Kdo je na rdeči preprogi nagrad bafta navdušil in kdo razočaral?

19. februar 2024

Kdo je na rdeči preprogi nagrad bafta navdušil in kdo razočaral?

19. februar 2024
Foto: Profimedia

Kdo je na rdeči preprogi nagrad bafta navdušil in kdo razočaral?

19. februar 2024
Foto: Profimedia

Na včerajšnji podelitvi nagrad Bafta 2024, ki ob koncu londonskega tedna mode, v britansko prestolnico prinaša najboljše iz Hollywooda, ni manjkalo očarljivih in predvsem, dramatičnih zvezdniških videzov.

Vse oči so bile na rdeči preprogi v dvorani Royal Festival Hall v Londonu uprte v modne oprave zvezdnikov ter celo kraljeve družine. Na `generalki` pred Oskarji smo videli kar nekaj čudovitih večernih oblek, pa tudi kar nekaj modnih kiksov, predvsem na račun stiliranja in izbire materialov.

Dramatično razkošje

Najbolj opazna na rdeči preprogi je bila Emma Stone. Ne le zaradi (upravičeno) prejete nagrade v kategoriji najboljša igralka, pač pa tudi zaradi njene obleke. Če nas je v filmu navdušila, pa smo bili malce manj navdušeni nad njeno izbiro obleke znamke Louis Vuitton, ki je bila sicer v skladu z kostumografijo iz filma.

A ta svetla oranžna barva, stranski gumbi in spodnji rob, ki je spominjal na posteljno pregrinjalo, ji niso delali nobene usluge. Namesto ogrlice bi bila boljša zapestnica na roki brez rokava, njena polt na obrazu pa je po tonu odstopala od njene kože na telesu, kar je bilo na nekaterih fotografijah še veliko bolj opazno.

Emma Stone (Foto: Profimedia)
Sheila Atim (Foto: Profimedia)
Lily Collins (Foto: Profimedia)
Margot Robbie (Foto: Profimedia)

Glamur in razkošje so izbrale še Sheila Atim s prekrasno srebrno obleko z vlečko znamke Gucci, Mia McKenna-Bruce s temno modro oblek brez naramnic ter Lily Collins in Margot Robbie, ki sta se odločili za dvobarvno obleko s spuščenimi rokavi. Glede na to, da sta imeli Lily in Margot obleko brez naramnic in spete lase, bi jima zaradi proporcev mi izbrali še tanjšo ogrlico.

Mia McKenna-Bruce (Foto: Profimedia)

Z volumni sta se igrali Naomi Campbell, ki je črno obleko dopolnila še z ogrinjalom z volani ter kapuco znamke Chanel, ter Ayo Edebiri, ki je obleko v barvi breskve združila s krznenim plaščem z resicami ter dolgimi rokavicami. Obožujemo plašč in rokavice, ki ustvarjata videz starega Hollywooda, za barvo pa nismo najbolj prepričani, niti najmanj pa nismo navdušeni nad prileganjem zgornjega dela obleke.

Naomi Campbell (Foto: Profimedia)
Ayo Edebiri (Foto: Profimedia)

Bleščeča in klasična eleganca

Zlate odtenke sta izbrali Emily Blunt, ki je nosila prosojno bleščečo obleko z izrezi, ter Ella Hunt z oprijeto pleteno obleko z odprtim hrbtom. Obe sta nas navdušili s pričesko, ličenjem ter pravimi dodatki.

Emily Blunt (Foto: Profimedia)
Ella Hunt (Foto: Profimedia)
Ella Hunt (Foto: Profimedia)
Carey Mulligan (Foto: Profimedia)
Sophie Ellis-Bextor (Foto: Profimedia)
Millie Mackintosh (Foto: Profimedia)

Klasično črno so izbrale Curey Mulligan, ki je nosila obleko modne hiše Dior, Sophie Ellis-Bextor v prosojni čipkasti obleki in 3D cvetličnimi aplikacijami oblikovalca Antonia Rive in Millie Mackintosh, ki je blestela v črni kreaciji z visokim razporkom ter prosojnimi rokavicami.

