Kje dopustujejo naši politiki?

04. avgust 2022

Kje dopustujejo naši politiki?

04. avgust 2022
Foto: Instagram

Poletje je čas, ko lahko naši politiki dajo vse skrbi na stran in se za nekaj dni povsem odklopijo od političnih zadev.

Pobrskali smo po njihovih Instagram profilih in preverili, kje se nastavljajo vročim sončnim žarkom.

Borut Pahor

Za Boruta Pahorja je to zadnje poletje, ki ga preživlja kot predsednik države. Svoje lokacije ni razkril, je pa na Instagramu objavil počitniško sliko, na kateri nasmejan in dopustniško neobrit pozira ob črni mucki. “Na teraso prihaja prijazna muca, ki smo ji nadeli ime Muca. Za vsak slučaj, da se ne izgubi smo ji dali še priimek Prijazna,” je zapisal v svojem slogu.

Janez Janša

Prvak SDS je morje zamenjal za gore in se, kot že mnogokrat prej, povzpel na Triglav. “Kralj slovenskih gora Triglav iz hotela z nešteto zvezdicami,” je opisal svoj razgled z najvišje točke v Sloveniji.

Nad hribolazenjem je navdušil tudi svojo družino, s katero so se skupaj odpravili na Krnsko jezero. Po nasmejanih obrazih sodeč, so v naravi zelo uživali!

Matej Tonin

Ljubitelj hribov je tudi Matej Tonin, ki je s svojimi sledilci delil idilično fotografijo z Osorščice ter jo pospremil z opisom: “Jutra so najlepši del dneva. Sončni vzhod na Osorščici.”

Aleksandra Pivec

Očitno je med našimi politiki res veliko hribolazcev. Namesto na plažo, se je v gore namreč podala tudi Aleksandra Pivec. Opremljena s čelado, pohodniškimi čevlji in palicami je priplezala na Storžič. “Sreča je tako preprosta … najdeš jo vedno na lepih poteh in deliš z dobrimi ljudmi,” je zapisala ob fotografiji, na kateri je vidno ponosna, da ji je uspelo priti na vrh.

Eva Irgl

Poslanka SDS te dni preživlja v italijanski Umbriji, kjer uživa v vrhunski kulinariki, slikoviti arhitekturi in brezdelju. Svoje sledilce na Instagramu rada izobrazi tudi o zgodovini mesta z njimi deli zanimiva dejstva iz preteklosti.

Nas je navdušila predvsem s svojimi dolgimi, barvitimi poletnimi oblekami, ki se odlično ujemajo z očarljivim italijanskim okoljem.

Jernej Vrtovec

Jernej Vrtovec dopust preživlja s svojo družino na priljubljenem hrvaškem otoku. Poslanec NSi spada med tiste, ki so na dopustu radi čim bolj aktivni, zato se velikokrat odpravi na pohod na bližnje hribe ali pa si skupaj s hčerko privošči vožnjo z gliserjem.

Luka Mesec

Vodja Levice se je odpravil čez lužo, kjer je združil prijetno s koristnim. Potem ko je s špansko ministrico za delo v Organizaciji združenih narodov v New Yorku predstavil pobudo za sprejem resolucije o socialni ekonomiji, si je privoščil še nekaj dni za raziskovanje Velikega jabolka.

Obiskal je atraktivne muzeje, si ogledal največje znamenitosti mesta in posedel v lokalnih kavarnah.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close