Kje v Londonu jesti poceni in dobro?

31. marec 2022

Kje v Londonu jesti poceni in dobro?

31. marec 2022
Foto: Unsplash

Bližajo se spomladanske počitnice in mnoge že srbijo pete. Nekatera priljubljena mesta pa so finančno večji zalogaj, kot druga. Pred kratkim smo obiskali London in obiskali nekaj restavracij, ki so prizanesle našim denarnicam, a nas niso pustile ravnodušne.

Honi Poke

Če ste ljubiteljski havajske hrane, je Honi Poke odlična ideja. Ponujajo zdrave, pisane ”bowle” v katerih vas čakajo svež losos, tuna ali piščanec, imajo pa tudi možnost veganskih skled. Za bazo lahko sami izbirate med rjavim rižem, sushi rižem ali solato.

Različne kombinacije manga, alg, edamama in druge zelenjave z njihovimi omakami vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušnih. Poleg svojih odličnih kombinacij vam ponujajo možnost sestave svoje sklede, ki bo po vašem okusu. Njihove cene se gibljejo med 7 do 9 funtov, lokacij pa imajo več, zato jih ne bo težko najti. Nas so tako navdušili, da smo tam jedli kar dvakrat.

The Breakfast Club

The Breakfast Club so sanje vsakega ljubitelja zajtrkov. Prikupna restavracija, ki je sicer odprta le do 16. ure, streže klasične angleške zajtrke in “brunche”. Od sladkih francoskih toastov do bogatih sendvičev, izbira obroka zagotovo ne bo preprosta, saj vse zveni mamljivo.

Porcije so namenjene zelo lačnim, cene pa so prav tako denarnici prijazne, za dva zajtrka boste odšteli do 20 funtov. Tudi The Breakfast Club ima več lokacij, poiščite sebi najbližjega.

Foto: Avtorska slika

YO! Sushi

Če vam bolj diši azijska hrana ali celo Sushi, vendar ne želite zapraviti preveč, poiščite YO! Sushi. Restavracija deluje tako, da do jedilnika dostopate preko pametnega telefona in tako naročite, kar želite in tudi plačate, na traku pa se vaša hrana pripelje mimo vaše mize in se tudi ustavi. Če pri vaši mizi sveti zelena luč, je hrana vaša.

Prav tako pa restavracija ponuja vpogled v hranilno vrednost celotne ponudbe. Če pazite na linijo, a si vseeno želite dobre azijske hrane, poiščite najbližji YO! Sushi. Kosilo za dve osebi vas bo prikrajšalo za med 20 in 30 funti.

The Old Star Pub

Ko vam zadiši bolj nezdrava hrana, vam ne bo žal, če zavijete na 66 Broadway v The Old Star. Ponujajo burgerje, zelenjavne sklede, veganska krilca, njihova specialiteta pa so “waffle fries” z mnogimi dodatki, kot je nacho sir, slanina ali javorjev sirup.

Njihove porcije so sicer malo manjše, a nič manj dobre, cenovno pa boste zanje odšteli med 10 do 20 funtov, odvisno koliko ste lačni. Tudi oni imajo poleg svojih jedi zapisane kalorije, zato dobro premislite, če si želite vedeti, koliko jih ima vaš burger.

Foto: Avtorska slika

Wahaca

Za okusen mehiški obrok pa vam predlagamo Wahaco. Wahaca je veriga mehiških restavracij, ki se nahajajo po celotnem Londonu. Od okusnih tacosov, do velikih buritov, od tam zagotovo ne boste odšli lačni. Hrana je lahka in okusna, ponujajo pa tudi širok izbor koktejlov.

Hrano naročite natakarju, a ko končate, plačate preko telefona in odidete, kadar želite. Naš nasvet je, da upoštevate opombe na jedilniku, saj so dokaj resnične. Odšteli boste približno 10 do 15 funtov na osebo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close