Miranda iz Seksa v mestu: Posneli smo celo lažne prizore, da bi zavedli ljudi

10. januar 2022

Miranda iz Seksa v mestu: Posneli smo celo lažne prizore, da bi zavedli ljudi

10. januar 2022
Cynthia Nixon se je vrnila kot slavna Miranda. Foto: Profimedia

Igralka Cynthia Nixon je v intervjuju razkrila, kako se ji je bilo ponovno preleviti v slavno vlogo odvetnice Mirande Hobbes iz Seksa v mestu.

Konec lanskega leta je oboževalce legendarne serije Seks v mestu navdušil dolgo pričakovani prihod nove serije, nekakšnega nadaljevanja z naslovom In kot bi mignil. V njem so se vrnile tri od štirih prijateljic, Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) in Charlotte (Kristin Davis), Kim Cattrall, ki je upodabljala Samantho Jones, pa se je odločila, da pri novi seriji ne bo sodelovala.

A odločitev o vrnitvi ni bila lahka niti za Cynthio, je priznala v ekskluzivnem intervjuju za HBO, v katerem je razkrila tudi, da so morali zaradi velikega pompa okrog serije snemati celo lažne prizor.

Snemanje je bilo zaradi velikega pompa okrog serije naporno. Foto: Profimedia

Kako težka je bila odločitev, da ste se spet vrnili kot Miranda?
To je bila zelo težka odločitev. Resnično si nisem mislila, da bom to storila. To, da sem Miranda, mi je v preteklih letih odprlo toliko neverjetnih vlog, a bolj ko se oddaljujem od Mirande, boljše so te vloge, ker ljudje nehajo misliti name kot samo na enega samega lika. Zato sem odlašala z vrnitvijo. Tudi jaz sem pomislila, no, kaj bomo počeli? Ne moremo narediti iste stvari. To je bila ena od odličnih stvari naše serije, da se nismo ponavljali. Likom smo vedno pustili, da se razvijajo in nikoli nismo izvlekli nekega trika, ki je deloval pred tremi leti, ter ga preoblekli in ponovili.

Toda bolj, ko sem se pogovarjala z Michaelom Patrickom Kingom (ustvarjalec serije, op. p.), Sarah Jessico in Kristin o stvareh, brez katerih se ne bi mogla vrniti … je prišlo pravo morje sprememb v smislu pomanjkanja raznolikosti v izvirni seriji. Presenetilo me je, kako so vsi prisluhnili in kako smo sodelovali, da ne bi le prenovili hiše, ampak zgradili povsem novo hišo – v kateri smo bili, a smo imeli tudi vse te nove like.

Kako se počutite zdaj, ko se ozrete nazaj na staro serijo?
Zelo sem ponosna. Vso zadevo sem si ponovno ogledala v pripravah na to serijo. In razen nekaj prizorov, ki so bili brezbrižni, ko gre za raso in spol, stoji čudovito dobro. In še vedno je tako privlačna in sveža. Čeprav je zdaj že res že dolgo od tega, minilo je skoraj četrt stoletja.

Kakšna je Miranda v novi seriji?
Za vse like je prišlo veliko sprememb. Toda Miranda je tista, katere sprememba se je začela že zunaj zaslona. To je kombinacija Trumpovih let, gibanja Življenja temnopoltih štejejo in protestov Georgea Floyda, zaradi katerih je temeljito pregledala svoje življenje in zlasti kariero korporativne odvetnice in si rekla: “Kaj počnem? Za to sem porabila 30 let. Nočem, da me odnesejo v grob, na katerem bi pisalo: Tukaj leži Miranda. Bila je pravnica podjetja.”

In to je stvar te starosti. Dovolj si star, da veš, da ti ni na voljo ves čas na svetu, a si dovolj mlad, da dejansko počneš velike drzne stvari in narediš velike drzne spremembe. In to je v resnici tisto, kar išče: da se spremeni.

