Želite spremeniti barvo las? To so odtenki te pomladi.

15. april 2022

Želite spremeniti barvo las? To so odtenki te pomladi.

15. april 2022
Foto: IMAXtree

Ob menjavi letnih časov si številni omislijo tudi menjavo barve las. To so najbolj modni odtenki letošnje pomladi. 

Jeseni in pozimi so prevladovali topli odtenki in pomlad ne bo prav nič drugačna, le da lasni stilisti tokrat napovedujejo svetlejše odtenke. Garnierova stilistka Nikki Lee pravi, da bo mini serija Pam & Tommy številne navdihnila za platinasto blond lase v stilu devetdesetih. 

Če vas skrbi narastek, ne skrbite. Stilisti namreč napovedujejo, da bodo temnejše korenine letošnjo pomlad izgledale izjemno modno. 

To so barve, s katerimi boste zablesteli:

Marelično oranžna

Jeseni je prevladovala topla rdeča, pomlad pa je čas za svetlejše marelične odtenke. Lasni stilist Trey Gillen pravi, da je marelično oranžna odlična izbira med jagodno blond in bakreno rdečo. 

Jagodno blond

Nikki Lee pravi, da je jagodno blond (ali po angleško: strawberry blond) popolna barva za tiste, ki že imajo blond lase. Tak odtenek namreč lepo poudari zagorelo polt ali naravno temnejše polti ter pomladne barve oblačil. 

Zlatorjavi prameni

Tako Gillen kot Lee menita, da bodo rjavi lasje z zlatimi ali medenimi prameni pravi hit. Topli zlati odtenki namreč rjavim lasem dajo globino in jim dajo svežino. 

Svetlo blond v stilu devetdesetih

Pričakujte veliko ljudi s platinasto blond ali svetlo blond lasmi. Pamela Anderson bo spet glavna inspiracija pomladi. Kdo si namreč spomladi ne želi svetlejših las?

Svetli lasje s temnejšim narastkom

Temnejši toni ob korenini las so še vedno v modi, pravi Gillen. Na tak način svojim lasem dodate globino, pomaga pa tudi to, da se na tak način ni potrebno ukvarjati z narastkom. 

Medvedje rjava

Topli rjavi odtenki bodo prav tako popularni. Prehod z blond na toplo rjavo je precej enostaven, če pa že imate rjave lase, se jim doda le nekaj svetlejših odtenkov, da lasem dodate malo topline. 

Žive barve

Če ste dovolj drzni za neonsko roza, živo zeleno ali katero drugo izrazito barvo, potem izvolite. Takšne živahne barve bodo namreč prav tako velik trend letošnje pomladi in predstavljajo neustrašnost, pa tudi eskapizem. 

Bleščeča blond iz sedemdesetih

Se spomnite igralke in manekenke Sharon Tate iz filma Dolina lutk? Takšni lasje bodo pravi hit – svetleči se blond lasje, toda ne preveč svetli, temveč s toplimi, naravnimi toni. 

Sharon Tate. Foto: Profimedia

Pastelno roza

Z Emmyjem nagrajena lasni stilist Barry Lee Moe, ki je sodeloval tudi pri miniseriji Pam & Tommy, pravi, da bo pastelno roza izjemno popularna. “Predstavlja svobodo izražanja in samoidentitete, ki je danes bolj pomembna kot kadarkoli prej,” pravi in verjame, da barva lahko pristaja komurkoli. 

Bakreno rdeča

Bakreno rdeče odtenke je izjemno lahko doseči, če imate svetlejše lase. Pri tistih z rjavimi lasmi barva morda ne bo tako izrazita, toda naj vas to ne odvrne od rdečih odtenkov. 

Če niste za živo bakreno … kaj pa rdečerjava?

Rdečerjava je prava mešanica bogate rdeče, z jagodno blond prameni pa posvetlite rjave lase. Pri takšnih barvah stilisti priporočajo balayage tehniko. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close