Vera Wang (Foto: Profimedia)

Igrivost materialov, krojev in barv na rdečo preprogo v London prinesle Vera Wang ter Emma Corrin, za katere videz je poskrbel stilist slavnih Harry Lambert. Čeprav se zdi Emmina kreacija nekakšen miks vsega po malo, ne moremo reči, da je povsem zgrešena. Sprašujemo se, ali bodo modre hlačne nogavice zamenjale trenutni trend rdečih najlonk?

Emma Corrin (Foto: Profimedia)

Na vrh najbolje oblečenih zvezdnic pa smo uvrstili dekle Harryja Stylsa Taylor Russell, Sophie Wilde in Daisy Edgar-Jones, katerim skupna je bila ravno prava mera elegance, seksapila in moderni igrivi kroji. Taylor in Sophie sta nosila obleko znamke Loewe, Daisy pa se je odločila za modno hišo Gucci.

Taylor Russell (Foto: Profimedia)
Sophie Wilde (Foto: Profimedia)
Daisy Edgar-Jones (Foto: Profimedia)
Cate Blanchett (Foto: Profimedia)
Joy Sunday (Foto: Profimedia)

Z rdečo preprogo so se zlile Cate Blachett, ki je navdušila v vinsko rdeči obleki znamke Louis Vuitton, Joy Sunday v obleki z vlečko iz lateksa Atsuko Kudo Couture ter Dua Lipa v prefinjeni večerni obleki z ogrinjalom z dolgo vlečko.

Dua Lipa (Foto: Profimedia)

Neuspela igra proporcev

Zdi se, da bi morale nekatere zvezdnice zamenjati stiliste, saj jim proporci očitno delajo težave. Emerald Fennell je bila ena med najslabše oblečenimi, njena obleka je delovala pretesno, material je bil videti cenen, da o dolžini in izbiri čevljev ne govorimo. Enako težavo z dolžino in čevlji je imela Bryce Dallas Howard, katere obleka je bila sicer izredno lepa.

Emerald Fennell (Foto: Profimedia)
Bryce Dallas Howard (Foto: Profimedia)
Claire Foy (Foto: Profimedia)

Globoka modrina

Moški tokrat niso razočarali in potrdili trend črne v kombinaciji s temno modro. Colman Domingo, Ed Westwick in Rami Malek so nas navdušili! Trendu se je pridružil še princ William, ki je na rdečo preprogo tokrat prišel brez prinese Catherine.

Colman Domingo (Foto: Profimedia)
Ed Westwick (Foto: Profimedia)
Rami Malek (Foto: Profimedia)
Valižanski princ William (Foto: Profimedia)
Andrew Scott (Foto: Profimedia)
Barry Keoghan (Foto: Profimedia)

Svežino sta z rdečo barvo in sproščenimi detajli vnesla Andrew Scott in Barry Keoghan, medtem ko je s klasično črno smoking obleko navdušil nekdanji nogometaš David Beckham. Bradley Cooper je tokrat brcnil mimo, saj je bil v dolgem suknjiču videti kot hotelski vratar.

Bradley Cooper (Foto: Profimedia)
David Beckham (Foto: Profimedia)

Med nagrajenci brez presenečenj

S številom nagrad je pričakovano slavil film režiserja Christopherja Nolana Oppenheimer, ki je prejel kar sedem baft, med drugim nagrado za najboljši film, za najboljšo režijo, najboljšega glavnega igralca (prejel jo je Cillian Murphy) ter najboljšega stranskega igralca (Robert Downey Jr.).

Cillian Murphy (Foto: Profimedia)

Bafto za najboljšo žensko glavno vlogo je prejela Emma Stone za film Uboga bitja, igralka Da’Vine Joy Randolph pa je za vlogo učiteljice v filmu The Holdovers režiserja Alexandra Paynea prejela nagrado za stransko vlogo. Za najboljši britanski film je bil razglašen Interesno območje, ki je prejel še nagrado za zvok ter nagrado za tujejezični film.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bafto je za najboljši prirejen scenarij romala filmu American Fiction, nagrado za najboljši scenarij pa so dodelili filmu Anatomija padca. Med najbolj obetavnimi mladimi igralci je slavila Mia Mckenna-Bruce, ki smo jo videli v filmu How to Have Sex.

Mia Mckenna-Bruce (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close