Oboževalci napadli slavno igralko, ker je jedla sneg

23. januar 2024

Oboževalci napadli slavno igralko, ker je jedla sneg

23. januar 2024
Foto: Profimedia

Oboževalci napadli slavno igralko, ker je jedla sneg

23. januar 2024
Foto: Profimedia

Igralka je na svojem TikTok profilu objavila recept, ki je za nekatere vseboval nenavadno sestavino in sicer sneg.

Zvezdnica filmov Blondinka s Harvarda, Divja in Vroči pregon, je na svojem TikTok profilu objavila recept za sladico, ki so jo sestavljali karamelni in čokoladni preliv, cold brew kava in sneg. Ravno zadnja sestavina pa je oboževalce najbolj razburila in usul se je plaz vprašanj in komentarjev, ali je sveže zapadli sneg primeren za uživanje ali ne.

@reesewitherspoon

Snow days were made for Chococinnos ❄️☕️

♬ Let's go – Official Sound Studio

47-letna Reese Witherspoon je snežno kreacijo poimenovala “Snežno slani Chococcino”. Sneg je zajela s skodelico za kavo, nato pa nanj dodala čokoladni in karamelni sirup ter sladici dodala hladno kavo cold brew za “slasten okus kave”, kot je dejala.

Foto: zajem zaslona TikToka @reesewitherspoon

Dobitnica oskarja in multimilijonarja se je po številnih komentarjih znova oglasila in v kar treh novih videoposnetkih odgovorila tistim, ki so njeno izbiro najbolj kritizirali, in zavrnila trditev, da je “sneg umazan”.

“Šli smo in vzeli sneg z dvorišča, ga skuhali v mikrovalovni pečici in je čist. Je to slabo?” je v smehu vprašala, ko se je odzvala na komentar, ki jo je pozval, naj “da sneg v čisto skodelico in pusti, da se stopi”, da bi tako preverila, ali je “varen za uživanje”.

@reesewitherspoon Replying to @Mel ♬ original sound – Reese Witherspoon

V drugem videoposnetku je izpostavila, da sledi filozofiji `živiš samo enkrat` in da pri njih “sneži morda enkrat na leto” ter zagotovila, da je bil prigrizek “okusen”. Zgodbo je nadaljevala v tretjem posnetku, kjer je sledilcem zaupala, da je odraščala brez pitja filtrirane vode in tako odgovorila dvomljivcem na kritike, da bi lahko zaradi uživanja snega resno zbolela.

“Torej mi pravite, da moram sneg filtrirati, preden ga jem? Preprosto ne morem. Ne morem filtrirati snega, ne vem, kako naj to storim,” je še dodala.

Foto: Profimedia

Kaj pravi znanost? Jesti ali ne jesti snega?

Snežinka se začne kot drobna kapljica izredno hladne vode, ki na nebu zamrzne in ustvari ledeni kristal. Za nastanek ledenih kristalov, ki se spremenijo v snežinko je potrebno imeti ustrezne pogoje. Ledeni kristali se oblikujejo okoli jedra, ki je lahko delček prahu ali cvetnega prahu. Znanstveniki pravijo, da lahko zajamejo tudi druge elemente v ozračju, vključno z onesnaževali.

V eni od raziskav, ki jo je leta 2016 vodila profesorica kemije Parisa Ariya z univerze McGill v Quebecu v Kanadi, je bilo ugotovljeno, da sneg absorbira strupene spojine, ki se sproščajo iz avtomobilskih izpušnih plinov. Leta 2017 je študija v Romuniji pokazala, da je varno jesti čist sneg, ki je star pol dneva, in da ga je varneje jesti v hladnejših mesecih. Večina strokovnjakov se strinja, da sneg ne škoduje, ker sestavine v njem naj ne bi dosegale škodljivih vrednosti. Seveda pa je logično, da snega, ki je bil odstranjen s cest in pločnikov ali kakorkoli kontaminiran (berite rumeni sneg), ne smete uživati.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close