Na Netflix prihaja novi film uspešnega slovenskega režiserja!

28. april 2024

Na Netflix prihaja novi film uspešnega slovenskega režiserja!

28. april 2024
Foto: Instagram @mitjaokorn

Po hollywoodskem prvencu Leto življenja in poljskih božičnih uspešnicah je Mitja Okorn napovedal svoj novi film z naslovom Bokser.

V tujini najuspešnejši slovenski režiser Mitja Okorn svojo kariero nadaljuje z dramo Bokser. Na ogled filma boste sicer morali še nekoliko počakati, saj bo na Netflix prišel šele jeseni.

Mitja, ki živi in ustvarja na Poljskem, je obenem eden od treh scenaristov filma, poleg njega se pod scenarij podpisujeta še Lucas Coleman in Ivan Bezmarević. Navdih za scenarij so bile resnične zgodbe o številnih poljskih športnikih, ki so pobegnili iz komunizma in uspeli v svobodnem svetu.

Foto: Instagram @mitjaokorn

Zgodba o zasledovanju sanj, pogumu in grenki ceni uspeha

Kot je Mitja zapisal na svojem Instagramu, zgodba filma govori o “preroškem boksarju Jedrzej, ki se trudi ubežati očetovi senci, pobegne iz komunistične Poljske in si prizadeva za profesionalno kariero v Londonu v Angliji.” Izkaže se, da življenje na Zahodu ni postlano z rožicami, zaporedni izzivi, ki se pojavljajo na poti do sreče, pa učinkovito pogasijo mladostno navdušenje.

V glavnih vlogah nastopata poljska igralca Ada Chlebicka in Eryk Kulm mlajši. Slednji se je za vlogo pripravljal več kot šest mesecev, gradil svojo postavo in pripravljenost ter moral usvojiti tehnike profesionalnega boksarja.

Foto: Instagram @mitjaokorn
Foto: Instagram @mitjaokorn

Najnovejši Mitjev film bo njegov peti po vrsti. Pred njegovim zadnjim, hollywoodskim debijem z naslovom Leto življenja s Caro Delevingne in Jadenom Smithom v glavnih vlogah, je kinematografe polnil z romantičnima komedijama Pisma Sv. Nikolaju in Planet Samskih ter prvencem Tu pa tam, ki letos praznuje že dvajseto obletnico.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close