To je lepotna zapoved številka ena!

09. februar 2024

To je lepotna zapoved številka ena!

09. februar 2024
Foto: Instagram @lisaholdshteyn

To je lepotna zapoved številka ena!

09. februar 2024
Foto: Instagram @lisaholdshteyn

Česa v lepotni rutini ne smemo nikoli pozabiti?

V svetu lepote se ves čas dogajajo zanimive reči – vse od novih trendov in tehnik ličenja, razvijanja novih tehnologij pa do inovativnih receptur dekorativnih in negovalnih izdelkov. Ves čas pa je v lepotni bibliji nasvet številka ena čiščenje kože.

Na lepo negovano in čisto kožo se ličila lažje nanašajo, poleg tega pa lahko uporabljate ‘lažje’ izdelke in koža bo tako pod ličili bolje dihala.

V svoji rutini torej nikar ne pozabite na učinkovito, a nežno čiščenje kože, ki ga prilagodite njenim potrebam in tipu.

Foto: Instagram @emmaaurora

Odstranjevanje ličil

Vse ženske vedmo, da je ena najpomembnejših lepotnih rutin ta, da nikoli ne gremo spat z naličenim obrazom. Koža se med spanjem obnavlja, zato ji je potrebno omogočiti, da je pri tem kar najbolj učinkovita.

Dvojno čiščenje? Seveda!

Ko odstranite ličila, priporočamo, da kožo še enkrat očistite in tako resnično odstranite vsa ličila ter kožo pripravite na negovalne izdelke (tonik, serum, dnevna ali nočna krema).

Številni lepotni strokovnjaki dvojno čiščenje priporočajo tako zjutraj kot zvečer, a sami presodite, če potrebuje vaša koža dvojno čiščenje tudi zjutraj.

Foto: Pexels

Zagovornici dvojnega čiščenja sta tudi Tajka Selan in Tika Hribar, ki sta napisali prvi priročnik o sodobni kozmetiki in negi kože v slovenskem jeziku z naslovom Živjo, lepa koža.

Tika in Tajka priporočata, da v prvi fazi uporabite oljno čistilo, s katerim raztopite pigmente in minerale, nato obraz izperete in nadaljujete s čistilnim gelom (ki ga tudi izperete). “To zagotavlja najbolj celostno čiščenje in odstranjevanje ličil. Tako tudi kožo ustrezno pripravimo na nanos nadaljnje nege,” pravita.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close