Ključni kosi, ki lahko spremenijo dom

13. november 2023

Ključni kosi, ki lahko spremenijo dom

13. november 2023
Foto: Instagram @lola_art_posteri

Enostavni triki za vaš sanjski dom.

Težava, s katero se srečujejo vsi, ki opremljajo dom s tanko denarnico, je, kako iz nič ustvariti veliko. Največkrat je potrebna alternativna rešitev ali pa kompromis, ki se včasih ne konča ravno s srečnimi obrazi.

Na srečo lahko v današnjem času spremljamo številne Instagram profile, kjer lahko dobimo obilo idej in nasvetov za kreativne rešitve pri opremi doma. Obstaja cel kup trikov, kako lahko prostor preoblikujemo oziroma opremimo tudi brez debele denarnice, mi pa vam predstavljamo štiri najbolj preproste.

Zavese

Če želite dolgoročno rešitev, kako prostor osvežiti, mu dati nekaj barve, dramatičnosti ali elegance, potem so zavese prava rešitev. Zavese naj bodo konkretne in masivne, stilom naj se vklopijo v sam prostor, pomembno je le, da zavese segajo do tal.

Foto: Instagram @luxdeco

Umetnine

Umetnine same po sebi krasijo vsak prostor, če pa želite drastično spremembo, izberite en sam kos umetnine, ki bo zaznamoval celoten prostor. Predlagamo nakup slike velikih dimenzij, ki bo minimalistično sobo zlahka spremenila v art prostor.

Sedežna garnitura

Kadar je govora o sedežni garnituri, se večina odloča po principu, da mora biti to največji kos pohištva v sobi, hkrati pa tudi najdražji ter da mu je vse podrejeno, kar se tiče ostalega dekorja. Če želite bistveno spremembo, si izberite ‘statement’ sedežno, ostale detajle pa pustite na minimumu.

Foto: Instagram @ingridabram

Preproga

Tako kot zavese ali sedežna garnitura, je tudi preproga lahko ‘statement’ kos v vašem domu. Namesto, da je v funkciji koristnosti, ga izkoristite kot kos umetnine, ki vas bo hkrati obvaroval pred hladim podom.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close