Med moškimi je vse bolj priljubljen ‘BroTox’: botoks za moške

10. oktober 2023

Med moškimi je vse bolj priljubljen ‘BroTox’: botoks za moške

10. oktober 2023
Foto: Pexels

Med moškimi je vse bolj priljubljen ‘BroTox’: botoks za moške

10. oktober 2023
Foto: Pexels

Povpraševanje po botoksu med moškimi je v porastu, na družbenih omrežjih pa je vse bolj priljubljena oznaka #BroTox.

Številni strokovnjaki pravijo, da kljub temu, da je sredstvo za zmanjševanje gub tradicionalno pojmovano kot “ženski” izdelek, si vse več moških tu ali tam privošči injekcijo.

BroTox ima trenutno 18,5 milijona ogledov na TikTok. Zanimanje se morda zdi povsem naključno, a po mnenju strokovnjakov, ki so govorili z USA Today, je trend naravna razširitev vse večjega zanimanja moških za nego kože in postopke dobrega počutja.

“Moškim ne bi smelo biti nerodno skrbeti zase, kar vključuje tudi estetske posege,” je za izdajo povedal dermatolog dr. Anthony Rossi. “Te zastarele vloge spolov se razblinjajo.”

@aestheticnurseali My most dramatic patient to date…🤣💉🩷 #marriedlife #marriedlifehumor #nurseinjector #brotox #behindthescenes #marriedcouple #husbandwifecomedy #botoxformen ♬ original sound – Ali Blair, APRN, FNP-C

182-odstotna porast

Študija o trendih botoksa, ki jo je izvedlo Ameriško združenje plastičnih kirurgov, je pokazala, da je samo leta 2020 injekcije prejelo 265.000 moških, kar predstavlja 182-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2000.

“Prej je botoks veljal zgolj za ženski lepotni tretma, zdaj pa stigme ni več,” je povedala dr. Randa Jaafar, zdravnica, ki uporablja botoks pri obvladovanju bolečin.

@dr_mudgil #nationalbotoxday #botox #brotox #tiktokdoc #drmudgil ♬ Flashing Lights – Live – Kanye West

Poleg botoksa še polnila in laserski tretmaji

Zdi se, da se moški večinoma strinjajo in se ne omejujejo le na botoks. Avgusta je Liana Sahakyan, soustanoviteljica Lauréate Aesthetics, za The New York Post povedala, da je približno 20 odstotkov strank njenega zdravilišča moških ter da se ti poslužujejo različnih postopkov. “V zadnjih nekaj letih smo opazili stalen porast moških pacientov, ki iščejo različne kozmetične tretmaje,” je povedala.

“Medtem ko je botoks vodilni, so med moškimi strankami vedno bolj priljubljeni tudi postopki, kot so dermalna polnila in laserski tretmaji.”

@torinurseinjector He’s so handsome 🤗😍 #Botox #jeuveau #lipfiller #Lipaugmentation #antiaging #pdxmedspa #selfcare #skincare #portland #lipfillerportland #AestheticNurse #NurseInjector #LuxSkinBar #MedicalAesthetics #nasolabialfiller #restylane #juvederm #nonsurgical #wrinklerelaxer #brotox ♬ I'll Be Around (feat. Timbaland) (Radio Mix) – Cee-Lo

“Zanje je botoks kot striženje las”

Del povečanega povpraševanja je bil posledica tako imenovanega “zoom booma” med pandemijo, ko so se ljudje ves dan gledali na zaslone in naenkrat na svojem obrazu opazili ogromno nepravilnosti. Botoks je vedno bolj priljubljen tudi pri mlajših generacijah, nekateri ga začnejo uporabljati že pri svojih 20. letih.

“Za generacijo Z je botoks postal le še en način za personalizacijo videza,” je povedala Shelly Woods za Metro UK. “Pri njih se botoks obravnava kot striženje ali barvanje las.”

@alexanderhealth Stop Stressing About Botox not Lasting 🧏‍♂️ . . #botox #botoxhack #theordinary #argireline #argirelinesolution #health #cosmetics #skincare #healthtips #genz #millennial #advice #relatable #skincareproducts #fyp ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Dr. Rossi je za USA Today povedal, da na botoks gleda enako kot na vadbo. “O tem razmišljam kot o ohranjanju zdravja in dobrega počutja kože, tako kot pri vadbi mišic v telovadnici.” Vendar pa opozarja, da nihče ne bi smel uporabljati botoksa samo zato, ker se jim zdi, da je to družbena norma.

“Vsakdo ima različne estetske cilje in pomembno je ohraniti svojo individualnost pri izvajanju teh postopkov,” je zaključil.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close