Mariborčan priredil spektakel, ki lahko konkurira tujim tednom mode

03. oktober 2023

Mariborčan priredil spektakel, ki lahko konkurira tujim tednom mode

03. oktober 2023
Foto: Mediaspeed

Mariborčan priredil spektakel, ki lahko konkurira tujim tednom mode

03. oktober 2023
Foto: Mediaspeed

Modni oblikovalec David Hojnik je obeležil 10. obletnico delovanja z veliko modno revijo, ki si jo je ogledalo več kot 500 ljudi.

David, ki ustvarja pod znamko DH Fashion, je znan po svojih odmevnih šovih in s tokratnim je prekosil samega sebe. S svojo zvesto ekipo je industrijski objekt Metalna v Mariboru za en večer spremenil v vrhunsko modno prizorišče.

Najprej smo bili priča videoprojekciji, v kateri moški glas opisuje Davidovo zgodbo, kako je kot majhen deček sanjal o tem, da bo izdeloval obleke in pripravljal velike modne revije. Ko smo prišli do trenutka, kjer je zdaj, ko kot uspešen oblikovalec oblači najbolj znana slovenska imena in ima svoj atelje, se je na odru prikazal plesalec v njegovi kreaciji, kmalu pa so se mu pridružile še manekenke.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Ob odmevni glasbi in izjemnih svetlobnih efektih se je po modni brvi sprehodilo kar 40 modelov, med njimi celo Maja Keuc, Lea Sirk, Tibor Golob, Doroteja Premužič in David Amaro. Zanj je bila to prva manekenska izkušnja. “To je bilo nekaj, kar sem si mogoče po tihem celo želel. Da vidim, če imam to v sebi. Super je bilo, malo začetne treme, ampak na koncu se mi zdi, da sem kar fajn izgledal.”

Simpatični pevec je z Davidom sicer že nekajkrat sodeloval, večina pa si je verjetno najbolj zapomnila opazno rdečo obleko, ki jo je nosil na Emi.

Foto: Mediaspeed

Med manekenkami smo opazili tudi Piko Zrim, ki je lani že korakala po ljubljanskem tednu mode. Nič čudnega, da tokrat sploh ni imela treme. Ponosno nam je povedala, da je Davidova redna stranka. “Vsakič, ko pridem v Maribor, obiščem njegov atelje in vedno kaj najdem zase. Za revijo sem se kar sama javila, pa je rekel, da me je že hotel kontaktirati.”

Foto: Mediaspeed

Kot zadnji se je po modni brvi sprehodil še David, oblečen v tigrasto kreacijo z globokim izrezom in doživel bučen aplavz več kot 500-glave množice in stoječe ovacije. Večer se je nadaljeval z glasno zabavo z DJ-jem, prigrizki in šampanjcem v potokih. “After party” je trajal pozno v noč.

Foto: Mediaspeed

Med obiskovalci smo opazili mnoge znane obraze, med njimi Sebastiana, Niko Krmec, Carmen Osovnikar ter celo mariborskega župana Arsenovića s svojo partnerko Katjo. Seveda ni manjkala niti ljubljanska smetana, med njimi Katarina Benček in Jasna Vale, ki sta bili nad kolekcijo in dogodkom več kot navdušeni.

Jasna Vale, Doroteja Premužič in Katarina Benček (Foto: Mediaspeed)

“Vrhunsko. Res, zelo ganljiv začetek, vrhunska glasbena podlaga, zvočni efekti, svetlobni efekti in za piko na i še kolekcija, res je bilo lepo,” je povedala Katarina, Jasna pa si je že nagledala svoj najljubši kos: “To je oranžna obleka z bleščicami in velikim ovratnikom, ki mi je bila številka ena med vso kolekcijo.”

Katarina je pohvalila tudi raznolikost manekenk, ki so se sprehodile po modni brvi. “Imeli smo starostne in postavne razpone, povrhu vsega še nosečnico … ampak še vedno vse lepo na nivoju in okusno.”

Foto: Mediaspeed

Izdelati kolekcijo s 40 kosi, poleg tega pa prodati vstopnice in napolniti dvorano ter brezhibno izpeljati tak modni dogodek res ni lahko, a David je znova dokazal, da se da – če le imaš veliko volje, energije in če za tabo stoji prava ekipa.

“Upam, da bo še kdo drug upal in narediti kaj takega in šel po njegovih stopinjah oz. si ga vzel za zgled,” zaključi Jasna.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close