Narezan bob je pričeska tega poletja

22. maj 2022

Narezan bob je pričeska tega poletja

22. maj 2022
Foto: Instagram

Kratek in polizan bob je popularen že vsaj sto let in nikoli zares ne gre iz mode. Obstajajo različne verzije boba – lob, neoster oziroma blunt bob, asimetričen bob … To sezono pa je spet popularen “narezan” bob oziroma “sliced bob”. 

“Sliced bob” je stanjšana oblika klasičnega boba in je idealna pričeska za tiste, ki si želijo veliko spremembo, toda malo tveganja. Obstaja namreč zelo majhna verjetnost, da vam pričeska ne bo pristajala. Sliced bob da videzu nekaj igrivosti, frizerji in frizerke pa so ga imenovali tudi “cool girl” bob, saj je trenutno zelo v modi.

Zakaj mu pravimo “narezan”? 

Narezan se nanaša predvsem na način striženja. “Slicing” oziroma rezanje je tehnika striženja, s katero stilisti zmanjšajo težo las in tako ustvarijo gibanje in teksturo.

Narezan bob izgleda elegantno in lahkotno, rade pa ga imajo tudi holivudske zvezdnice. Pričesko so preizkusile Kourtney Kardashian, Addison Rae, Kaia Gerber in Kerry Washington, kar dokazuje, da ta tehnika striženja izgleda čudovito na različnih tipih in barvah las, pristaja pa tudi različnim oblikam obraza. 

Pričeska je primerna za kogarkoli, še posebej pa pristaja tistim z gostimi lasmi, ki si želijo tanjših las. Najbolje izgleda na srednje gostih, ravnih ali valovitih laseh.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close