leahdarcymakeup

Na maskaro lahko kar pozabite ali pa nanesete zgolj en sloj rjave maskare, nikar pa ne pozabite “nakodrati” trepalnic. Prav tako pozabite na črtalo za oči in močno poudarjene obrvi. Slednje počešimo in jih oblikujmo z gelom za obrvi, toda pri tem ne smemo pretiravati – če imate naravno košate obrvi, lahko ta korak verjetno izpustite.  

Kakšen pa je naraven, toda nenaraven, videz ustnic? Predstavljajte si svoje ustnice, ko ližete liziko. Naj bodo svetleče, nežno roza ali nežno rdeče. Lahko pa se odločite za bleščilo v barvi vaših ustnic.

In to je to! Povsem naraven videz, primeren za službo, nakupovanje s prijateljicami ali pa za zmenek, na katerem se želite pokazati kot zelo “naravni”.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close