Cynthia s svojim televizijskim možem, Davidom Eigenbergom. Foto: Profimedia

Kaj menite, da serija zdaj sporoča ženskam v primerjavi z izvirnikom?
V novi seriji so liki stari okrog 55, tako da so v menopavzi. In menopavza je točka mnogih šal in ima zagotovo svoje neprijetne vidike. Ampak to je neverjeten čas. In ironično, je to zelo ploden čas. Na menopavzo gledam kot na drugo adolescenco. Ko si mladostnik, se ločiš od staršev in družine in postajaš samosvoj. To je zelo narcističen čas, ker razmišljaš o tem: kdo sem jaz? kaj hočem? Kaj potrebujem? Kdo bom in kaj bi lahko bil? In menopavza je tudi takšna. Če ste bili delovna oseba, ste morda v svoji karieri dosegli raven stabilnosti ali dosežkov.

Morda ste kot Miranda in ste nekam prišli, vendar želite iti drugam. Če ste bili vključeni v vzgojo otrok, se to verjetno bliža koncu. In tako ste imeli morda desetletja, ko ste razmišljali o vseh drugih in skrbeli za vse druge ter dali svoje potrebe na zadnje mesto. In to je trenutek, ko se stvari nekoliko umirijo in se lahko na narcističen, a pravzaprav zelo pomemben način spet začneš osredotočati nase, se vprašati: kdo sem jaz? In kaj želim biti? In kaj sem lahko?

Samo zato, ker si odrasel, še ne pomeni, da si končal, in življenje bo samo ostalo na tej ravnini. To je zelo bogat čas. Čas, ko veliko žensk dejansko naredi veliko spremembo. Če pomislite na srednji vek, bi se ženske umaknile iz sveta in vstopile v samostane in pisale ali slikale ter se resnično osredotočile nase in ugotovile, kdo so.

Slavne prijateljice so v novi seriji triperesna deteljica. Foto: Profimedia

Zgodbo nove serije so zelo skrivali, je bilo težko vse tako prikriti občinstvu?
Zelo težko. O vseh scenarijih je bilo toliko skrivnosti in nikoli niso bili natisnjeni. Imeli smo le majhne dnevne strani in morali smo biti zelo previdni, da jih obvarujemo pred paparaci, saj so ljudje res poskušali fotografirati naše besedilo. Posneli smo celo lažne prizore, da bi poskušali zavesti ljudi.

Bilo je zelo ekstremno. V pogovornih oddajah, ki so promovirale serijo, so nam rekli, da ponavadi dobijo projekcije, da si pred intervjujem ogledajo epizodo, oni pa niso dobili ničesar. Bilo je ekstremno, a se je izplačalo, ker je večina občinstva morala smrt Živine doživeti kot presenečenje.

Pogovorimo se še oblekah, ker so tako pomemben del serije. Kakšen je bil občutek biti spet v Mirandini garderobi?
Odličen. Miranda je spet na točki svojega življenja, ko poskuša ugotoviti, kaj sledi. In njena oblačila to odražajo. Njena oblačila so mešanica različnih stilov. Na primer, ve, da ni več v korporativnem pravu, zato ne nosi temnih oblek. Vendar pa, ko se poskuša obleči za svoj prvi šolski dan, izgleda zelo neumestno.

Videli bomo, kako bo preizkusila številne različne videze, odvisno od tega, kaj se ji dogaja v življenju. Nekako odraža njeno mladost. V teh 10 epizodah preizkuša različne stile, saj res išče samo sebe. Poskuša najti sebe. Prej se je imela v lasti in nekje na poti se je izgubila. Poskuša se, ne samo dobiti nazaj, ampak poskuša najti, kdo je nova Miranda.

Nove epizode serije In kot bi mignil (And Just Like That…) so na sporedu vsak četrtek na HBO, vse pretekle pa so že na voljo na HBO GO.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close